TANNING, a Way of Life...

♡ Een mooie en natuurlijke bruine teint, dat willen we toch allemaal! Of het nu is voor een feestje, vakantie of gewoon zo maar.

♡ Mooi bruin worden, in slechts enkele minuten, op een verantwoorde en gezonde manier en dit zonder de schadelijke UV stralen van de zon/zonnebank: dit is Spray Tanning!

♡ Spray Tanning is een nieuwe en compleet veilige manier van bruinen. Er wordt een verzorgende & Tanning lotion over de huid verneveld wat een prachtig en natuurlijk resultaat geeft!

♡ Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig zonnen of verkeerd zon(nebank) gebruik. Het is slecht is voor uw huid, kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, pigmentvlekken, uitdroging van de huid of zelfs huidkanker...

♡ Spray Tanning op basis van DHA (Docosahexaeenzuur = meervoudig onverzadigd vetzuur uit de omega-3 familie). Het geeft geen schadelijke gevolgen voor de huid, en dit bewezen door de Europese Commissie voor Consumentenveiligheid. De verzorgende ingrediënten zoals Vitamine E en Aloë Vera die in de Tanning lotions zitten gaan huidveroudering tegen en hydrateren tevens de huid.

♡ Deze gezonde manier van bruinen is daarom ook veilig en toegestaan voor personen jonger dan 18 jaar, tijdens de zwangerschap en wordt daarom door veel dermatologen aangeraden als een veilig alternatief voor de zon/zonnebank.

♡ De behandeling duurt slechts 10-15 minuten, de lotion droogt snel, en afhankelijk je dagelijke huidverzoring, je levensstijl en een juiste scrub voor de behandeling, kan je de bruine teint ongeveer 5 tot 7 dagen behouden.

♡ De bruine teint vervaagt geleidelijk en egaal.


Veel gestelde vragen


Wat is DHA? 

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Wat zit er in de Spraytan waardoor we bruin worden? 

In eerste instantie word u bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. Dewerkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die u direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep de uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Wat zorgt ervoor dat ik bruin wordt bij Spray Tanning?

Het actieve bestanddeel dat je bruine kleur ontwikkelt is DHA (dihydroxyacetone). DHA is een natuurlijk koolhydraat dat gewonnen wordt uit o.a suikers en reageert met de aminozuren in je bovenste huidlaag om zo een bruine teint te ontwikkelen. DHA heeft een relatief snelle reactietijd, waardoor je de eerste resultaten al ziet na 2 a 3 uur. De lotions bevatten daarnaast ook Erythulose, een gelijkaardig koolhydraat uit suikers, maar met een tragere reactietijd die zorgt voor een diepere en intensere bruining. Deze combinatie maakt dat je Spray Tan snel kleur ontwikkelt en lang behouden blijft.

Is Spray Tanning voor iedereen geschikt? 

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt Spray Tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de 1ste 3 maanden zwangerschap(*) of tijdens een antibiotica kuur.

Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om voor een spraytan te opteren. Het pigmentverschil na een behandeling is een heel stuk minder.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

(*) Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens de zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid en de bloedbaan, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Er zijn geen schadelijke chemicaliën of kleurstoffen in ons assortiment self tan-lotions. Raadpleeg bij twijfel steeds eerst je arts of gynaecoloog alvorens een Spraytan te boeken.

Mag een Spraytan ook onder de 18 jaar?

Ja, Spray Tanning is een veilig methode om te bruinen en werkt zonder UV-stralen. Hierdoor is de wetgeving op zonnebanken niet van toepassing op Spray Tanning en mag je dit dus ook doen als je jonger dan 18 jaar bent.

Wat voor kleding kan ik aandoen vr een Spraytan?

Je kan donker ondergoed of een bikini aandoen. De nevel komt op uw ondergoed of bikini, deze kan je na afloop van de behandeling in de was doen, het product wast gemakkelijk uit op 30°C.
Ga je op vakantie, dan adviseren wij je zo klein mogelijk ondergoed/bikini aan te doen, omdat je  anders mogelijke witte stukken onder je badkleding uit ziet komen.

Heeft de Tanning Spray invloed op mijn haarkleur?

Neen, omdat standaard al onze producten kleurloos zijn heeft dit geen invloed op je haarkleur. Het DHA dat in je huid een bruine kleur zal ontwikkelen werkt niet in op de haar follikels en zal daarom geen verkleurend effect hebben op je haar.

Maak je gebruik van een instant bronzer, dan kan deze wel een lichte invloed hebben op de haarkleur. Dit is eenvoudig te voorkomen door het dragen van een haarnetje tijdens de behandeling. Dit bieden we je overigens bij elke behandeling kosteloos aan.

Mag ik na mijn Spraytan meteen douchen, baden of zwemmen?

Je kleur ontwikkelt in de eerste uren na je behandeling, daarom is het belangrijk om de eerste 4 tot 6 uren niet te douchen, baden of te zwemmen.

Als je kleur na enkele uren helemaal ontwikkelt is kan je perfect douchen, baden of zwemmen zonder risico op vlekken of strepen. Hou er wel rekening mee dat zwemmen in chloorhoudend water de huid sneller doet uitdrogen en vernieuwen, wat je teint sneller doet vervagen. Door je na het zwemmen goed in te smeren met Body Lotion kan je dit voorkomen.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spraytan?

De duur van het resultaat is verschillend van persoon tot persoon. De bruine kleur kunt u ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. De teint vervaagt geleidelijk en egaal.

Om je kleur zo lang mogelijk te behouden is het aangeraden om voor je behandeling goed te scrubben, zodat de dode huidcellen verwijdert zijn en de dagen na je behandeling goed te smeren met Body Lotion. Let er ook op dat u met uw handdoek dept en er niet te fanatiek mee over de huid ‘ragt’.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spraytan boek?

Wanneer u regelmatig een Spraytan sessie boekt, helpt dit om de kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spraytan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 7 dagen de behandeling worden herhaald.

 

Mag ik in de zon na een Spraytan?

Ja, Spray Tanning heeft geen enkele invloed op je natuurlijke bruining. Je zal met een Spraytan dus niet sneller, makkelijker of niet moeilijker bruinen dan anders. Spray Tanning biedt je huid echter geen bescherming tegen UV-stralen.

Je insmeren met een degelijke en beschermende zonnefactor blijft dus noodzakelijk en sta altijd stil bij de invloed en gevolgen van UV op je huid.

Kan ik zwemmen en naar de sauna?

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, kan de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kunt u direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.