De LR Aloë Vera ‘SOS-kit’ voor thuis en onderweg!

juni 2, 2022 NewNew

♡♡♡

Deze SOS box bevat 3 essentiële Aloë Vera producten die het herstel van een geïrriteerde/gestreste huid regenereert en met grootste zorg geneest dankzij zijn natuurlijk verzorgende ingrediënten. Deze Special Care Box en alle 3 de producten die erin zitten, behoren tot de best verkochte producten van LR en naar mijn mening niet zonder reden.

Weetje: Dit zijn BIO producten die dermatologisch zijn getest, vrij van parabenen en bovendien niet getest worden op dieren.

Drie essentiële Aloë Vera producten

Instant BIO Emergency Spray: Bevat 12 plantenextracten o.a.: duizendblad, salie-extract, kamille & calendula (natuurlijk & veilig).
Dit gecombineerd met 83% Aloë Vera.
Kalmeert en verlicht de huid onmiddellijk door het o.a. het verkoelend effect van Aloë Vera.
Toepassen bij o.a. een broze en droge huid, luizen, juik, irritaties, insectenbeten, zonnebrand, waterpokken, allergieën, brandende voeten, enz...
Kan ook gebruikt worden om de poriën te openen als ontsmettingsmiddel voor de huid. Deze spray heeft een antibacteriële werking.

Geschikt & veilig voor de gevoelige huid voor jong en oud, maar ook voor onze dierenvrienden! Heeft geen nare bijwerkingen.

Tip!: De combinatie van Aloë Vera Emergency Spray en de Propolis crème is zeer effectief tegen het verouderen van de huid, stimuleert de genezing van brandwonden. Kalmeert en versterkt de huid, ook geschikt bij gebruik op de hoofdhuid.

Enkele aanbevelingen:

Ontsmet en geneest wonden, allergieën, blaren, wratten, luizen, stolt bij bloeding, enz... (Verstuiven op de wond of kompres)

Huisdieren: jeuk, verzorging bij vlooien & teken, insectenwerend bij regelmatig gebruik. Kan ook geen kwaad als je huisdier eraan likt. Is ook voor je viervoeter een veilig en natuurlijk product.

Blauwe plekken: verstuiven, laten drogen en daarna de Aloë Vera Concentrate gel aanbrengen.

Bij ontstekingen van o.a. tandvlees, keelpijn enz...: Sprayen op het getroffen gebied of in de keel. Te gebruiken als mondwater: gorgelen en daarna uitspuwen.

In het haar: psoriasis, roos, jeukende hoofdhuid, enz... Dagelijks sprayen op de hoofdhuid, niet spoelen. (Bij het kleuren of permanent: een dag ervoor op de hoofdhuid en het haar spuiten als bescherming)

Bij luieruitslag of roodheid v/d huid: Verfrist en kalmeert danzij zijn antibacteriële & schimmelwerende eigenschappen. (Breng daarna de Concentrate gel aan, die gaat ziektekiemen tegen, vekoelt de huid en versnelt de genezing)

Bij nikkelallergie: spuit de spray op je oorbellen voor het dragen (ook broeksknopen aan de binnenkant).

Ontsteking van het binnenoor of bloedneus: Sprayen op een wattenstaafje.

Irritatie na het scheren: Vermindert scheerbrand, kleine sneetjes (nog effectiever in combinatie met de Concentrate gel)

Spataderen, zware benen: Bewaar de Emergency spray in jouw frigo... Spray op je benen en masseer vanaf de onderkant van de voeten omhoog langs het been om de bloedsomloop te activeren.

Hydraterende Aloë Vera Concentrated Gel:  De voordelen van deze krachtige en geconcentreerde Aloë Vera gel zijn legitiem. Deze vochtinbrengende gel dringt tot 4 keer sneller in de huid dan water en 7 keer dieper. Er worden geen extra geurstoffen aan het concentraat toegevoegd , waardoor de gel licht naar Aloë Vera ruikt.
Deze gel bevat 90% pure Aloë Vera, zorgt voor hydratatie en regeneratie van de huid door zijn essentiële voedingsstoffen zoals vitamine E, C, K en antioxidanten.
Net wat de huid nodig heeft om nieuwe cellen te regenereren en de huid te herstellen.
Deze gel hydrateert en verzorgt niet alleen de huid, maar doet nog veel meer... Of je nu last hebt van jeuk, droogheid, waterpokken, branderigheid, blaren, schrammen, zonnebrand, rosacea, acne, insectenbeten of andere aandoeningen, tot zelfs het verlichten van brandwonden en ontstekingen... De gel werkt effectief en kan indien nodig zelfs meerdere keren per dag worden aangebracht.

Tip!: Ben je op zoek naar een milde make-up remover? Dit product kan ook hiervoor gebruikt worden.
Tip!: Vertienvoudigt de werking in combinatie met de Aloë Vera Emergency Spray.

Enkele aanbevelingen:

Bij gezwollen ogen, droge oogleden: Bewaar de gel in de koelkast, doe de gel op een wattenschijfje, sluit je ogen en leg het op je ogen. Het toepassen van Aloë Vera gel op het gebied onder je ogen zal de bloedsomloop bevorderen, waardoor de zwelling vermindert. Weest voorzichtig bij het aanbrengen van de gel, zodat je deze niet in je ogen krijgt.

Tendinitis en verrekkingen: De SOS Emergency Spray aanbrengen + een goede laag Aloë Vera Concentrate gel. Een verband ronddoen en laten rusten. Dit zal de onsteking en de pijn verminderen.

Insectenbeten en zonnebrand: gebruik eerst de Emergency Spray, gevolgd door een laagje Aloë Vera Concentrate gel. (Meerdere keren per dag aanbrengen)

Brandnetels: komen vaak voor in de zomer. Je kan azijn gebruiken om de jeuk en irritatie te kalmeren. Maar ook de combinatie van de Aloë Vera Emergency spray & Concentrate gel is een goede remedie.
Lichte brandwonden / zonnebrand: Desinfecteert en verzacht onmiddellijk de pijn. Hydrateert diep en versnelt het genezingsproces (Eerst de Emergency Spray, daarna de gel aanbrengen)

Herpes: plaatselijk aanbrengen met een wattenstaafje

Gezichtsverzorging: na het reinigen van de huid ’s morgens en ’s avonds de gel aanbrengen in combinatie met je dag- en/of nachtcrème of de Propolis crème. Breng je geen crème aan na de concentrate gel, kan ook. Dan voelt je huid wel wat strakker aan.

Bij acne: Ga je de 3 producten samen gebruiken. Eerst de Spray, dan de concentrate gel en om de genezing te versnellen de Propoliscrème.

Bij vettig haar: Masseer de concentrate gel in je haar. Je haar zal langer mooi en fris blijven.

Bij eczeem of psoriasis: breng de concentrate gel royaal aan om de jeuk te verlichten. Bij psoriasis, breng je eerst de gel aan en daarna afdekken met een verband.

Beschermende Aloë Vera Propolis Crème:

Deze natuurlijke Aloë Vera crème staat bekend om zijn kalmerende, verfrissende en hydraterende eigenschappen. En geeft je huid bovendien een gevoel van zachtheid en soepelheid. Weg met dat droog en ruw gevoel! Een veilige crème en ideale oppepper voor een beschadigde en droge huid die een flinke dosis TLC nodig heeft.

Het geheim van deze crème zit in het specifieke ingrediënt ‘Propolis’, een harsachtig bijenproduct (natuurlijk antibioticum). Dit natuurlijke bestanddeel heeft het vermogen om de huid te genezen, te kalmeren en te beschermen tegen infecties en ontstekingen. Van propolis is het bewezen dat het de celactiviteit, de bloedsomloop en de vorming van collageen stimuleert.

Propolis en Aloë Vera zijn een perfecte combinatie want Aloë Vera staat bekend voor zijn kalmerende, hydraterende, regenerende en genezende kracht. Terwijl Propolis bekend staat omwille van zijn ontsmettende, onstekingsremmende en beschermende kracht.

Enkele aanbevelingen:

Bij gezichtsverzorging: Breng eerst de Emergency Spray aan met een wattenschijfje en daarna de Propolis crème. Perfect te gebruiken als dag- en of nachtcrème.

Bij acne en littekens: Na de huidverzorging aanbrengen en bij littekens tot meerdere malen per dag.

Bij Psoriasis en darmatitis: Breng de drie producten aan. Eerst de Emergency Spray, dan de concentrate gel en daarboven de Propolis crème.

Tip!: Meng wat druppels olie met de Propolis crème bijv. op plaatsen waar eelt kan voorkomen en masseer de crème in op de droge delen met eelt, bijv. ellebogen, voeten, knieën, ...

Vaak zijn de 3 aanwezige Aloë Vera producten samen te gebruiken:

1. Spray eerst de Aloë Vera Emergency Spray op de huid. (Vermijd hierbij de ogen) Je kan deze spray ook de ‘spoedverzorging’ noemen dankzij zijn kalmerende en regenererende werking. Een echte MUSTHAVE voor in je handtas en/of reistas voor noodgevallen.

2. Breng daarna de Aloë Vera Concentrated Gel aan op het geirriteerde gebied v/d huid.

3. Masseer vervolgens voorzichtig zodat de Aloë Vera Propolis Crème op de beschadigde huid kan indringen.

Kort samengevat:

Reguleert de PH van je huid
Dringt diep in de huid en hydrateert
Voedt de huid
Ontdoet de huid van dode cellen
Is een celregenerator
Vochtinbrengend
Reinigt & desinfecteert wonden
Stopt kleine bloedingen
Bevordert genezing
Kalmeert en verlicht irritatie
Muggenspray (Aloë Vera weert insecten af)
Regelt talgproductie (hoofdhuid)

♡♡♡

Pas wel op als je Aloë Vera producten gaat aankopen, want er zijn veel fake producten op de markt beschikbaar. Deze fake producten doen ook niet wat ze beloven, dus gooi je die maar beter direct in de vuilbak! Veel producenten gebruiken slechte of sterk verdunde grondstoffen om zo kosten te besparen. Ook het productieproces ervan is zoooo belangrijk! De actieve stoffen in de gel zijn zeer kwetsbaar en verliezen snel hun activiteit. Kies dus voor een hoogwaardig product en weet dat die niet goedkoop zijn.

LR hecht bij al zijn producten groot belang aan kwaliteit "Made in Germany". En dus worden ook de Aloë Vera producten ontwikkeld en geproduceerd met als doel de beste te zijn. Daarom gebruikt LR uitsluitend de zuivere binnenste bladgel van de Aloë plant: een voorwaarde voor de hoogste kwaliteit. Daarnaast zorgt LR ervoor dat de verdere verwerking uiterst voorzichtig gebeurt, zodat de waardevolle ingrediënten ook volledig behouden blijven. LR richt zich op een hoge concentratie Aloë Veragel in zijn producten, en onderscheidt zich op die manier van de concurrentie. Dit wordt ondersteund door de jaarlijkse certificering en hercertificering van alle LR-producten door het International Aloë Vera Science Council (IASC). De LR Aloë Vera producten en voedingssupplementen worden ook niet getest op dieren.

Fresenius instituut: https://www.institut-fresenius.de/en/about_us
Dermatest: https://www.dermatest.de/en/
International Aloe science council: https://www.iasc.org/

♡♡♡

Extras!
Thermolotion: te gebruiken bij spierpijn door zijn verwarmende ontspannende werking (kan ook gebruikt worden in combinatie met de Emergency Spray of een olie, zodat de crème niet te snel intrekt). Deze crème verlicht pijn, spier- en gewrichtsontstekingen en bevordert ook de bloedsomloop. In combinatie met de Emergency Spray wordt het effect van de Thermolotion versterkt. Ter ontspanning kan je ook wat thermolotion in het warme water van je bad doen. Kan ook gebruikt worden bij verkoudheden op de borst en de rug. Ook te gebruiken om de bloedcirculatie te bevorderen zoals bij zware en vermoeide benen (aanbrengen zonder in te masseren), bij lage rugpijn, rugpijn, tendinitis, verstuiking, pijn in de onderbuik door bijv menstruatie, enz...

Weetje: Deze crème mag echter niet aangebracht worden op wonden. Bij gebruik voor kinderen, de crème mengen met de Propoliscrème.

Weetje: De crème kan je ook in een kom met heet water doen en inhaleren.

Tip!: Gebruik deze crème voor het sporten om spierkrampen te voorkomen. (Je kan deze crème afwisselen met de MSM Aloë Vera crème)

Tip!: Kan ook worden gebruikt op de handen en de voeten bij koud weer.

Dermaintense: is speciaal voor de gevoelige huid zoals het gezicht, de nek, ellebogen en knieën met 20% pure Aloë Vera gel, teunisbloemolie, mahonia extracten en vitamine B12. Heeft ook een gunstig effect bij eczeem, psoriasis en droge huid. Is een hydraterende en regenerende huidcrème. De crème versterkt de natuurlijke PH waarde van de huid. Wordt ook gebruikt bij puistjes en roodheid van de huid. De ideale vervanging voor cortisonecrème bij een gestreste en gevoelige huid.

♡♡♡

Hieronder ook een korte reportage over de helende kracht van de LR Aloë Vera producten bij brandwonden: Gebruikt door Prof. Pelissie in het CHU Academisch Ziekenhuis van Bordeaux. (Reportage France 2 - C’est au programme met Sophie Davant) Zeer interessant en neemt slechts een 6tal minuutjes van jouw tijd in beslag.

ALOE VERA BIJ BRANDWONDEN: C'est au programme met Sophie Davant

♡♡♡

Ken jij de producten van LR al? Wat dacht je van zo'n SOS-zorgset?

(*) Deze informatie is louter ter advies voor het welzijn en is geenszins een medisch advies. Bij twijfel raadpleeg je altijd beter een arts.

Picture4

ACNE

Het gebruik van Aloë Vera bij Acne is absoluut aan te raden. Het heeft kalmerende eigenschappen die ervoor zorgen dat je huis sneller geneest. Aloë vera fungeert ook als een ontstekingsremmend en antibacterieel middel zonder significante bijwerkingen. Vanwege al deze prachtige eigenschappen kan Aloë Vera dus nuttig zijn bij de behandeling van acne. Wat Aloë Vera naast het tegengaan van acne ook doet, is zorgen voor genezing van de beschadigde huid. Door acne kun je littekens hebben, maar Aloë Vera kan deze in ieder geval verminderen. Hydrateren is bij acne dus erg belangrijk.
Aloë Vera in de strijd tegen acne, is dus een geweldig alternatief. Zonder gekke trucjes of gebruik van dure en agressieve crèmes of pillen met vervelende bijwerkingen.
Bij acne moet je geduld hebben, blijf dus enkele weken doorgaan want het kan even duren voor de helende effecten van Aloë Vera te zien zijn. Als je de acne in drie tot vier weken niet begint af te nemen, maak dan een afspraak met een dermatoloog, om te bepalen wat dan de beste oplossing voor jou kan zijn.

Tip!: Was je gezicht ten minste 2x per dag. Was je gezicht ’s ochtends en voor het slapengaan. Als je overdag veel zweet, zoals tijdens het trainen of bij warm weer, was je gezicht dan zo snel mogelijk om de transpiratie te verwijderen.

Weetje: Zorg dat je je huid niet te hard gaat scrubben. Dit kan leiden tot blijvende littekens en je huid zal er langer over doen om te genezen. Scrubben is populair, maar te ruw scrubben doet vaak meer kwaad dan goed.

https://fauxglowspraytan.be/2020/12/22/aloe-vera-tegen-acne/

https://fauxglowspraytan.be/2020/12/26/acne-bij-jongens/

 

BLAREN

Blaren of bleinen zijn ophopingen van vocht of bloed onder de bovenste huidlaag en ontstaan doorgaans door overmatige druk of wrijving, bijvoorbeeld door knellende of niet ingelopen schoenen. Onder de blaar vormt zich nieuwe huid, zodra het vocht in de blaar is verdwenen laat de bovenste huidlaag los. Wanneer er zich eenmaal blaren hebben ontwikkeld, moet je voorzichtig en hygiënisch te werk gaan. Het met vocht gevulde kussentje van de blaar vormt een uitstekende bescherming tegen vuil. Prik de blaar dus niet door. De huid eronder is open en kan gemakkelijk ontstoken raken. Een doorprikte blaar doet bovendien meer pijn.
Aloë vera gel aanbrengen op een blaar, vermindert de pijn en prikt niet, de blaren drogen sneller uit en het ongemak zal sneller verdwijnen. Daarnaast is het ook een product dat gemakkelijk door de huid heen gaat. Dat maakt het ideaal om blaren te behandelen. De vochtinbrengende eigenschappen zullen ook helpen de genezing te versnellen en bovendien vermindert Aloë Vera ook de ontsteking van de blaar.
Breng de Aloë Vera Concentrate gel aan op het aangedane gebied en bedek het daarna met een verband of kompres. Je zal snel verbetering opmerken.

Tip!: Als je een extreem gevoelige of geïrriteerde huid hebt, wrijf dan de gebieden waar blaren zich kunnen gaan vormen in met Aloë Vera Emergency Spray voordat je activiteiten gaat doen waarbij frictie kan ontstaan. Je kan ook een beschermlaag creëren een pleister of een wattenschijfje aan te brengen op het gebied waar blaren zich kunnen vormen. Voorkomen is bijna altijd beter dan genezen. Hou daarom deze tips in gedachten als je bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken.

DOORLIGWONDEN

Doorligwonden: Wist je dat 2x daags uitwendig gebruik van Aloë vera-gel bij bedlegerige patiënten doorligwonden voorkomt?Bij ernstigere doorligwonden is het niet aan te raden om zelf te gaan experimenteren maar het is heel goed mogelijk om milde doorligwonden te behandelen met Aloë Vera. Aloë vera in spray, crème of gel helpt infecties te verlichten en te voorkomen. Bovendien bevordert Aloë vera de ontwikkeling van nieuw collageen rondom wonden. Ook stimuleert het de doorbloeding van de huid, met als gevolg dat minder snel wonden ontstaan en triggers voor weefselontsteking (hexosaminen) afnemen. De verkoelende en wondgenezende eigenschappen van de binnenste gel van de Aloë vera-plant wordt sinds lang traditioneel ingezet bij brand- en snijwonden en ter preventie van doorligwonden.
Tips bij doorligwonden: Uit ander biomedisch onderzoek blijkt dat Aloë vera de ontwikkeling van nieuw collageen rondom wonden bevordert. Ook stimuleert het de doorbloeding van de huid, met als gevolg dat minder snel wonden ontstaan en triggers voor weefselontsteking (hexosaminen) afnemen.
De verkoelende en wondgenezende eigenschappen van de binnenste gel van de Aloë vera-plant wordt traditioneel al eeuwenlang ingezet bij brand- en snijwonden en ter preventie van doorligwonden.

https://www.sintandriestielt.be/media/1892/sat_wondzorg_doorligwonden_brochure_20180515_web.pdf

Bron PDF: ziekenhuis Sint-Andries

KOORTSBLAASJES

Koortsblaasjes of herpes labialis zijn niets meer dan een virale infectie in de mond. Dit zijn kleine blaren die gevuld zijn met vloeistof en die zich meestal op of rond de lippen bevinden en ongemak veroorzaken. Hoewel koortsblaasjes voor geen ernstige problemen zorgen en meestal binnen een paar dagen vanzelf genezen, is de waarheid dat hun niveau van ongemak en herhaling kan leiden tot wanhoop voor degenen die er last van hebben.
De Aloë Vera gel kan dit type herpes in zeer korte tijd verhelpen verminderen en elimineren, allemaal dankzij het feit dat Aloë Vera het vermogen heeft om de pH waarde van de huid te reguleren en herstellen omdat de gel gemakkelijk in de huid doordringt. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën die de poriën in de huid verstoppen, worden verdreven, en hierbij dus ook dode cellen verwijdert die herpes bevorderen.
Breng de Aloë Vera Emergency aan met een oorstokje op je koortsblaasje(s). Neem daarna een beetje Aloë Vera Concentrate gel en wrijf die op jouw lippen. Laat de gel 30 minuten inwerken. Herhaal dit tot 3x per dag.
Raak de blaasjes niet aan want ze zijn namelijk besmettelijk! Als je de blaasjes aanraakt met je handen of je tong, loop je het risico dat je de infectie verspreidt naar andere delen van je lippen. Raak ze enkel aan om een crème aan te brengen en was daarna je handen grondig met zeep.

Tip!: Ook het gebruik van een Aloë Vera lippenbalsem kan koortsblaasjes sneller genezen en de ontwikkeling ervan voorkomen.

Tip!: Breng de Aloë vera-gel aan op het getroffen gebied, als het een paar minuten heeft gerust, neem dan een ijsblokje en wrijf zachtjes de gel in op jouw lip moet. (Doe dit om het uur, of zo vaak mogelijk.)

Tip!: Gooi nadat de koortsblaar is gevormd je tandenborstel weg en gooi hem ook weg zodra die weer is verdwenen. Een tandenborstel is de perfecte plek voor een virus te verspreiden en je kunt, als je dezelfde tandenborstel steeds opnieuw gebruikt, een nieuwe uitbraak veroorzaken. Daarom dus de moeite waard om het te doen.

INSECTENBETEN

Aloë Vera bladgel helpt tegen muggen- of andere insectenbeten. De gel heeft ontstekingswerende eigenschappen en zorgt voor verkoeling waardoor een beetje van deze gel op een muggenbeet onmiddellijk verlichting biedt bij vervelende en intense jeuk. Dit ook bij contact met brandnetels en bij zonnebrand. De heldere gel heeft een lichte textuur laat een aangename frisheid op de huid achter. Van zodra je jeuk of een brandend gevoel op de huid voelt na insectenbeten of na contact met brandnetels, breng je de Aloe Vera Emergency Spray, gevolgd door de Concentrate gel gericht aan op de aangetaste huiddelen. Je gaat snel een aangename verlichting waarnemen. Indien nodig meerdere keren per dag herhalen. De producten in de SOS box zijn aanbevolen voor gebruik op het lichaam en gezicht. Deze producten zijn zeer huidvriendelijk en geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Zo simpel en natuurlijk, maar toch zo effectief!

Weetje: Als jij of de persoon die door het insect is gebeten moeite heeft met ademhalen, een snelle polsslag, desoriëntatie en abnormale zwelling , moet je onmiddellijk een arts bellen of de spoeddienst. Dit kan een reactie van een ernstige allergie zijn, zoals het geval is bij veel mensen die allergisch zijn voor wespensteken.

Weetje: Aloë Vera stoot de meeste insecten af door lichaamsgeur te neutraliseren.

Tip!: De Aloë Vera Emergency Spray voor lichaam en gezicht is een betrouwbare bescherming ter preventie tegen insecten.
Tip!: Bewaar de Spray & Aloë Vera Concentrate gel in de ijskast voor extra effectiviteit.

WONDEN

Een snee, schaaf of kras kan snel gebeuren! Zeker bij spelende kinderen of als je vaak kookt, tuiniert, of wandelt. Maar geen paniek, je hoeft daarvoor niet altijd onmiddellijk naar de apotheek. Met de Aloë Vera SOS box heb je 3 super effectieve producten om kleinde wonden snel te behandelen en genezen.
Aloë vera is een uitstekend antisepticum omdat het maar liefst 6 antiseptische middelen bevat! Namelijk: lupeol, salicylzuur, ureum, kaneelzuur, fenol en zwavel. Bovendien bevordert en versnelt deze gel de genezing van de weefsels van de opperhuid.
Breng de Emergency Spray aan om te reinigen, te onsmetten en te verlichten. Daarna breng je de Aloë Vera Concentrate gel rechtstreeks op de wond aan, laat de gel mooi intrekken en dek de wond af met een pleister of kompres. De Aloë Vera verfrist en verzacht de pijn maar versnelt vooral de genezing. Je kan deze producten trouwens over je hele lichaam gebruiken: handen, voeten, benen, armen en zelfs je haar en gezicht. De Aloë Vera producten van LR zijn gemeen goed en vooral een zeer goed natuurlijk "verband".

Tip!: Als de wond gesloten is, start met het aanbrengen van de Propolis crème. Deze hydrateert snel, legt een beschermende film op de huid en gaat littekens tegen.
Weetje: Raadpleeg een arts bij een open, diepe of huilende wond.

XEROSE

Xerose is de medische term voor droge huid. Het wordt veroorzaakt door een gebrek aan water in de huid. Het gevolg is een droge, ruwe en trekkerige huid die uiteindelijk heel ruw en zelfs schilferig kan worden.
Aloë Vera gel/crème werkt perfect voor wanneer je last hebt van een (extreem) droge huid of droge handen.
Het is belangrijk om goed te kijken of een crème geschikt is voor de handen. Wanneer je kiest voor een Aloë Vera creme, kun je die overal op het lichaam gebruiken. Handen zijn vaak al snel gevoeliger dan bijvoorbeeld benen en je wilt dan ook niet kiezen voor een crème waarin een parfum verwerkt is. Totaal onnodig en het zal je huid niet verder helpen.

HUIDPROBLEMEN BIJ BABY'S/KINDEREN

Aloë Vera is bijzonder nuttig voor de behandeling van de gevoelige huid van baby's, het kalmeert irritaties, luieruitslag, jeuk als gevolg van contactallergieën, en zelfs wiegmutsjes.
Voor de huid van de baby geldt dat minder meer is. De babyhuid is van nature zeer soepel en zacht, maar tegelijk ook zeer gevoelig. Lichaamseigen beschermingsbarrière van de huid nog niet volledig is ontwikkeld. Dit vraagt om zeer huidvriendelijke ingrediënten, die de gevoelige babyhuid verzorgen, beschermen en herstellen. De LR Aloë Vera verzorgingsproducen verzorgt met de beste zuivere Aloë Vera gel, en waardevolle bio-planten-extracten zo zacht en natuurlijk als nooit tevoren. Zonder parabenen, zonder minerale olie en zonder parfumolie.

PSORIASIS

Last van psoriasis, witte schilferige, rode en jeukende plekken op je huid? Aloë Vera heeft een positief effect op Psoriasis. Psoriasis is een aandoening die zowel binnenin de huid als bovenop de huid symptomen en klachten vertoont. Aloë Vera staat bekend voor zijn anti-bacteriële eigenschappen phenol, lupeol, salicylzuur, kaneelzuur, zwavel en ureumstikstof, en heeft een uitwendige en inwendige genezende werking bij diverse huidaandoeningen en infecties. Bovendien helpt Aloë vera ook bij de jeuk veroorzaakt door psoriasis. Psoriasis is niet besmettelijk, maar wel erfelijk en is chronisch van aard. Aloë vera is geen wondermiddel tegen psoriasis maar je kan er psoriasis wel mee herstellen en verminderen.
Enkel voor milde psoriasis: Topische behandelingen worden rechtstreeks op de aangetaste delen van de huid aangebracht, in de vorm van crèmes, gels, zalven of sprays. In combinatie met Lichttherapie: houdt in dat de huid regelmatig en onder medisch toezicht wordt blootgesteld aan ultraviolet licht. Bij ernstige psoriasis worden eerder orale medicatie en injecteerbare therapieën toegepast.
Psoriasis jeukt en kan verschrikkelijk irriteren. Magnesium en lupeol hebben een verdovende werking en daarom kan Aloë Vera ook gebruik worden om de jeuk van psoriasis tegen te gaan.

Weetje: Wist je dat psoriasis vaak erfelijk is en vaak erger wordt door alcoholgebruik, stress en spijsverteringsproblemen?
Een Aloë Vera gel of crème gaat de huiduitslag kalmeren, maar wist je dat het drinken van Aloë Vera ook zo belangrijk is en een gunstig effect heeft op het immuunsysteem en huidaandoeningen?
Bij het drinken van Aloë Vera gel moet je er wel rekening mee houden dat je een gel van uiterst hoge kwaliteit gaat consumeren en dat het gehalte van Pure Aloë Vera blaggel heel hoog moet zijn. (Minstens 87%). Drink bijv. de LR Aloë Vera Sivera Gel met 90% pure Aloë bladgel gecombineerd met brandnetel extract die zo ontzettend bekend staat om zijn reinigende werking. Brandnetel is rijk aan mineralen, zoals calcium, magnesium, ijzer en silicium en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Wordt ook vaak gebruikt om de bloedsomloop te bevorderen, bij artritis en andere gewrichtsklachten. (Er zijn ook nog andere varianten zoals de Traditional Honey Drinking gel met 90% zuivre Aloë Vera bladgel en 9% waardevolle honing)
Een levenslange behandeling is vaak nodig om psoriasis onder controle te houden. Weet ook dat Aloë Vera slechts een onderdrukker is. Wanneer je ermee stopt zal het probleem zich helaas vaak weer opnieuw voordoen.

Tip!: Douche niet te heet of te lang en gebruik een natuurlijkje Aloë Vera zeep die de PH waarde van je huid respecteert. Doe wat vitamine D op in de zon (30 minuten is voldoende). Daarnaast kan je gebruik maken van een Vitamine D3 supplement, zoals kauwtabletten, tabletten, capsules, druppels of drankjes. Smeer 2x per dag Aloë Vera crème/gel op de psoriasis.
De Propolis crème in combinatie met Aloë Vera die je terug vindt in de SOS Aloë Vera Box beschermt en hydrateert de huid en vermindert ook het jeuken, de roodheid en het afpellen van de huid: typische symptomen van psoriasis. Vandaar dat vele psoriasispatiënten zweren bij dit product.
Drink Aloë Vera gel om inwendig de oorzaak tegen te gaan. Uitwendig ga je de Aloë Vera Emergency Spray in combinatie met de Aloë Vera Propolis crème gebruiken. Hou er rekening mee dat je in het begin misschien eerst gelijk wat verergering kan zien. Dit komt omdat door het drinken van de Aloë Vera gel een inwendige ontgifting gaat plaats vinden. Het is dan van belang om echt door te zetten. Enkel bij consequent gebruik van de genoemde producten kan je toch wel prachtige resultaten bereiken. (foto 3: resultaat bij gebruik na 3 mnd)

ZONA

Gordelroos/zona wordt veroorzaakt door een virus uit dezelfde familie als waterpokken en is een huidinfectie en begint met jeuk, tintelingen en pijn ergens op het lichaam. Het kan overal voorkomen op het lichaam, maar vaak begint het rond de buik of de middel. De pijn die hoort bij gordelroos kan dof, brandend, jeukend of elektrisch ervaren worden. Op het moment dat de pijn gevoeld wordt, is er vaak nog niks te zien op het lichaam. Je kunt je erg ziek voelen en je kunt koorts krijgen. Een paar dagen later ontstaat er een rode huiduitslag met vochtige blaasjes op die plek. De uitslag ziet er uit als een soort gordel, vandaar de naam gordelroos. Ze kunnen ontzettend jeuken en zeer pijnlijk zijn. De huid voelt branderig en strak aan en de huid is zéér gevoelig en duurt ongeveer twee tot zes weken. Na deze weken drogen de blaasjes uit en worden ze korstjes en er kunnen vervolgens kleine littekens ontstaan. Gordelroos is besmettelijk en zeker als er vochtblaasjes aanwezig zijn.
Weetje: Als je gordelroos in het gezicht krijgt, of bij je neus en ogen, dan moet je direct contact opnemen met de huisarts, omdat het op deze plekken en wat ernstiger is en het schade aan de ogen kan veroorzaken.
Natuurlijke middelen om klachten te verzachten
Als je last hebt van gordelroos zal de huisarts een antiviraal geneesmiddel voorschrijven. Ondertussen kun je thuis een aantal middelen toepassen om de pijn en het branderige gevoel op de huid te verzachten en te verlichten. Je mag een paracetamol of ibuprofen gebruiken tijdens het gebruik van een natuurlijk middel.
Aloë Vera voor jeuk en blaren
De jeuk van gordelroos kan zo erg zijn, dat het niet te verdragen is. Om deze jeuk iets te verzachten kun je het sap van een aloë vera-plant gebruiken. Het pure sap uit de plant heeft een genezende werking en het verzacht de blaren. Heb je geen plant in huis, dan kun je er ook voor kiezen om een gel of crème te gebruiken op basis van aloë vera. Je moet er dan wel goed op letten, dat er minimaal 98% aloë vera in zit. Je kunt aloë vera krijgen bij de natuurwinkel De Tuinen.
Desinfecteren: De Noodspray is een natuurlijk noodproduct, bevat 83% pure aloë vera en 12 heilzame plantenextracten. Deze spray heeft een desinfecterende, rustgevende en helende werking.
Genezing: Geconcentreerde gel (90% pure Aloë Vera bladgel) heeft een hoog penetrerend en regenererend vermogen. Zorgt voor een snelle reconstructie van de huid.
Propolis- crème: met 79% pure aloë vera en bijenwas. Hydrateert en voedt de huid, versterkt de huidbarrière en legt een beschermende film op de huid.

Tip!: Breng 10 minuten ijspakkingen aan op de getroffen gebieden. Laat een interval van minimaal 5 minuten tussen de toepassingen.

Weetje: Bedrust wordt aanbevolen voor de eerste paar dagen na het begin van gordelroos, vooral als u koortsaanvallen heeft.

BETEN & SCHRAMMEN

Beten en schrammen van huisdieren: Onze huisdieren zijn soms onvoorspelbaar. Je kat spint zachtjes als je hem aait... en plots springt hij van je schoot en krabt je! Of bijv. je hond, zo aanhankelijk, bijt je zonder tijdens een speelmomentje. Onderschat nooit het belang van een wond veroorzaakt door een dier. Beten en schrammen kunnen leiden tot infectie. Meestal is het een lokale infectie, met banale ziektekiemen (zoals stafylokokken). Maar ook andere ziekten zoals tetanus, hondsdolheid, pasteurellose of kattenkrabziekte kunnen je treffen. Deze behoren tot de noodgevallen en vragen een snelle raadpleging van uw huisarts. Als eerste hulp kan je de LR Aloë Vera Box gebruiken. Het is belangrijk om de kras(sen) of wond grondig te reinigen met de Emergency Spray, daarna een dikke laag Aloë Concentrate gel erop, en indien mogelijk steriel houden met een kompres.

LUIZEN

Er is eigenlijk niet veel wat we kunnen doen om luizen te vermijden. Voor kinderen vanaf 3 jaar kan je de Biologische gecertificeerde Aloë Vera Shampoo(*) en Emergency Spray(*) van LR gebruiken om de beestjes uit de haren te houden. De Aloë Vera shampoo van LR is een fijne milde shampoo voor dagelijks gebruik. Deze shampoo werkt preventief tegen hoofdluis. De shampoo is een combinatie van Aloë Vera gel en 7 natuurlijke oliën waar hoofdluizen niet van houden. Voor luizen ruikt de shampoo niet lekker, maar voor ons wel! De shampoo in combinatie met de LR Emergency Spray is dus zeer geschikt voor het voorkomen van hoofdluis bij kinderen die daar gevoelig voor zijn.
De emergency spray van LR health en beauty wordt al jaren veelvuldig gebruikt door dierenbezitters, omdat vlooien en teken niet tegen Aloë Vera kunnen. Zo ook hoofdluis! Aloë Vera vindt de hoofdluis vreselijk. Heb je hoofdluis, dan een aantal keer per dag het haar vochtig sprayen met de Aloë Vera Emergency Spray en goed inmasseren op de hoofdhuid. Ook het haar wassen met de Aloë Vera shampoo.

https://fauxglowspraytan.be/2020/09/02/luizenalarm/

ONSTOKEN NAGELRIEM

Een ontstoken nagelriem/abces op je vinger of teen of paronychia is een infectie die onmiddellijk behandeld moet worden.
Symptomen: De huid is gezwollen, rood en warm. Het doet pijn als er iets tegen de huid komt. De huid voelt ook heel strak aan. Er zit pus onder de huid of er komt pus uit de huid.

Weetje: Heb je de gewoonte om op je nagels te bijten of kleine huidjes af te scheuren? Wees voorzichtig want een paronychia kan snel veroorzaakt worden.
Door de wond kunnen bacteriën op het huidoppervlak de wond binnendringen en de nagel- of vingerweefsels infecteren. De bacterie ( staphylococcus aureus of streptococcus) veroorzaakt een met pus gevuld abces.
Wanneer de paronychia zich in de ontstekingsfase bevindt (zonder abces) is het belangrijk van de infectie snel te behandelen en te verminderen om de verspreiding ervan te voorkomen.
Zorg voor een goede verzorging en reinig meerdere malen de wond met bijv de Aloë Emergency Spray. Je kan ook een kompres met alcohol (60°) aanbrengen in combinatie de met de Aloë Concentrate gel. Vergeet zeker niet om ze regelmatig te verversen totdat de vinger of de teen er terug normaal uitziet. Je kan hier ook een pijnstiller gebruiken zoals paracetamol.
Weetje: Vanwege een mogelijke verergering van de infectie moeten ontstekingsremmende geneesmiddelen (steroïdaal of niet) zoals ibuprofen worden vermeden .
Als de paronychia te diep is, of als er geen verbetering optreedt binnen 48 uur na het begin van de behandeling moet je je huisarts contacteren om complicaties te voorkomen.

Tip!: In het geval van paronychia is het belangrijk om te controleren of je tetanusvaccin up-to-date is.

Weetje: Ook bij suikerziekte kan je beter je huisarts contacteren voor advies.

SCHIMMELINFECTIES

Schimmelinfecties: komen het vaakst voor tussen de tenen of in huidplooien, bijv. onder de borsten of in de lies. De ziekte begint met een rode vlek, daarna pelt de huid af en wordt witachtig grijs. Schimmelinfecties worden veroorzaakt door microscopisch kleine schimmels die in de huid terechtkomen. Er zijn verschillende soorten huidschimmel, die verschillende symptomen geven, afhankelijk van waar ze zich vestigen. Het hebben van een schimmelinfectie is nooit ernstig, maar je moet jezelf wel behandelen met een antischimmelmiddel omdat die niet vanzelf verdwijnt. Meestal is de behandeling plaatselijk in de vorm van een zalf, crème, lotion of poeder die op het getroffen gebied moet worden aangebracht. Idien de lokale behandeling niet werkt, kan jouw arts een orale behandeling voorschrijven. Huidschimmels kunnen snel terugkomen, een onberispelijke hygiëne is dus uiterst belangrijk! Wist je dat Aloë Vera een antiseptische en schimmeldodende werking heeft? Het is zelfs aangetoond dat als het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht, het de verspreiding van schimmelinfecties en andere bacteriële pathogenen kan tegengaan.

https://fauxglowspraytan.be/2022/05/20/wat-zeggen-je-voeten-weet-wat-je-zweet/

NAGELBLESSURES

Een nagelblessure doet zich voor wanneer (een deel van) de nagel gewond raakt. Dit door een nagelverwonding aan de nagel zelf, het nagelbed (de huid onder de nagel), de nagelriem (basis van de nagel) en de huid rond de zijkanten van de nagel. Misschien heb je het al eens voorgehad: een vinger tussen de deur of een afgebroken of gescheurde nagel, met een hamer of een ander zwaar voorwerp op de nagel slaan, een te kort geknipte nagel, of een ingegroeide teennagel... deze veroorzaken vaak een scherpe en onmiddellijke pijn. Het meest voorkomende symptoom is een hematoom of bloeduitstorting, net als een blauwe plek. De bloeddruk onder de nagel kan een regelmatig kloppend gevoel veroorzaken. Bij een afgescheurde nagel kan je teen of vinger bloodgesteld worden aan infecties. En een ingegroeide nagel veroorzaakt dan weer pijn rond de nagel. Als die pijn blijvend is kan de huid erg rood worden en de rand van de nagel gaan zwellen, tot zelfs gaan etteren. Dit is duidelijk een teken van infectie!

Zelfzorg is enkel mogelijk wanneer:
de nagel niet gesneden of gescheurd is en is nog steeds vastgehecht is aan het nagelbed
als de nagelkneuzing minder bedraagt dan 1/4 van de nagel
als het bloeden snel kan stoppen
de vinger of teen niet gebogen of misvormd is

Je kan starten met de pijn te verlichten door de nagel te verkoelen onder koud water of je spuit de Aloë Emergency Spray op je nagel om de nagel zo goed te reinigen en te desinfecteren. Daarna ga je de de Aloë Concentrate gel aanbrengen om te verkoelen, te de pijn te verlichten en te beschermen. Je kan een kompres en indien nodig een verband aanbrengen. En eeb pijnstiller nemen die de pijn verlichten.
Is je nagel geïnfecteerd: breng dan eerst een warm kompres aan of laat de vinger 10 à 20 minuten in warm water weken en spuit je de Aloë Emergency Spray om te desinfecteren en te kalmeren, dit minstens 2x per dag. Vervolgens breng je een antibiotische of schimmelwerende crème aan in combinatie met de Aloë concentrate gel, afhankelijk van de oorzaak van de infectie (bacteriën of schimmels). Tot slot moet je het besmette gebied bedekken met een steriel verband.
Als de scheur heel diep is of de nagel heel pijnlijk is door bijv. een groot hematoom, kan je toch beter je huisarts contacteren die de nagel zal doorboren om het bloed zo te laten afvoeren. Deze behandeling kan je niet zelf doen!

Tip!: Het is belangrijk om je nagels goed te verzorgen door ze regelmatig te knippen, waarbij je de gebogen omtrek van de vinger volgt. De hoeken moeten afgerond zijn om reliëfvorming te voorkomen. Teennagels moeten in een rechte lijn worden geknipt. Ook de keuze van schoenen is bepalend: koop ze niet te klein en kies voor ventilerende schoenen.

WRATTEN

Aloë Vera is één van de weinige planten die kan gebruikt worden bij verschillende huidaandoeningen. Maar hoe zit het nu met wratten? Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen wel eens te maken krijgen met wratten. Ze worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Eigenlijk zijn wratten in de meeste gevallen niet pijnlijk en verdwijnen ze vanzelf. Ze irriteren vooral omdat het ethisch niet mooi is. Vandaar dat men er zo snel mogelijk vanaf wil! (Gewone wratten komen vooral voor op de knieën, ellebogen, handen, voeten en onder de vinger- en teennagels. Voetzoolwratten verschijnen meestal op de voetzool en platte wratten komen vooral op het gelaat, de rug van je handen en je onderbenen voor.)
Van zodra je een wrat waarneemt, is het goed om te weten dat er verschillende manieren zijn om deze definitief te verwijderen met bijv. behulp van medicijnen, door de laser, het verbranden van de wrat en tot slot invriezen met vloeibare stikstof (cryotherapie). Aangezien geen van deze interventies het resultaat van verwijdering van wratten garandeert, geven de meeste mensen de voorkeur aan natuurlijkere methoden. Aloë Vera wordt vaak gebruikt om wratten te verwijderen, omdat de Aloë Vera bladgel het genezingsproces van de huid versnelt, waardoor er geen littekens ontstaan.
Er zijn een aantal stappen die je wel moet respecteren om wratten met succes te verwijderen.
Neem een watje en reinig de huid met de Aloë Vera Emergency Spray.
Daarna breng je de Aloë Vera Concentrate gel aan op de wrat. Bedek de wrat met een kompres of het watje met verband, zodat de gel gedurende de nacht kan inwerken op de huid en zijn werk kan doen.
Herhaal deze behandeling elke dag voor het slapengaan om de beste resultaten te bereiken.
Als er na een aantal weken nog geen verbetering te zien is, of wanneer de wrat juist erger is geworden, raadpleeg dan je huisarts die een meer effectieve behandeling kan voorschrijven.

Tip!: Je kan ook een Aloë Vera zeep/douchegel gebruiken om je te wassen, omdat die al een bepaalde basisconcentratie hebben in hun bereiding. Koop wel Aloë Vera producten van een hoge kwaliteit!
Het gebruik van Aloë Vera voor wratten is meestal zeer efficiënt en je zal binnen een paar weken de resultaten ervan kunnen zien.
Weetje: Aloë Vera wordt ook sterk aanbevolen bij de verzorging na het verbranden van de wrat.

Weetje: Bij niet-hinderlijke wratten is even afwachten echter ook een mogelijkheid. Veel wratten verdwijnen namelijk vanzelf binnen de 2 jaar. Wist je dat wanneer je als kind wratten hebt gehad, je afweersysteem antistoffen opbouwde voor het wrattenvirus?

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *