Aloë Vera van plant tot welzijn in een potje

februari 12, 2021 NewNew

 ♡♡♡

Dit is hoe de LR Aloë Vera producten naar jou toe komen

Aloë Vera is één van de drie best verkochte plantaardige producten wereldwijd en één van de meest veerkrachtige planten van de natuur. De plant ziet eruit als een cactus, maar behoort tot de familie van de lelies. Uit de Aloë Vera plant wordt het sap = een soort bladgel uit de bladeren gebruikt. Aloë Vera heeft veel eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid van zowel mens als dier.

Aloë Vera wordt al duizenden jaren gebruikt voor kracht, welzijn en medicinale doeleinden. In Bijbelse tijden noemden de Egyptenaren Aloë Vera de plant van onsterfelijkheid. In de Oosterse landen werd de plant het jeugdelixer genoemd. Aloë Vera heeft ook nu nog veel voorkomende namen en wordt vaak brandwondplant, EHBO-plant of medicijnplant genoemd. De naam is hoogstwaarschijnlijk afgeleid van het Arabische woord "Alloeh", wat een stralende bittere substantie betekent. Gezondheidsvoordelen van Aloë Vera zijn onder meer de toepassing bij wondgenezing, het behandelen van brandwonden, het minimaliseren van schade door bevriezing, bescherming tegen huidbeschadiging door röntgenstraling, darmproblemen, het behandelen van genitale herpes en psoriasis, het verhogen van lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL), het verminderen van lipoproteïne met lage dichtheid (LDL), hypercholesterolemie, verlaging van de bloedsuikerspiegel bij diabetici, bestrijding van het verworven immuundeficiëntiesyndroom (aids), allergieën en verbetering van het immuunsysteem. Aloë Vera gel wordt gewonnen uit de bladeren en de juiste verwerkingstechnieken zijn uiterst belangrijk voor zowel de stabilisatie als bereiding van de eindproducten.

De Aloë Vera product claims moeten worden getest door intensieve klinische onderzoeken, geverifieerd en gecertificeerd worden door de regelgevende autoriteiten van de overheid om het vertrouwen van de consument en de veiligheid van de Aloë Vera producten te garanderen. Er worden wereldwijd meer dan 250 soorten Aloë verbouwd. Maar héél belangrijk: Er worden echter slechts 'twee' soorten voor commerciële doeleinden gekweekt, namelijk de 'Aloe Barbadensis Miller' en de 'Aloe Aborescens'. Kijk dus altijd goed het etiket met ingrediënten na van je Aloë Vera producten! De meeste Aloë Vera planten zijn echter niet giftig, en kan je gerust houden als kamerplant.

Weetje!: Let wel op met je katten! Voor katten is de Aloë Vera huisplant wel giftig.

Het IASC (International Aloe Science Council) vertegenwoordigt de Aloë Vera industrie al meer dan 30 jaar. In die tijd is het ingrediënt, dat vooral in drinkbare vorm voorkomt voor de spijsvertering, maar ook in cosmetica en voedingssupplementen, uitgegroeid tot één van 's werelds best verkochte plantaardige producten.

De LR Aloë Vera wordt in de hooglanden van Mexico geteeld omwille van zijn juiste mix van temperatuur, vochtigheid, hoogte en zijn rijke vulkanische bodem. Deze zeer vruchtbare grond wordt bewaterd met vers stromend rivierwater! Een optimale omgeving voor deze plant om zoveel mogelijk bioactieve stoffen in haar blad op te slaan. (De Aloë plant kan trouwens niet overleven in een klimaat met vorst) In Mexico begrijpen ze ook heel goed de plant. En dankzij de hulp van de gespecialiseerde Mexicaanse boeren waarmee LR samenwerkt kan LR Health & Beauty Aloë Vera gel van de hoogste kwaliteit aankopen en tegelijkertijd iets terugdoen voor het milieu. De Aloëblaadjes worden met de hand geoogst om een maximale versheid te behouden en de hoogste kwaliteit te garanderen. De LR Aloë planten worden gekweekt op biologisch gecertificeerde velden. En door een duurzaam en Fairtrade inkomen, verdienen de Mexicaanse boeren met hun Aloë teelt. Zo worden er minder bomen gekapt die anders lokale hulpbronnen in gevaar zou kunnen brengen. De Mexicaanse boeren beheren hun Aloë velden volgens ecologische principes. En het Fairtrade programma zorgt voor eerlijke prijzen en eerlijke lonen voor de lokale boeren, en voorkomt zo de overexploitatie van ongerepte natuur vr de internationale handel.

LR Health & Beauty staat garant voor de hoogste kwaliteit Aloë Vera producten. De bladeren moeten gezond, onbeschadigd, schimmelvrij en volgroeid zijn (3–4 jaar) om alle actieve ingrediënten in volledige concentratie te houden. De Aloë Vera bladeren worden na de oogst in koelwagens van het veld rechtstreeks naar de verwerkingsfabriek overgebracht om het verlies van biologische activiteit te voorkomen. Daarna wordt het vezelmateriaal verwijderd. Deze bewerking beïnvloedt de stabiliteit van de Aloë Vera gel. Slechte filtratie resulteert in sedimentatie van de Aloë gel bij opslag. De ongepasteuriseerde Aloë gel is verrijkt met vitamine C en citroenzuur om bruiningsreacties te voorkomen, de smaak te verbeteren en het sap te stabiliseren.

LR gaat zo te werk: direct van de kweker naar de fabriek in Ahlen (DE) en aan aan de consument doorgeleverd! Anders zouden deze pure Aloë Vera producten in deze zuivere vorm voor velen te duur gaan worden. Dit verklaart tevens waarom LR een superieure kwaliteit kan aanbieden tegen een aanvaardbare gemiddelde prijs.

De Aloë gel bestaat voor ongeveer 98% uit plantvocht waarin de actieve Aloë Vera stoffen worden gevormd. Deze 2 procentjes in samenwerking met het plantvocht verrichten voor ons vele goede dingen. Het is dan ook uiterst belangrijk dat de gel uit het blad intact blijft. De Aloë gel mag niet blootgesteld worden aan te hoge temperaturen en zo weinig mogelijk bewaarmiddelen bevatten. Conserveermiddelen en te veel bewerkingen van de gel kunnen de polysaccharides afbreken die juist door hun speciale molecuulstructuur zo bijzonder zijn aan de Aloë Vera plant. De kwaliteit van Aloë Vera staat of valt met de bewerkingen die ze zijn ondergaan. Vele Aloë Vera sappen, gels en dranken zijn bewerkt onder (te) hoge temperaturen met een teveel aan conserveringsmiddelen om het product langer te kunnen bewaren. Zo zijn ze gemakkelijker te verkopen en wordt het productieproces goedkoper. Verschil in kwaliteit hangt dus ook nauw samen met het productieproces. Veel producten worden na persing weer verdikt met een verdikkingsmiddel om het zo weer op de gelei te laten lijken.

(*) Bron: Journal of Food Science and Technology

LR Health & Beauty gebruikt enkel FOOD GRADE Aloë Vera in haar producten. Daardoor zijn de voor ons lichaam belangrijke stoffen nog aanwezig. Het productie proces is moeilijker en geavanceerder maar LR is ervan overtuigd dat de veel betere kwaliteit van hun producten een iets hogere aanschafprijs kan rechtvaardigen. LR kiest voor de koude verwerkingstechniek en de bij het verwerken van de Aloë gel worden de volledige verwerkingsstappen uitgevoerd zonder de toepassing van warmte. De LR Aloë gels zijn BIO, Kosher, Halal, dus ook geschikt voor veganisten en vegetariërs. Ga dus voor een product van hoogstaande kwaliteit!

Waarom is Food Grade zo belangrijk?

In de wereld van ingrediënten en voedingsstoffen zijn er vele kwaliteitseisen. Food Grade wil zeggen dat het product zuiver is om te eten. Er zitten dus geen gevaarlijke (chemische) stoffen in. De Food Grade Aloë Vera wordt met de hand van het veld gehaald. Lokale boeren oogsten enkel de volwassen bladeren met de hand. De plant groeit verder! Na het oogsten worden de bladeren binnen enkele uren naar de verwerkingsplek gebracht. Daar delen ze het blad en gelei, ook weer met de hand. De gelei wordt ook schoon gewassen met de hand.

De laxerende aloïnes, die tussen het buitenblad en de gelei inzitten worden eraf gewassen en afgespoeld. Deze stoffen zitten dus NIET in de gelei. Verder is het van groot belang dat het blad op de juiste wijze wordt afgesneden. Aloë Vera heeft de kracht om zichzelf te beschermen en het blad dicht zichzelf zodat de gel niet kan oxideren. Omdat oxidatie de kracht van de gel aantast is het van groot belang dat de afgesneden bladeren zorgvuldig worden vervoerd en snel worden verwerkt. De gewassen bladeren worden koud geperst. Om alles in goede banen te leiden, wordt er ook conform gewerkt om bacteriegroei tegen te gaan en de emzymatische werking te behouden.

Weetje!: Vele firma’s verwerken Aloë Vera met hoge verhitting. Bij deze hoge temperaturen gaat een groot deel van de heilzame werking verloren. Bovendien verkopen ze Aloë Vera producten waarvan de hele plant in 1 keer is gerooid. Dus ook de kleine jonge scheuten die nog maar weinig actieve stoffen bevatten. Voordeel van deze rooimethode is dat het goedkoop is. Vooral in cosmetische producten zit er vaak enkel een matige kwaliteit aan Aloë Vera in het product. Het verschil in kwaliteit en merk is dan ook groot.

Weetje!: Volgens de Europese wetgeving moet een Aloë Vera product minimaal 20% Aloë gel bevatten om de naam pure Aloë Vera te mogen dragen. Als bijv. op het etiket staat: bevat 100% gestabiliseerde Aloë Vera, betekent dit dat er Aloë Vera inzit die voor 100% gestabiliseerd is. Niet dat er 100% (oftewel dat het product enkel uit Aloë Vera bestaat) en er niets anders in zit! Op het etiket mag dus wel 100% Aloë Vera vermeld worden. Dit is erg verwarrend voor de consument. Er is hiervoor een aanvraag ingediend omdat dit eigenlijk verboden zou moeten worden.

Ook de LR beauty producten voor huidverzorging zijn zonder parabenen, zonder kleurstoffen, zonder parfums en bevatten enkel natuurlijke geuren.

Weetje!: De LR Aloë Vera gel is ook geschikt om aan jouw huisdieren te geven. Heb al positieve feedback gekregen van klantjes dat de gel goed helpt voor gezondere en fittere huisdieren, ook de Aloë Vera SOS box doet het goed bij de viervoeters. Zeer geschikt voor o.a. Hond & Kat, Koi karpers, vogels als papegaaien, parkieten enz... Neem echter geen genoegen met goedkope uit concentraten en poeders gemaakte Aloë Vera die beloven veel maar doen echter weinig!

♡♡♡

Aloë Vera Barbadensis Miller:

Er bestaan tal van verschillende soorten en de ‘koningin van de Aloë Vera planten is de Barbadensis Miller. Het is deze soort die het vaakst voor levensmiddelen en verzorgingsproducten wordt gebruikt. Haar waardevolle inhoudsstoffen en de hoge verdraagzaamheid voor mens en dier zorgen daarvoor. Met haar meer dan 100 positieve substanties bevat ze een waar orkest aan voedingsstoffen. Acemannan is één van de belangrijkste voedingstof in Aloë Vera. Bij de verwerking van de producten van LR, wordt streng toegezien dat de gebruikte grondstof absoluut aloïne vrij is. Dat wordt bij elke productie getest en is wetenschappelijk aangetoond.

Hoge kwaliteit Aloë Vera & bewezen huidverdraagzaamheid:

Bij LR wordt de Aloë gel regelmatig gecontroleerd door het IASC. En het onafhankelijke instituut Dermatest bevestigt aantoonbaar de huidverdraagzaamheid. De LR ALOE VIA producten zijn aangemeld voor patent wat betreft hun specifieke combinatie van werkzame stoffen bestaande uit Aloë Vera gel en verschillende bio-extracten.

Streng gecontroleerde grondstoffen:

Jaarlijks worden voor LR ongeveer 23 miljoen Aloë Vera bladeren verbouwd in de Mexicaanse hooglanden. Daar heersen de allerbeste groeiomstandigheden, zodat het gebruik van pesticiden overbodig is. Deze uitstekende kwaliteit van de teelt en verwerking wordt gecontroleerd en bevestigd door de International Aloe Science Council (IASC).

(*) Bron: Journal of Food Science and Technology

Natuur en Wetenschap, een doeltreffende combinatie:

LR neemt de natuur altijd als model, leert ervan en combineert het met de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. Het resultaat: unieke LR-producten met maximaal effect. Bij LR staat kwaliteit voorop. Concentratie wordt uitgevoerd om het Aloë Vera concentraat van de gewenste consistentie te krijgen voor verschillende voedseltoepassingen. Het concentraat van de Aloë gel kan ook worden gemengd met thee, water of sap. De Aloë gel kan onder vacuüm worden geconcentreerd zonder verlies van zijn biologische activiteit. Om dit steeds te kunnen garanderen, worden interne controles uitgevoerd, maar ook extern door onafhankelijke instanties. De Aloë Vera Drinking Gels worden op hun kwaliteit gecontroleerd door SGS INSTITUT FRESENIUS.

Lees ook eens mijn blog over deze drinking gels: https://fauxglowspraytan.be/2020/04/18/lr-aloe-vera-drinking-gels/

Bron: Journal of Food Science and Technology

♡♡♡

Ahlen (Westfalen Duitsland) LR Health & Beauty:

De modernste productiefaciliteit voor Aloë Vera producten in Europa. LR heeft 4,5 miljoen euro in hightech machines geïnvesteerd. Zo onderstreept LR zijn leidende positie in de productie van eersteklas Aloë Vera producten. Deze producten worden door LR verkooppartners verkocht waardoor er een gigantische afzet is. Gekend voor hun Aloë Vera lichaamsverzorging, beautyproducten en voedingssupplementen heeft LR ook een onderzoekscentrum voor voedingssupplementen en producten, bestaande uit meer dan 320m² aan moderne laboratorium- en testapparatuur.

Kwaliteit en hygiëne hebben de hoogste prioriteit voor LR waardoor het bouwen van zo een productie locatie nog al wat betekend. De tanks die worden gebruikt voor de productie van de Aloë Vera Drank worden individueel vervaardigd. Er zijn geen kant-en-klare oplossingen bij LR en de afmetingen zijn enorm. Elk van de drie hightech containers is 6,5 meter hoog en heeft een capaciteit van 39.000 liter. De machines hebben de nieuwste stand van de techniek. (Onderstaande video: mijn bezoekje aan de productiefabriek in Ahlen)

Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

LR organiseert ook regelmatig een bezoek aan de fabriek vr zijn partners. Daarvoor is de skywalk voorzien op de eerste verdieping. Een 40 meter lange gang die parallel loopt met de productiezalen en aan één zijde voorzien van glas waardoor bezoekers de individuele productie stappen kunnen volgen. Alles is daardoor te zien van het door vloeien tot het vullen van de flessen en verpakkingen. Dit dient om het ‘Made in Germany’ te versterken met de hoogste kwaliteitsnormen die door de transparante productie zichtbaar worden. De LR ALOE VIA producten worden In Duitsland geproduceerd, dus worden ze ook sneller verzonden (wat als voordeel heeft dat de ecologische impact wordt beperkt).

LR Health & Beauty, Gevestigd in Ahlen, thuis in de wereld:

Onder het motto “More Quality for Your Life” produceert en verkoopt LR diverse gezondheids- en schoonheidsproducten in ongeveer 28 landen. Het assortiment omvat zorg- en beauty cosmetica, voedingssupplementen en parfums. Met 1.200 medewerkers en duizenden geregistreerde verkooppartners en klanten is LR een van Europa’s toonaangevende directe verkoopbedrijven. LR heeft ook het LR Global Kids Fund opgericht dat in samenwerking met de lokale instellingen steun verleent voor kinderen en hun families in verschillende landen over de hele wereld.

Xoxo, NewNew