Aloë Vera voor Afro Haar

maart 27, 2021 NewNew

 ♡♡♡

LOVE is in the HAIR

Eerst en vooral hoe groeit haar?

Wist je dat je geboren wordt met alle haarzakjes die je ooit zult hebben? Zo'n 5 miljoen om precies te zijn. Daarvan bevinden zich ongeveer 100.000 follikels op je hoofdhuid. Als het gaat om haarverlies is het volkomen normaal om ongeveer 50 tot 100 haren per dag te verliezen.

Haar groeit uit een wortel aan de onderkant van een follikel onder je huid. Het bloed in je hoofdhuid gaat naar de follikel en levert zuurstof en voedingsstoffen aan de haarwortel, waardoor je haar groeit. Naarmate je haar groeit, zal het door je huid dringen en langs een olieklier gaan. Het is de olie uit deze klier die je haar glanzend en zacht maakt.

 

   

Haarbreuk en haarverlies in de voorste haarlijn 

Het haar rond de haarlijn is fijner en kwetsbaarder dan de haarlokken over de rest van de hoofdhuid. Bovendien worden de haren rond de haarlijn meer gemanipuleerd en geborsteld dan de andere haren, waardoor hun kwetsbaarheid natuurlijk toeneemt. Haarzakjes zijn trouwens kieskeurig. Als je haarverlies recent is, kan je de hergroei vaak stimuleren, maar bij terugkerende en herhaalde schade door bijv. torenhoge paardenstaarten, boxvlechten, wefts, enz... kunnen de haarzakjes permanent worden beschadigd. In dat geval is er helaas geen geheim drankje dat ze binnen 30 dagen in hun glorie kan herstellen, maar geen nood! Met tijd, geduld en de juiste producten kan je je haarlijn daadwerkelijk nog herstellen.

Als je het gevoel hebt dat je haar wel wat hydratatie kan gebruiken, kies dan voor producten op basis van water om het vocht volledig vast te houden. (Je hoeft ze daarom niet elke dag te gebruiken.)  De LR Aloë Vera Nurtri-Repair haarverzorgingsproducten (shampoo, conditioner, haarmasker & Leave-In kuur zijn vanuit mijn ervaring een goede keuze. Pas op met goedkopere versies uit de supermarkt. Die bevatten meestal siliconen. Siliconen kan je bijna gaan vergelijken met rubber en/of plastic. Het wordt gebruikt als afdichtmiddel tegen water en zelfs lucht. Het is geen natuurlijk ingrediënt en de bijwerkingen zijn slecht voor ons haar. Silicone geeft het haar de illusie van glans, maar eigenlijk is het een nepglans, zoals een een laagje plastic die op je haar blijft liggen. Ga je naar de kapper, kan het ook zijn dat bijv. je kleuring niet zal pakken omwille van de silicone in je haar. (Je kan die verwijderen met o.a. Baking Soda of appelazijn)

TIP!: Beperk ook het gebruik van stijltangen langs de haarrand. Heb je te veel conditioner of overtollig product gebruikt dat zich op het haar heeft opgehoopt, dan kan je beter geen warmte gebruiken. Je haar kan hierdoor verbranden en afbreken. Ondanks de memes die je soms op het internet ziet verschijnen, is tractie-alopecia echt niet om mee te lachen. Het begint met het geleidelijk aan dunner worden van het haar daar waar het haar aan te veel warmte of spanning wordt blootgesteld. Let dus goed op hoe strak je kapsels zijn, en let extra op rond je haarlijn om tractie alopecia te voorkomen.

Heb je last van tractie alopecia dan is Minoxidil het enige goedgekeurde medicijn dat kan worden gebruikt om het haar aan de randen te vesterken en de haargroei te stimuleren.  Of ook lasertherapie op laag niveau om de groei te stimuleren. Dit kan je beter bespreken met je huisarts of deskundige. Ik ga het hier enkel hebben over een meer natuurlijke oplossing aangezien ik niet gekwalificeerd ben om over die specifieke medicijnen en behandelingen raad te geven.

 ♡♡♡

Aloë Vera voor je haar

Aloë vera staat erom bekend dat het wonderen doet, niet alleen voor je huid maar ook voor je haar door de vele vitaminen en mineralen die de plant bevat. Aloë vera bevat iets dat proteolytische enzymen wordt genoemd die dode huidcellen op de hoofdhuid herstellen. Het werkt ook als een geweldige conditioner en laat je haar glad en glanzend achter. Het bevordert de haargroei, voorkomt jeuk op de hoofdhuid, vermindert roos en verzorgt je haar.

Het is zelfs volkomen veilig om Aloë Vera voor je haar te gebruiken en het een nacht te laten inwerken. Je kan bijv het LR Aloë Vera Nutri-Repair masker op je haar aanbrengen voordat je gaat slapen en 's ochtends afwassen voor zacht en gezond haar. Doe dit één of twee keer per week. (Dagelijks doen is zeker niet nodig en een beetje te veel van het goede).

Wist je dat wanneer je Aloë Vera op je haar en hoofdhuid gebruikt, het de bloedstroom naar je hoofdhuid bevordert? Een gezonde en goed gereinigde hoofdhuid is echt super belangerijk om haarbreuk en haaruitval tegen te gaan. Er zijn ook veel mensen die beweren dat hun haar bij het gebruik van Aloë Vera haarverzorgingsproducten ervoor zorgt dat het haar ook dikker wordt en sneller groeit.

TIP!: Voor gezond en dikker haar kan je het LR Super Omega-3-vetzuren supplement innemen. Het consumeren van omega-vetzuren kan helpen om je haar van binnenuit te verbeteren, omdat ze gevuld zijn met voedingsstoffen en eiwitten. Het nemen van een omega-supplement samen met antioxidanten helpt de haardichtheid en -diameter te verbeteren. Het vermindert ook haaruitval. Omega-vetzuren helpen uw cellen correct te werken en kunnen de immuniteit versterken, wat leidt tot een betere algemene gezondheid. Volg de aanbevolen dosering van de fabrikant.

TIP!:  Drink Kiwi-sap. Is rijk aan vitamine E en kiwi stimuleert de haargroei.

Eigenlijk het komt erop neer dat als je je haar wilt verbeteren, dat je een haircare routine zoekt die bij je past en dat je ook consistent blijft. Want zoals ik al eerder zei: tijd - geduld en de juiste producten zijn belangrijk. Het zal trouwens toch wel enkele maanden duren voordat je duidelijk merkbare resultaten zult zien. En als aanvullig en ook niet te onderschatten qua effect: je kan beter stress vermijden, good vibes only en doe je best om een ​​gezonde levensstijl aan te houden.  En als de natuurlijke methodes niet werken: praat met jouw arts over medicijnen bijv. Minoxidil of andere procedures zoals bijv. lasertherapie op laag niveau.

 ♡♡♡

Haargroei

Wat een peeling of scrub voor de huid doet, doet Aloë Vera voor de hoofdhuid: het verwijdert dode huidcellen.

Dode huidcellen zorgen ervoor dat de haarzakjes verstopt raken, waardoor essentiële voedingsstoffen niet kunnen doordringen in het haar.

Het gevolg is simpel: langzaam groeiend haar.

Een teveel aan talg en dode huidcellen kan leiden tot roos.

Roos is niet erg mooi om te zien, maar nog erger is dat het gedeeltelijke kaalheid kan veroorzaken.

Aloë vera kan dit probleem aanpakken. De vetplant heeft keratolische eigenschappen die talg en dode huidcellen afbreken.

Hierdoor zorgt de vetplant ervoor dat het haar weer de kans krijgt te groeien.

Ook kan de stof vanwege zijn alkaliserende eigenschappen de pH-waarde van de hoofdhuid herstellen.

Dit zorgt ervoor dat de haargroei wordt bevorderd. Ook geeft het een goede vochtvoorziening van het haar.

 

Glans en kracht

Naast het kalmeren en helpen oplossen van hoofdhuid problemen is Aloë Vera ook een geweldige conditioner.

De gel-achtige substantie van het blad van deze plant wordt regelmatig vergeleken met keratine, het eiwit waar onze haren uit bestaat.

Dit zorgt ervoor dat de gel zeer gemakkelijk tot de volledige lengte van de haarschacht kan doordringen.

Bovendien bevat het twintig aminozuren die kracht en glans toevoegen aan het haar.

 

Als shampoo

Je kunt de gel ook vinden in shampoos.

Breng een ruime hoeveelheid van de stof aan op de lengten en punten van het haar. Laat dit even intrekken en spoel het grondig uit.

Na de wasbeurt ziet je haar er glanzend uit. Je haar is glad en voet zijdezacht.

Hoe meer je de shampoo gebruikt, des te sterker en gezonder je haar zal worden.

 

Als conditioner

Aloë Vera beschikt over krachtige hydraterende eigenschappen, waardoor het ideaal is om te gebruiken als conditioner.

Breng een ruime hoeveelheid van het middel aan op de lengten en punten van het haar. Laat dit even intrekken en spoel het grondig uit.

Je haar ziet er weer gezond en stralend uit.

Mooie, volle krullen

Als je wilt dat je haar mooi gaat krullen, kan je zeker dit bijzondere middel gebruiken. De Aloë stof zorgt ervoor dat je haar wordt gehydrateerd.

Het geeft je krullen stevigheid en definitie. Het is vooral geweldig omdat het zo licht en waterig is en dus je krullen niet verzwaart.

De mooiste krullen zijn immers perfect verzorgde krullen!

 

Ontklitten van je haar

Als je haar steeds in de klit raakt, is het gebruik van dit bijzondere middel aan te raden. De gel zorgt ervoor dat je haar soepel en glad wordt.

Het is niet alleen voor jezelf een goed product, maar ook bijvoorbeeld bij kleine kinderen. Zo kun je hun haar gemakkelijk ontklitten.

Massage

Het masseren van de hoofdhuid kan helpen om de haargroei te herstellen en kan worden gebruikt in combinatie met haaroliën en maskers.

Dit stimuleert de hoofdhuid en kan de haardikte verbeteren.

Elke dag de tijd nemen om uw hoofdhuid te masseren (+/- 4min), kan je ook helpen bij het verlichten van stress en spanning.

Brandnetel - LR Aloë Vera Intense Sivera

In de Romeinse tijd werd brandnetel al gebruikt tegen haaruitval. In jonge brandnetel vind je veel vitaminen en mineralen zoals vitamine C, ijzer, calcium, kalium en fosfor.

Brandnetel werkt antibacterieel en is een antihistaminicum. Bovendien is het zuiverend en ontstekingsremmend.

Brandnetel helpt haarverlies voorkomen en maakt je haar sterker.

Brandnetel stimuleert de bloeddoorstroming. Dit betekent dat de haarzakjes sterker worden. Op die manier helpt het haaruitval voorkomt en het broos worden van het haar.

Het regelt de aanmaak van vet: Vet is één van de moeilijkste problemen wat betreft de dagelijkse haarverzorging. Toch is het een probleem dat heel vaak voorkomt.

Het geheim van deze plant is echter niet alleen dat het veel vitaminen en mineralen bevat. Brandnetel is immers ook een krachtig hydraterend element.

Na een maand 3/dag 30ml Aloë Vera Intense Sivera Drinking gel te consumeren, kan je in principe al resultaat verwachten.

 ♡♡♡

Etherische Olie & andere

Rozemarijnolie: is een van de eerste essentiële oliën die mensen kiezen om de haargroei te bevorderen en haaruitval te verminderen. Het stimuleert nieuwe haargroei en kan worden gebruikt om androgenetische alopecia te behandelen. Meng een paar druppels rozemarijnolie in je shampoo en masseer het in je haar en hoofdhuid voordat je het uitspoelt. Doe dit een paar keer per week. (Gebruik etherische oliën nooit rechtstreeks op de huid. Meng ze altijd in een dragerolie of shampoo.)

Kokosolie: De bijzondere vetplant heeft herstellende en vochtinbrengende eigenschappen. Bovendien bevat Kokosolie essentiële vetzuren. Perfect voor droog en beschadigd haar.

Arganolie: zit boordevol vitamine E, antioxidanten en essentiële vetzuren. Deze eigenschappen zorgen er o.a. voor dat de olie de huid en het haar hydrateert, verzorgt en herstelt. er Arganolie met Aloe Vera en je hebt een perfect masker tegen pluizend haar.

Ricinusolie of Castorolie: deze olie werkt uitstekend om de haargroei te stimuleren en volume toe te voegen. Samen met Aloë Vera worden slapende haarzakjes op de hoofdhuid gestimuleerd. Ook wordt het haar gevoed en geconditioneerd. Hierdoor voorkom je haarbreuk en gespleten haarpunten.

Vitamine E: is een perfecte antioxidant die schade aan het haar en de hoofdhuid helpt voorkomen door vrije radicalen te neutraliseren. Zo blijft je haar gezond. Hierdoor hoef je je haar minder te laten knippen, waardoor je haar sneller langer wordt.

Appel-azijn: de combinatie van appel-azijn en Aloë Vera zorgt ervoor dat de gezondheid van de hoofdhuid wordt verbeterd. Vooral irritaties en roos worden hierbij aangepakt. De haarfollikels blijven gezond, wat de haargroei stimuleert.

Sheabutter: Sheabutter en Aloë Vera samen geven een diepe behandeling aan je haar. Het masker voorkomt haarbreuken en gespleten haarpunten. Ook geeft het meer glans.

Groene Thee: bevat een zeer rijke bron aan antioxidanten die helpt bij het neutraliseren van vrije radicalen. Vrije radicalen veroorzaken de grootste schade op de hoofdhuid en in het haar. Daarnaast zorgt dit haarmengsel ervoor dat de hoofdhuid wordt gekalmeerd. Ook worden problemen als roos, psoriasis en eczeem aangepakt.

Pepermunt olie: is effectief bij het verbeteren van de haargroei, vooral tijdens de anagene (groei) fase. Deze essentiële olie verhoogt de bloedtoevoer naar uw hoofdhuid, wat kan helpen de sterkte van uw follikels te verbeteren.

Etherische oliën: Zijn er risico's aan verbonden?: Essentiële oliën zijn vrij sterk. Ze kunnen allergische reacties(*) veroorzaken als ze in grote hoeveelheden worden gebruikt. Als je een gevoelige huid hebt, voer dan een patch-test uit voordat je een etherische olie op je hoofdhuid aanbrengt. Een aantal essentiële oliën, waaronder lavendel, rozemarijn, tijm en cederhout, zijn effectief bij het stimuleren van de haargroei. Sommige drageroliën zoals jojoba-olie kunnen ook worden gebruikt om de haargroei te verbeteren. Gebruik ze dus op de juiste manier om nieuwe haarlokken op te merken!

(*)De symptomen van allergische reacties zijn onder meer: Geïrriteerde / rode huid, moeilijkheden met ademhalen, jeukende huid, ernstige dermatitis, jeukende en pijnlijke huiduitslag, zwelling van de tong.

 ♡♡♡

Gedetailleerde info over Aloë Vera haarverzorgingsproducten van LR op mijn website