SPRAY TAN - WAT ALS HET VERKEERD GAAT!?

🌴🌴🌴

giphy.gif

Voor alles is een oplossing!


🌴🌴🌴

 

OMG! VLEKKEN DOOR HUID-OP-HUID-CONTACT

Tijdens de spray tan wordt je gevraagd om je armen naar buiten te houden... dit is waarom: Als je je armen plooit, hetzelfde met je benen of elk huid-op-huidcontact, ontstaan er vlekken. Dit kan ook gebeuren als je naar huis gaat, en bv. meteen naar bed gaat zonder een lange losse broek of pyjama aan te trekken. Strakke kleding kan ervoor zorgen dat het resultaat vlekkerig wordt op de plekken waar de kleding te strak zat. Elk huid-op-huid contact tijdens de spray tan kan vlekken veroorzaken, maar meestal enkel tijdens de eerste 10 minuten. Daarom is het belangrijk om uw armen weg te houden van uw lichaam, en uw benen goed te spreiden. Vaak vragen we ook aan klanten met een grotere boezem, om die even op te tillen tijdens het sprayen van de buik... Een ervaren spray tanner weet dus ook dat je het best de armen pas na de buik gaat sprayen, voor een mooi & egaal resultaat.

TIP!:  Raak je huid niet aan tijdens de behandeling.

 

OPLOSSING: Heb je toch vlekken!? Wat nu? Als dit gebeurt tijdens de spray tan, no worries! Dan veegt je spray tanner de vlekken gewoon weg en wordt er opnieuw een laagje over gesprayd. Het DHA in de tanning lotions ontwikkelt pas later, dus foutjes kunnen gemakkelijk worden hersteld. Gebeurt dit echter wanneer je thuiskomt, probeer de vlek open te wrijven, en te egaliseren met een hydraterende crème. Merk je pas de vlek op nadat het kleur van het DHA al ontwikkeld is, dan kan je proberen om die te egaliseren met een self-tanning mist(bv. SiennaX Express Tanning Mist) of vraag raad aan je spray tanner.


OMG! GEDOUCHT NET VOOR EEN SPRAY TAN

Er zijn een paar redenen waarom we erop aandringen om minstens een dag voor je spray tan te scrubben, scheren/waxen... en NIET te douchen net voor je spray tan afspraak. Hier is de reden waarom: nadat je gedoucht hebt, is je huid erg droog en staan je poriën open. De PH-waarde van je huid is verstoord door de zeep, het scrubben en het warme water. Je lichaam heeft dus tijd nodig om de poriën terug te sluiten en de ph-waarde te herstellen. Sommige salons brengen een PH-spray aan alvorens de spray tan voor een optimaal en egaal resultaat, maar de meeste doen dit niet. De foto hieronder is van iemand waarbij de poriën wijd open staan​ tijdens het spray tannen. Je kan zien dat spray tan lotion binnen gedrongen is in de poriën en bruine vlekjes doet ontstaan op de huid.

TIP!: Een juiste voorbereiding is essentieel! Neem een bad of douche 24hr uur voor je spray tan afspraak en gebruik. Gebruik een olievrije scrub en zeep (bv. SiennaX Body Scrub & Body Wash).


KERATOSIS PILARIS

Heb je ooit van die rare bobbeltjes op je bovenarmen opgemerkt en je afgevraagd wat het in godsnaam is?

Keratosis Pilaris (ook bekend als "kippenvel"). Dit is een veel voorkomende en onschuldige huidaandoening veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van de hoorncellen van de haarzakjes. Het is gemakkelijk herkenbaar: een roze, ruwe huid die lijkt op kippenvel en vaak voorkomt op de achterkant van je armen of benen.

Keratosis Pilaris is het gevolg van de opbouw van keratine dat de huid beschermt tegen schadelijke stoffen en infecties waardoor de opening van de haarzakjes blokkeert. Waardoor er op sommige plaatsen een ruwe, hobbelige huid ontstaat.

Niemand weet precies waarom keratine zich opbouwt. Maar het kan voorkomen in combinatie met genetische ziekten of met andere huidaandoeningen, zoals Atopische Dermatitis(eczema). Een droge huid heeft de neiging deze toestand te verergeren.

OPLOSSING: Laat een Spray Tan behandeling doen, dé gezonde manier om een mooie, natuurlijke bruine teint! Die doet je zeker en vast beter voelen!


ZOMERSE DAGEN EN ZWEETVOETEN!

De zomer brengt wel wat uitdagingen met zich mee bij het tannen! Zeker voor diegene die last hebben van zweten...

OPLOSSING: Ik kan het niet genoeg herhalen maar SCRUBBEN is echt een MUST voor je spray tan behandeling! Net voor je afspraak kan je een een hydraterende lotion op je voeten aanbrengen zo zal je kleurtje er veel natuurlijker uitzien. Of informeer je spray tanner, die weet wat ermee gedaan!

 


ZOMERSE DAGEN EN ZWETERIGE OKSELS

Een grote witte vlek onder de oksels... Dit gebeurt veel in de zomer. Als dit je overkomt, is dit wat je kunt doen.

OPLOSSING: Wanneer de bruine kleur zich al ontwikkeld heeft, probeer de kleur te egaliseren door zachtjes te scrubben Je kan beter je spray tanner bellen om je spray tan bij te werken. Is het maar een lichte vlek, dan kan je het eventueel zelf proberen met de Sunless Tanning Mist van SiennaX.

 


GEÏRRITEERDE OKSELS & SPRAY TANNING!

Deze klant had de dag voor haar spray tan behandeling gewaxt en had geïrriteerde oksels. Dit gebeurde na de spray tan...  Een getrainde spray tanner weet dat je NOOIT onder de oksel moet sprayen! Zeker niet na het scheren en of waxen!

OPLOSSING: Als je de neiging hebt te zweten en/of gevoelige oksels hebt bij het scheren & waxen, informeer je spray tanner voor het starten van de behandeling. Zodat er extra voorzichtig omgegaan wordt om irritatie te voorkomen. Je kan net voor de behandeling je oksels het best nog eens reinigen met de tanning wipes van SiennaX en een beetje talkpoeder aanbrengen. Dit kalmeert de huid en maakt ze minder 'plakkerig'. Het ruikt trouwens ook heerlijk.

WHOA! TE VEEL TANNING LOTION

Dit is gewoon te veel van het goede... duidelijk te veel tanning lotion! En op de foto van de voeten, zijn waarschijnlijk ook geen sticky feet gebruikt, waardoor het DHA zich ontwikkelt heeft onderaan de voeten! Als je voeten de neiging hebben om veel tanning lotion op te nemen, kan je beter aan je spray tanner vragen om lichtjes te vernevelen op de voeten. Dit geldt ook voor mensen met droge voeten of dermatitis. Een professionele spray tanner weet rijkelijk barrier crème aan te brengen op de droge delen van het lichaam net voor de spray tan behandeling.

OPLOSSING: Probeer te scrubben met citroensuiker, bv. de tanremoval scrub van LOOFAU! Neem een warm bad, ga nr de sauna of zwembad, de chloor in het zwembad vervaagt je tan.

Tip!:Buig je knieën tijdens het sprayen, maak met je hand een klauw tijdens het sprayen van je armen. Spray niet te veel lotion op de bovenkant van de voeten. Dit geeft een meer natuurlijk resultaat. Je kan nog altijd een touch-up doen met een sunless Tanning Mistj, bv. die van SiennaX.


PITYRIASIS VERSICOLOR

Dit is hoe het eruit kan zien onmiddellijk na een spray tan, maar raak niet in paniek, er kunnen ook andere redenen hiervan de oorzaak zijn. We zijn allemaal verschillend en elke huid is uniek, hier enkele voorbeelden van dingen die fout kunnen gaan en waarom... zoals crèmes, wax-resten, vochtinbrengende crème, scheren onmiddellijk vóór de spray tan of enige olie op het lichaam, enz...

OPLOSSING: Als je bruine kleur al is ontwikkeld, kan er niet veel worden gedaan. Als je de vlekken opmerkt na enkele uren, kan je proberen om de kleur te egaliseren met een corrigerende sunless tanning mist (bv. SiennaX Express Tanning Mist) en uitwrijven met een blending borstel. Je kan zelfs een beetje moisturizer toevoegen om de kleur te egaliseren. Als je na 8 uur nog steeds witte vlekken opmerkt, kan je misschien best eens naar een dokter gaan om te controleren of het niet Tinea versicolor is. Maar geen paniek, dit een veel voorkomende goedaardige en niet besmettelijke huidaandoening, veroorzaakt door gist. Op hals, borst en rug komen vele kleine verkleurde vlekjes voor. Op de vlekjes ontstaan vaak fijne schilfertjes en het kan jeuken. Met een speciale shampoo of crème kunt u de vlekjes behandelen.


HOME TANNING

Een oneven & streperige tan: kan veroorzaakt worden door slechte toepassing van self-tanning lotion.  Breng nooit een tanning lotion aan met je handen! Gebruik altijd een handschoen en een getinte lotion. Zo kan je zien wat je waar smeert en dit voorkomt een streperig, oneven resultaat. Een andere reden kan ook zijn dat je onmiddellijk bent gaan zitten na het aanbrengen van je sunless tanning lotion. Of dat je lotion uitgelopen is tijdens het aanbrengen op de huid. Ook zweten kan witte vlekken geven. Als je gaat slapen, trek een losse jumpsuit of broek aan.

OPLOSSING: Breng een self-tanning lotion aan voor een spiegel zodat je het kunt zien wat je doet. GEBRUIK ALTIJD EEN HANDSCHOEN, bijv. De Self Tanning fluwelen handschoen van SiennaX. Deze is ontworpen voor extra comfort en zorgt ervoor dat je huid de perfecte tan krijgt. Heb je oppervlakkige vlekken, breng dan wat zelfbruiner aan om de oneffenheden te camoufleren. Maar als de lotion echt te veel is uitgelopen, en het resultaat gewoon een puinhoop is, kan je de tan beter weg scrubben met bv. de natuurlijke Fake Tan Removal Body Scrub van LOOFAU, en de volgende keer door een professional wordt gedaan.

♡♡♡

IDIOPATHIC GUTTATE HYPOMELANOSIS 

Idiopathische Guttate Hypomelanosis:  De aandoening bestaat uit porselein-witte kleine ronde vlekjes op met name de onderbenen en onderarmen, en komt vaak voor bij blanke mensen.Op de donkere huid wordt het zelden waargenomen.  Sommige mensen verwarren dit vaak met Vitiligo...Opvallend is dat de vlekjes niet samenvloeien tot één grote witte vlek; dit is dus het grote onderscheid met vitiligo. Kenmerkend is dat de vlekjes geen klachten geven, behalve dat ze cosmetisch storend zijn. Indien de aandoening bij oudere mensen voorkomt is het vaak een uiting van zonneschade. Dit is een normale leeftijdsgebonden verandering en is volledig ongevaarlijk. Dus niets medisch is nodig, dit is slechts een verouderingsproces.

 

OPLOSSING:

Een spray tan vermindert duidelijk het zicht van de witte vlekjes en geeft een mooi resultaat.


FACE TANNING

Puberende tieners hebben vaak last van een beetje lipfuzz. Het kan dus soms gebeuren dat de tan  zich meer ontwikkeld rond de mond. Dit kan trouwens ook voorvallen onder de oksels, maar  een getrainde spraytanner weet hoe hiermee om te gaan.

OPLOSSING: Gebruik een gezichtsbruiner bijv. de Tanning Mist van SiennaX. Die heeft een top kwaliteit aan ingrediënten en geeft een mooi, egale en naturlijke bruine kleur. Bij het sprayen van het gezicht, best het gebied rond de mond en de ogen vermijden.  Je kan een gezichtscontouring doen en fixeren met een bronzer of foundation borstel. Zo krijg je een perfect natuurlijk resultaat.

 


DE KROKODILLEN LOOK

De krokodillen look krijg je door continu lagen over elkaar te sprayen, en niet te scrubben tussendoor. Of door een droge huid.  Dit kan ook de oorzaak zijn van te hard te scrubben. Ook de aanschaf van goedkope zelfbruiners kunnen dit resultaat geven.

OPLOSSING: Doe enkel 1 spray tan per week en tussen 2 beurten in, hydrateer altijd je huid!  Een spray tan kan de huid uitdrogen dus goed hydrateren is een must!

 


TOILET VLEKKEN

OMG! Dit is wat je zeker NIET wil achterlaten nadat je naar het toilet bent geweest. Bruine vlekken op de wc-bril.

OPLOSSING: Als je naar het toilet gaat, net na een spray tan, zorg er dan voor dat je de toiletbril bedekt en/of daarna afveegt. Niemand wil naar het toilet om dat te zien. ;o)

 


DE REGENDRUPPELS

Als dit je overkomt na je spray tan, ga dan meteen naar de badkamer of zoek een droge schuilplaats. Probeer met je handen of een zakdoekje de uitgelopen kleur open te wrijven en te egaliseren handen. Zo kan je vermijden dat de vlekken uitlopen op je kleren.

OPLOSSING: Als het regent, bedek je lichaam goed met losse kleding! Zodat dit niet meer gebeurt. Wil je je spray tan niet omzeep helpen, dan kan je beter emoties in combinatie met huilen vermijden! Tranen zorgen voor dikke sporen op de wangen en in de hals. Een echte nachtmerrie dus!

 

♡♡♡