Aloha herfst! Tijd vr een Chemical Peel

oktober 9, 2021 NewNew

♡♡♡

Aloha herfst! En tijd om te kiezen voor behandelingen die jouw teint kunnen helpen verbeteren

Nu we overgaan naar koeler weer, is het een goed moment om aan een ‘chemische peel of diepere exfoliatie’ te denken. De herfst is het optimale seizoen voor een peelingbehandeling, omdat we dan meer binnen blijven, waardoor ook de blootstelling aan UV-straling van de zon minder is. Tijdens de herfst is het ook minder warm en dan weer niet al te koud. (Tijdens de strenge wintermaanden is er te weinig vocht in de lucht door o.a. chauffage, waardoor je huid kan uitdrogen). Dus is de herfst 🍂 eigenlijk het perfecte moment voor jouw huid om zich na de behandeling te herstellen.
Chemische peelings zijn een geweldige optie voor die fijne lijntjes en rimpels, om de beschadiging door de zon aan te pakken en zo de kwaliteit van jouw huid te verbeteren. Peelings zijn in staat om jarenlange huidschade op een niet-invasieve, vrijwel pijnloze manier te verwijderen en de celvernieuwing een boost te geven. En wie wil dat nou niet?🤔 Vandaar dat chemische peelings zo populair zijn voor het behandelen van (voortijdige) huidveroudering.

Na een chemische peelingbehandeling wil je de zon zoveel mogelijk vermijden om hyperpigmentatie en kleurveranderingen te voorkomen.

Vooral als je een diepe chemische peeling krijgt, is de downtime wat langer, dus vooruit plannen is cruciaal. Zo kom je de herfst- en wintermaanden door, en wanneer het terug lente is, ziet jouw huid er terug stralend uit.

 

De Chemische Peeling

Eigenlijk kan je een chemische peeling zien als een exfoliator! Een gewone exfoliator gaat enkel het oppervlak van jouw huid reinigen en gladder maken, terwijl een chemische peeling dode huidcellen van de buitenste huidlaag verwijdert, gaat oplossen en zuren gebruikt om nieuw collageen en een gezonde teruggroei van huidcellen gaat stimuleren! De frisse, onderliggende huidcellen komen hierdoor sneller naar de oppervlakte waardoor een heldere, gladdere huid onthuld wordt. De chemische peeling van Sienna X combineert glycolzuur en een fruitzuur, en dit voor thuisgebruik in een flesje!⁠

Een chemische peel is een prachtig alternatief voor mensen bij wie het gebruik van hoge AHA niveaus (bijv. glycolzuur) schade en hyperpigmentatie veroorzaakt. De Sienna X Chemical Peel bevat 10% glycolzuur en 5% fruitzuren en kan 1 of 2 keer per week worden gebruikt voor hetzelfde resultaat.

Weetje!: Peelings variëren van mild tot intens in sterkte, sommige exfolianten zijn beschikbaar voor thuisgebruik, terwijl andere enkel gebruikt mogen worden in een salon. Afhankelijk van hoe gevoelig jouw huid is, is het normaal om enkele bijwerkingen te ervaren na een peeling, een peeling geeft namelijk een kickstart aan je celdeling en -vernieuwing.

De Sienna X Chemical Peel is veel effectiever dan huidverzorgingsproducten voor dagelijks gebruik, het is een geheim wapen om het volgende aan te pakken:⁠

Zonneschade & tekenen van huidveroudering verminderen

Je teint opfleuren

Je huidskleur egaliseren

Fijne lijnjtjes & rimpels gladstrijken

Acne & littekens verbeteren

Ouderdomsvlekken, sproeten & andere tekenen van beschadiging door de zon verminderen

https://fauxglowspraytan.be/product/sienna-x-chemical-peel-30ml/

10% glycolzuur helpt een helderdere huid te onthullen

5% natuurlijke Alpha Hydroxy Fruit Acids helpen om een ​​gladdere huid te creëren

Allantoïne kalmeert en vermindert huidirritatie

White Willow Bark Extract exfolieert op natuurlijke wijze en helpt de poriën te zuiveren

Deze veganistische formule is ook VRIJ van parabenen, gluten, kunstmatige geurstoffen/kleuren, GGO's, PEG's, SLS, aardolie, minerale oliën en notenolie

Dermatologisch getest, klinisch bewezen en gecertificeerd door de Vegan Society!

Weetje!: Als je veel moedervlekken hebt op het gebied waarvoor je een chemische peeling overweegt, raadpleeg dan eerst jouw arts/dermatoloog om er zeker van te zijn dat ze niet in een voorstadia of kankerachtig zijn. Zolang de moedervlekken niet problematisch zijn, zou het geen probleem mogen zijn om door te gaan met een chemische peeling.

 

Gebruik

Geschikt voor alle huidtypes

Wanneer doe je een Chemical Peel? 's Avonds maar je hoeft dit niet elke nacht te gebruiken, 1 of 2 keer per week is voldoende

Aanbrengen op een droge huid en 5 minuten laten inwerken (langzaam opbouwen en maximaal 10 minuten laten inwerken)

Grondig afspoelen

Vergeet 's morgens je SPF niet aan te brengen aangezien AHA de gevoeligheid van de huid voor UV kan verhogen

 

 

Wat is nu het verschil tussen een thuispeeling en een professionele peeling?

Zowel professionele als peelings voor thuis maken gebruik van exfolianten zoals Alpha Hydroxyzuren (AHA’s, zoals Melkzuur), Beta Hydroxyzuren (BHA’s zoals Salicylzuur) en enzymen afkomstig uit natuurlijke ingrediënten zoals Rijst, Papaya, Ananas en Pompoen om zowel tekenen van voortijdige huidveroudering zoals ouderdomsvlekken, als ook een ruwere huidtextuur en onzuiverheden te verminderen. Hydroxyzuren lossen de dode huidcellen op, waardoor deze gemakkelijker afgestoten kunnen worden. Enzymen koppelen op hun beurt de huidcellen los en verteren de eiwitten die helpen om ze te verbinden.

Peelings voor thuis worden over het algemeen zelf-toegepast en bevatten daarom lagere concentraties exfoliërende werkstoffen. Ze zijn ideaal voor het behandelen van lichte tekenen van huidveroudering, een doffe uitstraling of puistjes en onzuiverheden. Dagelijks of wekelijks gebruik hiervan helpt om een heldere, gladde huid te behouden (of ook tussen professionele behandelingen in). Bij de peelings voor thuisgebruik is er in principe geen zichtbare afschilfering van de huid.

Professionele chemische peelings mogen enkel toegepast worden door getrainde huidtherapeuten, schoonheidsspecialisten of artsen. Weet ook dat deze peelings vaak resulteren in zichtbare afschilfering van de huid en een langere hersteltijd vragen (afhankelijk van de sterkte van de peeling).

Weetje!: Peelings voor thuisgebruik kunnen een lichte tinteling geven of warm aanvoelen als bijwerking, maar dit gaat ook weer snel verdwijnen. Na een professionele chemische peeling in een kan je huid de volgende symptomen vertonen: tintelingen, branderig gevoel, jeuk, droogheid, roodheid of trekkerig aanvoelen. Binnen een week na de peeling kan je huid licht vervellen (afschilfering).

Belangrijk!: De juiste verzorging van je huid na een peeling helpt eventuele gevoeligheid of zichtbare bijwerkingen van de peeling te minimaliseren. En nochmaals!: Na een peeling is de huid kwetsbaarder, vermijd daarom directe blootstelling aan de zon.

 

Of je nu een chemische peeling zelf thuis gebruikt of een professionele peeling liet doen, hier enkele tips voor een juiste nazorg:

Was je gezicht met koud water. Te warm of heet water kan je huid overprikkelen, terwijl koud water juist helpt om de huid te kalmeren. Tip!: Gebruik bij voorkeur een (zeepvrije) gezichtsreiniger die veilig is voor de gevoelige huid.

Zorg ervoor dat je huid goed gehydrateerd blijft. Een peeling kan de beschermende huidbarrière van je huid tijdelijk aantasten. Door je huid goed te hydrateren, ga je die herstellen. Drink ook genoeg water om dehydratatie tegen te gaan want een droge huid kan trekkerig aanvoelen.

Vergeet zeker niet DAGELIJKS een zonbescherming met SPF30 of meer te gebruiken bovenop je skincare routine,zo vermijd je te veel directe blootstelling aan de zon.

Ga ook niet overmatig zweten, in droge sauna’s en stoombaden, want een verhoogde bloedcirculatie naar het gezicht kan zorgen voor tintelingen, jeuk, roodheid of andere onaangename bijwerken op de net gepeelde huid. Sla deze activiteiten de dag na de peeling dus eventjes over.

Over-exfolieer niet. Peelings zijn sterke exfolianten, dus je hoeft binnen de 3-4 dagen na je peeling geen scrub of andere exfolierende gezichtsreiniger te gebruiken. Over-exfoliatie kan voor roodheid zorgen of je huid gevoeliger maken, dus wacht hiermee tot je huid volledig hersteld is. (Zodra je huid na een peeling weer normaal aanvoelt, kan je je normale huidverzorgingsroutine hervatten).

Gebruik je Retinol, wacht daar dan even mee. Retinol is een super huidverzorgingsproduct om de celvernieuwing te stimuleren, maar na de peeling gaat je huid hier al aan werken, dus wacht met Retinol tot deze is hersteld. Het wordt ook aanbevolen om een week voor een chemische peeling te stoppen met het gebruik van jouw retinolproducten.

 

PSST! Weet jij eigenlijk wat jouw huid nodig heeft?

Kom er samen met Sienna X & LR Health & Beauty achter wat jouw huid nodig heeft zodat je de juiste skincare producten voor jouw huid kan kiezen.