Minerale Make-Up

januari 30, 2021 NewNew

 ♡♡♡

Waarom deze weelderige, diervriendelijke make-up zo goed is voor de huid

Jij wilt een gezonde en stralende huid. De juiste make-up is hier ontzettend belangrijk voor. Make-up is bedoelt om de mooie dingen aan je gezicht te accentueren en de minder mooier punten te verdoezelen of te camoufleren. Gewoon om jezelf mooier te maken dus.

Veel traditionele make-up producten bevatten synthetische stoffen en conserveermiddelen die de gevoelige huid kan irriteren en de poriën kan verstoppen. Minerale foundations zijn er in verschillende consistenties (poeder, vloeistof of crème), dus het is gemakkelijker dan ooit om een ​​natuurlijk ogende dekking te verkrijgen zonder plakkerigheid.

Zoals het erg belangrijk is de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken, is het ook belangrijk om de huid niet af te sluiten. Gebruik dus goede make-up producten. Leg je focus liever op verzorgende make-up. Dit is géén oplossing tegen een onzuivere huid of een huidaandoening, maar wel effectief tegen de uiterlijke kenmerken ervan en de onzekerheid die dit met zich mee kan brengen. Maar let wel op: De term “minerale make-up” is niet beschermd en ieder merk dat ook maar een beetje mineralen gebruikt in een product kan het dus zo maar op de verpakking zetten. Niet alle moderne minerale make-up is gelijk. Minerale make-up is een modewoord geworden, een marketing gimmick die velen gebruiken om de verkoop te stimuleren. Belangrijk is dat je goed op de ingrediëntenlijst kijkt. Hoe meer vooraan in de lijst een ingrediënt staat, hoe hoger de concentratie ervan is.

Minerale make-up is vooral verkrijgbaar in poedervorm, denk maar aan een foundation, blush, bronzer en oogschaduw. Aan andere texturen, zoals die van een minerale lippenstift, mascara of wenkbrauwpotlood, worden oliën, wassen of andere natuurlijke ingrediënten toegevoegd.

Wat is minerale make up?

De naam zegt het al, deze producten zijn gemaakt van mineralen. Mineralen zijn natuurlijke grondstoffen. Deze mineralen worden verpulverd tot een fijn poeder, waarna er natuurlijke make-up van kan worden gemaakt. Minerale make-up producten camoufleren, egaliseren en verfraaien jouw uiterlijk. Door de make-up met de juiste kwasten aan te brengen kan de dekking geleidelijk en egaal worden opgebouwd. Doordat de make-up met je huidoliën samensmelt krijg je geen ‘masker effect’ en blijft het de hele dag zitten. Hoeveel product je ook gebruikt: jij ziet er altijd natuurlijk uit met minerale make-up. Een ander belangrijk voordeel van minerale make-up is dat het geschikt is voor ieder huidtype. Zelfs op een droge of geïrriteerde huid ziet minerale make-up er mooi uit, omdat de natuurzuivere grondstoffen in de minerale make-up de huidbalans respecteren en de huid niet uitdrogen. Mineralen hebben bovendien een verzorgende, verzachtende en antibacteriële werking. De producten zijn vrij van boosdoeners als parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. All the bad stuff dus.

Wat maakt het verschil met make-up producten die ik overal kan kopen?

Omdat mineralen het licht reflecteren en talk juist licht absorbeert, heb je al snel een gezondere teint en een stralende huid

Natuurlijke ingrediënten, vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen

Trendy kleuren voor het creëren van de mooiste looks

Aangepast aan jouw huidskleur, de huidverzorgende foundations zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan tinten

Perfecte dekking van onzuiverheden en roodheden die je nauwelijks moet bijwerken

Ontstekingswerend, niet comedogeen: De huid blijft ademen en functioneert normaal

Niet getest op dieren & gecertificeerd

Minimaal risico op allergieën. Hypoallergeen en dermatologisch geteste formules die de huid niet irriteren

Zonnebescherming

Vaak voorkomende ingrediënten

IJzeroxide: natuurlijke kleurstoffen in foundations en zorgt voor prachtige intense kleuren en het maakt dat de make-up lang houdt

Zinkoxide: is een antioxidant en werkt dus ontstekingsremmend. Deze antioxidant helpt huidirritaties te verminderen en heeft een kalmerende en verzachtende werking. Ook is Zinkoxide een natuurlijke zonnefilter die de huid beschermt tegen veroudering.

Mica: is een verzamelnaam voor een grote groep mineralen. en heeft de eigenschappen dat het prachtig glimt en reflecteert. Verwar dit niet met een glans, want mica zorgt er niet voor dat je een glanzend effect krijgt maar geeft vooral een mooi verzorgde, frisse look op de huid.

Titaandioxide:  heeft een sterk dekkend vermogen, dat de huid beschermt tegen UVA- en UVB-straling.

Silica: door de vochtvasthoudende werking van Silicia blijft de huid optimaal gehydrateerd. Daarnaast voelt je huid door dit mineraal zijdezacht aan.

Organische oliën: zijn gemaakt van planten die niet zijn bespoten met pesticiden, meststoffen of andere chemicaliën.

Kaolin: helpt de fijne lijntjes en onzuiverheden van de huid te camoufleren, heeft een herstellende werking en verfijnt de poriën. Dankzij Kaolin ligt make-up nooit zwaar op de huid.

Boron Nitride: is een mineraal die absorberend, ontsmettend en bacterieremmend werkt. Daarnaast smelt de make-up mooi samen met de huid-oliën. Hierdoor krijg je geen ‘masker effect’.

Tip!:  hoe meer vooraan een product in de lijst staat, hoe hoger de concentratie van het ingrediënt!

Hoe minerale make-up aanbrengen?

Poedermake-up wordt altijd met een borstel aangebracht. Vooraleer je aan de slag gaat, kan je eventueel nog een primer aanbrengen die ervoor zorgt dat het poeder zich beter aan je huid hecht.

Dip je borstel in het poeder en breng aan in zachte, cirkelvormige bewegingen tot alles mooi op je gezicht uitgeblend is. Deze werkwijze zorgt ervoor dat je het product snel kunt aanbrengen, zónder kans op strepen.

Breng eventueel een tweede laagje aan, afhankelijk van de dekking die je wilt.

Weetje!:  na ongeveer een kwartiertje vermengt de make-up zich met je huid waardoor je look er natuurlijker zal uitzien. Eventueel kan je wat hydraterende spray of make-up Finishing Spray over je gelaat vernevelen om een poedereffect te vermijden.

De beste basis voor het camoufleren van acne littekens

Als je ooit acné hebt gehad of heeft, weet je dat acnélittekens moeilijker te camoufleren zijn dan gewone puistjes. Ze staan ​​erom bekend dat ze je teint vaak belemmeren met verkleuring en een oneffen textuur. Gelukkig kan make-up helpen om ze te maskeren, maar niet elk make-up product kan deze taak aan. Bij het selecteren van een foundation om acnélittekens te camoufleren is het essentieel om rekening te houden met de dekking om ervoor te zorgen dat het litteken mooi onder het product verdwijnt en dat dit ook de hele dag zo blijft. Het is ook belangrijk om naar de ingrediëntenlijst te kijken om er zeker van te zijn dat de formule geschikt is voor jouw huidtype.

Hoe verwijder je minerale make-up?

Hoe moe of lui je ook bent voor je gaat slapen, minearale make-up is zo gemakkelijk te verwijderen

Veeg de dag weg met het Sienna X Micellar water, de Cleansing balm, de Cleansing lotion of met LR Aloë Vera reinigingsmelk. Ben je op reis en wil je plaats besparen in je valies, dan kan je ook gerust gezichtsreinigingsdoekjes gebruiken.

 Micellar Water. Speciaal samengesteld met pro-vitamine B5 en kamillebloemextract om alle sporen van make-up voorzichtig te verwijderen!

https://fauxglowspraytan.be/product/make-up-remover-micellar-water-200-ml/

https://fauxglowspraytan.be/product/sienna-x-cleansing-balm-100ml/

https://fauxglowspraytan.be/product/sienna-x-cleansing-lotion-200ml/

https://fauxglowspraytan.be/product/lr-aloe-vera-reinigingsmelk/

https://fauxglowspraytan.be/product/lr-aloe-vera-zachte-reinigingsdoekjes/

♡♡♡

LR Health and Beauty

Van dit Duitse merk heb je misschien nog niet gehoord. Je kan dit merk dan ook enkel bij consulentes aankopen. Het zijn zeer kwalitatief hoogstaande producten die zich net als Jane Iredale focussen op verzorgende cosmetica. Jane Iredale heeft wel meer naambekendheid. Maar LR spendeert minder geld aan reclame campagnes en focust vooral op directe verkoop via haar zelfstandige consulentes, waardoor hun prijs lager ligt en toch dezelfde kwaliteit heeft.

LR Make-up

Make-up kent een lange traditie bij LR. Natuurlijke make-up producten met mineralen als basis die zich richt op verzorgende cosmetica. De make-up van LR is vrij van parabenen en minerale oliën. LR werkt samen met top leveranciers vooral in Italië, de marktleider op het gebied van decoratieve cosmetica. Deze jarenlange ervaring in combinatie met de nieuwste productiekennis speelt een positieve rol bij het helpen van mensen om het beste van zichzelf te maken. De make-up producten van LR bieden variatie: van een subtiele natuurlijke dagmake-up tot een stijlvolle moderne elegantie, tot een trendy feest glamour.

https://fauxglowspraytan.be/make%e2%9d%a4up/

LR heeft 2 make-up assortimenten. De Deluxe make-up  die je kan vergelijken met die van Jane Iredale, en richt zich eerder op de mature huid. De 2de Colours Make-Up richt zich eerder op de jongere huid. Omdat de jonge huid minder behoefte heeft aan dure ingrediënten, die vooral werken op het verjongen en verstrakken, is deze lijn een stuk goedkoper en vergelijkbaar met Maybelline . Hieronder enkele voorbeelden vanuit het LR assortiment...

SHOP

LR COLOURS Loose Powder: de losse, pure mineralen, talkvrij in een doosje. Deze losse variant vergt wel enige handigheid in het aanbrengen, dus veel consumenten geven daarom, om geknoei in de badkamer te voorkomen, liever de voorkeur aan een compacte variant.

Tip!: Dep een zachte poederborstel lichtjes in het losse poeder, tik het overtollige poeder op de rand van het potje af en breng in cirkelvormige bewegingen aan op het gezicht.

 

 

 

LR COLOURS Bronzing Pearls:  deze parels kunnen gebruikt worden om accenten aan te brengen of als egale finish laag boven je foundation. Ze geven het gelaat een natuurlijk gebruinde look zonder rood pigment en zorgen ook voor een subtiel glanzend effect.

Tip!: ook ideaal om de hals en het decolleté extra te accentueren.

 

 

 

 

LR COLOURS Oilfree Make-Up: deze Oilfree Make-up foundation is ideaal voor een jongere, normale of ook eerder vette huid. Deze zachte fond de teint is ook perfect geschikt om glanzende plekken op je gelaat, voorhoofd, kin en je neus te verdoezelen. Ook geschikt voor de gevoelige acnéhuid omwille van zijn ontstekingsremmende werkstoffen. De olievrije textuur egaliseert oneffenheden, matteert de teint en hydrateert de huid. Dankzij de grote keuzemogelijkheid aan kleuren, vind je zeker de perfecte tint voor jouw huidskleur!

Tip!: Heb je eerder een rijpere of droge huid? Of ben je op zoek naar een foundation met hoge dekkracht? Dan kies je beter voor de LR Colours Cream Make-up.

 

 

 

 

LR COLOURS Pressed Powder: deze Colours Pressed Powder maakt de huid perfect mat en laat de teint stralen, waar of wanneer dan ook. Het lichte compacte poeder past zich mooi aan je natuurlijke huidskleur aan. Het verhindert dat je gelaat gaat glimmen en camoufleert bovendien onregelmatigheden voor een mooi egaal resultaat. Kortom, je make-up is gefixeerd en je teint gematteerd. Het pigment poeder is geschikt voor alle huidtypes en voelt aangenaam zacht aan door zuivere mineralen en Phycocorail®.

Tip!:  Dankzij het geïntegreerde sponsje kan je je make-up ook handig onderweg bijwerken.

 

 

 

 

 

 

LR DELUXE Radiant Skin Primer: deze primer is zo klein en toch zo effectief dat maakt je teint onmiddellijk frisser door zijn de fijnste effectpigmenten op basis van diamant en zijn frisse perzikkleurige textuur. Deze primer past bij elk huidtype en bedekt oneffenheden en vergrote poriën. Onder je foundation zorgt het voor een langere houdbaarheid en een mooi egale & gladde huid. Het is de ideale basis voor een langdurige, geperfectioneerde make-up.

 

 

 

 

 

 

 

LR DELUXE Perfect Wear Foundation: veel foundations zijn zwaar, verstoppen je poriën en zorgen ook nog eens voor het zogenaamde “maskereffect”. De lichte textuur van deze foundation wordt als het ware één met de huid en geeft een natuurlijk ogend resultaat. De zijdezachte textuur voelt aangenaam licht aan op de huid. De medium dekkingskracht en het werkzame peptide complex zorgen voor een natuurlijk stralende, egale en geperfectioneerde teint met een extra verzorgende werking en SPF 30.

 

 

 

 

 

 

LR DELUXE Perfect Smooth Compact Foundation:  deze crèmige Deluxe Compact Foundation geef onmiddellijk een mooie & egale teint. De zijdezachte compacte foundation met medium dekkingskracht is geschikt voor ochtendmake-up, maar ook prima voor onderweg en een touch-up. Het verbergt oneffenheden en vlekjes, matteert de teint en bevat een zonbeschermingsfactor SPF 30. De foundation perfectioneert de huid en geeft je een natuurlijk ogende, egale teint zonder maskereffect.

Tip!: Ideaal als je maar weinig tijd hebt om je make-up aan te brengen.

 

 

 

 

 

LR DELUXE Velvet Touch Micro Powder: is een hoogwaardig & multifunctioneel poeder dat elke huidtint een zijdezacht-transparante en gelijkmatige finish geeft. Met zijn lichte, microfijne textuur van hoogste kwaliteit & flexibele kleurintensiteit door twee premium-kleuren verkrijg je een prachtig resultaat. Deze poeder zit in een mooie Deluxe verpakking met een spiegeltje, poedersponsje en fluwelen tasje.

 

 

 

 

 

Maar eigenlijk is de mooiste make-up die je kan dragen gewoon een frisse & gezonde huid! (Check ook eens de Aloë Vera & Microsilver verzorgingsproducten van LR. Ideaal als basis voor een frisse & gezonde huid!)

Pssss... Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer het zelf! Neem gerust contact met mij op voor advies en ontdek wat minerale make-up voor jouw huid kan doen! By the way, wat is jouw favoriete make-up product?

Xoxo NewNew