ALOE VERA tegen Acné

december 22, 2020 NewNew

♡♡♡

Wat kan de oorzaak zijn van Acné?

Als je in de puberteit komt, maken je talgklieren door hormonen meestal meer talg aan dan nodig is. Acné is een niet-besmettelijke huidaandoening of dermatose als gevolg van een toename van de afscheiding van talg door de talgklier die gepaard gaat met ontstekingsverschijnselen. Het is verantwoordelijk voor mee-eters of comedonen. En een huidaandoening die ongeveer 80% van de pubers treft.

Geloof mij, je hebt echt geen dure verzorgingsproducten nodig om jouw Acné huid goed te verzorgen. Maar laat ons duidelijk zijn: een goede huidhygiëne is essentieel! Was jouw handen goed of desinfecteer door het gebruik van een reinigingsgel.

Ik leg het hier allemaal even uit...

√ Dit kan erfelijk zijn

√ Vette huid

√ Door te roken

√ Te veel suiker

√ Problemen met je spijsvertering

√ Astma

√ Diabetes

√ Stress

√ Verkeerde cosmetica producten

√ Te weinig reinigen

√ Te weinig vocht

♡♡♡

ALOE VERA een natuurlijk middel tegen puistjes

Yep! Aloë Vera is een SUPER en natuurlijke oplossing tegen Acné. Dankzij zijn ontstekingsremmende en antiseptische eigenschappen, doodt het de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor puistjes. Aloë Vera gel stimuleert het herstellen van de huid na huiduitslag en vervaagt ook de littekens door Acné. De Aloë gel is een topper in zijn hydraterende, voedende en regenererende krachten. Bij regelmatig gebruik zal je al snel merken dat de opperhuid versterkt en revitaliseert. Bovendien zorgt de Aloë Vera gel voor een betere huidtextuur door zijn reinigende en talg-regulerende eigenschappen. Na een aantal weken merk je: een meer frisse en heldere teint, minder acnévlekken en een meer gladde en zachte matte huid door een beter gereguleerde talgproductie. Super toch!

Aloë Vera is zeer populair vanwege zijn cosmetische en geneeskrachtige eigenschappen. De transparante gelachtige vloeistof, gevonden in het binnenste deel van het blad, geeft deze plant de geweldige voordelen. Aangezien de aloë-gel voor meer dan 96% uit water bestaat, is het geen wonder dat de extracten van deze plant verbazingwekkende hydraterende en huidherstellende eigenschappen hebben. Daarnaast is de Aloë Vera plant ook een rijke bron van antioxidanten en vitamine A, B, C en E. Veel genezende eigenschappen van deze plant is ook te danken aan de aanwezigheid van 7 essentiële aminozuren die er alles aan doen om je huid fris en gezond te houden. In tegenstelling tot veel vocht inbrengende crèmes die je in de winkel kan kopen, zijn de hoogwaardige Aloë Vera producten van LR ALOEVIA niet vet en laten ze geen film achter op je gezicht. Ze werken vooral om de poriën effectief te ontstoppen en je huid te verzachten en te hydrateren.

Als huidverzorgingsingrediënt zijn de LR ALOE VIA producten zeer nuttig als onderdeel van je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De producten zijn trouwens geschikt voor ELK HUIDTYPE. Mensen met een gevoelige huid kunnen in het bijzonder profiteren van de rustgevende werking van de Aloë gel. Zelfs bij een normale huid biedt Aloë Vera vele andere voordelen waaronder: vertragen van de huidveroudering, door zijn aminozuren:  het verkleinen van de poriën en de Aloë gel geeft ook een gunstige werking bij het aanpakken van specifieke huidaandoeningen zoals psoriasis, brandwonden en wonden.

Je kan Aloë Vera eigenlijk beschouwen als je EHBO kit. Ideaal om je huid op een zachte manier en in de diepte te gaan herstellen.

TIP!:

Je kan ook je huid van binnenuit herstellen door het drinken van Aloë Vera Gel. Let hierbij wel op de KWALITEIT, want hoogwaardige percentage van de gel geeft enkel goede resultaten. Goedkopere versies bevatten vaak toegevoegde suiker en kunnen slecht zijn voor jouw gezondheid. De enige Aloë Vera gel die kan en mag gedronken worden is Aloë Vera Barbadensis waarvan zijn voordelige werking op de algemene gezondheid klinisch bewezen is.

TIP!:

Neem Omega-3 van hoogstaande top kwaliteit!

https://fauxglowspraytan.be/2020/09/05/omega-3-vetzuren-voor-mens-en-dier/

 

Aloë Vera is echt het "elixer van de jeugd" bij uitstek! Het effect is behoorlijk spectaculair!

 

♡♡♡

DAGELIJKSE HUIDVERZORGINSROUTINE bij een Acné huid

1 REINIGEN:

Gebruik milde producten & van een hoogwaardige kwaliteit! Die hoeven daarom niet duur te zijn. Vermijd ook geparfumeerde producten en producten met gedenatureerd alcohol. Reinig je huid ook niet vaker dan nodig en gebruik voor de acne-huid verzorgingsproducten met natuurlijke ingrediënten, ontstekingsremmende en PH barrière herstellende stoffen. Ook van vitamine C is bekend dat het Acné kan verminderen. Bij een Acné huid kan je gezicht overmatig scrubben of stomen de Acné zelfs verergeren. Wil je dan toch je tere huid scrubben, gebruik dan een lichte en milde scrub.

Weetje!:

Wist je trouwens dat puistjes er ongeveer 2 weken over doen om te voorschijn te komen?

Om acne te behandelen, moet je het GOED en REGELMATIG doen. Het is belangrijk om elke nacht je make-up te verwijderen en de gezichtshuid te goed te reinigen. Echt wel essentieel voor een gezonde huid! Dit zijn twee totaal verschillende handelingen. En vergeet je moisturizer niet!

Weetje!:

Wist je dat een huidcel een levensduur heeft van 3 tot 4 weken? Het is daarom belangrijk van een regelmatige huidverzorgingsroutine te respecteren.

Dus geef je huid een maand te tijd om een duidelijke verandering te zien. Huidverzorgingsproducten kunnen effectief resultaat geven, geloof mij, maar dit enkel met geduld en bij regelmatig gebruik.

Pas ook op met "speciale acneproducten". Die zijn vaak te agressief en kunnen bij gebruik op lange termijn de huid gaan beschadigen.
Aloë Vera producten hebben echt een goede reputatie bij het behandelen van de Acné huid. De gel beschermt niet alleen de geïrriteerde huid maar herstelt ook de pH-waarde.

Hoe en wat?

1

Maak er een gewoonte van om na het tandenpoetsen ook je gezicht te reinigen.

Gebruik je make-up, dan is wel belangrijk om vóór het reinigen eerst alle make-up goed te verwijderen.

2

Gebruik een zachte reinigingsgel  of milde natuurlijke zeep om de huid goed te reinigen en te zuiveren.

3

Al eens aan gedacht om je gezicht met een elektrische reinigingsborstel te reinigen?

SIENNAX Micellar Make-Up Remover

Gebruik een Micellar Make-Up Remover Water. Deze draagt bij tot het verwijderen van externe gifstoffen en onzuiverheden op de huid.

Gebruik:

Doe wat van het water op een wattenschijfje en wrijf zachtjes over je huid. Daarna gebruik je nog een reiniger met water.

LR MICROSILVER PLUS Face Wash

LR MICROSILVER PLUS Face Wash is een speciaal antibacteriële verzorging voor de onzuivere huid, bij puistjes en in bij de bijzonder gevoelige Acné huid. Deze gezichtsreiniger is uniek door de werkzame stof Microsilver BG™ in combinatie met diverse zinkverbindingen en dexpanthenol. De zilvergrijze kleur is een onmiskenbaar kwaliteitskenmerk. MicroSilver BGTM interfereert dus niet met de stofwisseling van het menselijk lichaam.

Zuiver fysiek geproduceerd (zonder chemische processen)

Opent en verfijnt de poriën + milde en poriëndiepe reiniging

Verwijdert niet alleen bestaande bacteriën maar voorkomt ook de vorming van nieuwe

Gezichtsreiniger met salycilzuur lost dode huidschilfers op

Dexpanthenol en zink kalmeren en regenereren de gevooelige Acné huid

Gebruik: 

Dagelijks 's morgens en 's avonds het gelaat met de deze wascrème reinigen

OPGELET!:

Geen Salicylzuur gebruiken als je allergisch bent voor aspirine. Dat komt doordat de chemische opbouw van salicylzuur op die van aspirine lijkt

 

ZEITGARD reinigingsborstel

ZEITGARD-reinigingsborstel: Een ware beleving voor een betere en zachtere reiniging van je gezichtshuid. Deze borstel heeft een occilerende beweging die een vibratie tot stand brengt en als het ware het vuil uit de poriën haalt voor een veel diepere reiniging. Daarnaast bevat deze borstel het anti-bacterieel Microsilver en is deze dus uitermate geschikt voor alle huidtypes maar vooral om de gevoelige huid en acné huid ermee te behandelen en te verbeteren op een veilige manier, zonder je huid te veel te belasten. Resultaat: een frissere teint door het stimuleren van de microcirculatie van het bloed. Voor een dieptereiniging van je gezichtshuid maakt de ZEITGARD Cleansing Brush echt wel het verschil! Dermatologische tests hebben aangetoond dat een reiniging met het ZEITGARD Cleansing Device tot 10 keer effectiever is dan de gebruikelijke, handmatige reiniging van de huid. De textuur van je huid wordt niet alleen fijner, je huid wordt bovendien gestimuleerd en zal bij regelmatig gebruik ook strakker worden.

Weetje!:

Elektrisch reinigen zorgt ook voor een betere voorbereiding op de rest van je verzorging.

2 BEHANDELEN & KALMEREN:

Na het reinigen, kan je je huid gaan behandelen.

Als je net begint met de huidverzorgingsproducten, dan lijkt het in het begin soms alsof je Acné wat is verergert. Dit komt doordat het afschilferen van de cellen ineens harder gaat dan gebruikelijk: verstoppingen komen ineens allemaal tegelijkertijd ‘omhoog’. Dit is normaal en is na maximaal 3 à 4 weken weer over. Geef je huid vooral wat tijd om te wennen aan de nieuwe producten.

Dankzij de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen kan Aloë Vera helpen om Acné op afstand te houden. Aloë gel voorkomt de vorming van bacteriën die de hoofdoorzaak zijn van puistjes en Acné, en het versnelt ook het genezingsproces. En niet alleen dat,  Aloë Vera gel helpt ook bij het verwijderen van vervelende acnelittekens en puistjes die acne achterlaat.

Exfoliëren niet scrubben: Een exfoliant is een product op basis van zuren, waarmee dode huidcellen kunnen worden verwijderd. Hiermee maak je de verstopte poriën goed schoon en ga je ontstekingen tegen. Er bestaan hiervoor ook scrubs, maar zoals eerder gezegd raad ik die sterk af. Deze korreltjes slijpen als het ware een laagje van de huid af en kunnen zo de beschermende functie van de huid aantasten. Een exfoliant werkt als het ware van binnenuit. De zuren zorgen ervoor dat de dode huidcellen makkelijker loslaten. Kies voor de huid met acne voor een exfoliant met salicylzuur. (Zie de LR MICROSILVER PLUS Face Wash, hoeft niet meer extra toegepast worden bij het gebruik van deze gezichtsreiniger, less is more...Een dun laagje is voldoende om werkzaam te zijn.)

Kleimasker: Om het gezicht van zijn onzuiverheden te verwijderen, mee-eters te verwijderen, de huidtextuur te verfijnen en uw teint te matteren, is het SIENNAX Kleimasker jouw trouwe vriend. Let wel, je mag dit product maximaal 1 of 2 keer per week gebruiken om irritatie van de huid te voorkomen. Een kleimasker breng je aan op een gereinigd gezicht en laat je 10 minuten intrekken alvorens af te spoelen.

Zodra het gezicht schoon is, raad ik je aan om de LR Aloë Vera Emergency Spray (Aloë Vera Special Care Box) aan te brengen. De Emergency Spray zal de effectiviteit van Aloë Vera Concentrate Gel of Microsilver Face Cream verhogen, de huid versterken en de poriën verkleinen. Wacht tot je huid droog alvorens verder te gaan met de volgende producten.

Ook het gebruik van een tonifiërende lotion  ( 1x per week) om de huid voor te bereiden, zorgt ervoor dat de actieve ingrediënten van je huidverzorgingsroutine beter door de huid worden opgenomen. De LR Aloë Vera Clarifying Face Tonic geeft een boost aan je huid en herstelt de pH-waarde.

Tip!:

Wacht 10 minuten voordat je een moisturizer aanbrengt op je gezicht. Zo geef je de tijd aan alle ingrediënten om hun correct hun werk te doen.

TIP!:

Al van de Jade Roller gehoord voor het aanbrengen van de verzorgingsproducten?

https://fauxglowspraytan.be/2019/03/22/wat-is-een-jade-roller/

 

Hoe en wat?

1

SIENNAX Kleimasker:

Om het gezicht van zijn onzuiverheden te verwijderen

 

2

LR Aloë Vera Emergency Spray:

Om de de huid versterken, de poriën verkleinen en de effectiviteit van de andere producten te versterken

 

3

LR Aloë Vera Clarifying Face Tonic:

Geeft een boost aan je huid en herstelt de pH-waarde

 

LR Aloë Vera Emergency Spray

Deze Aloë Vera Emergency Spray is een sterke combinatie van Aloë Vera en 11 speciaal geselecteerde kruiden zoals Calendula, Duizendblad, Kamille en Salie extract zorgen voor een bijzonder product met hydratatie voor de Acné huid. De Emergency Spray is ontwikkeld voor snel herstel van een beschadigde of droge huid. Aloë Vera Emergency Spray met 83% Aloë Vera voor een echte hydratatie boost. De Emergency Spray legt zich als een beschermende film op een gevoelige Acné. Het kalmeert en koelt de beschadigde huid direct. Ook iedeaal om te gebruiken op een vette huid.

Gebruik:

Eenvoudig op de huid sprayen door de spray fles of op een wattenpad. Werkt direct na het sprayen. (Kan ook gebruikt worden bij open wonden) Laat intrekken en dep overtollige spray weg met een wattenpad.

SIENNAX Kleimasker

Deze ontgiftende formule absorbeert overtollig talg, toxines, onzuiverheden en sporen van vervuiling, en bevordert een schone, gezonde en stralende teint. Bevat Chia Seed Extract om uitdroging, huidirritatie en ontstekingen tegen te gaan.

Ontgift
Hydrateert, helpt tegen roodheid & irritatie
Natural Clays Kaolin, Bentonite en Pink Clay

Extracts of Chia Seed, Pink Grapefruit and Guava
85% Natuurlijk & Vegan friendly

Gebruik:

Breng één keer per week een kleimasker aan op een gereinigd gezicht en laat het 10 minuten intrekken alvorens af te spoelen. Verwijder met wattenschijfjes (vegende beweging) of spoel grondig met warm water. Vermijd contact met de ogen. Als dit gebeurt, spoel dan goed met water.

LR Aloë Vera Face Tonic

De Aloë Vera Gezichtstonic bevrijdt de huid na de reiniging van make-up resten.

Verfrist en hydrateert. Zachte reiniging en alcoholvrij.

De Skin lotion die meer bekend staat als Hydro Tonic, zorgt voor het op orde brengen van de zuurgraad van uw huid. Door het gebruik van reiniging kunnen uw huid eigen stoffen zijn weggenomen. Deze tonic zorgt dat uw huid weer wordt aangevuld.

***

Gebruik:

’s Morgens en ’s avonds met een wattenpad zacht over het gelaat, de hals en het decolleté aanbrengen. Niet rond de ogen.

3 VERZORGEN & BESCHERMEN:

Een heel jonge huid heeft over het algemeen nog geen (volle) crème nodig. Een Moisturizer is ideaal voor een jonge huid. In een Moisturizer zitten genoeg actieve ingrediënten. Probeer ook in hetzelfde gamma te blijven als je andere producten. En nogmaals, geen parfum aub!

Herstel jouw huid met LR Aloë Vera vochtinbrengende Concentrated Gel (Aloë Vera Special Care Box). De sterk herstellende werking van de geconcentreerde Aloë Vera gel zorgt ervoor dat jouw huid kan genezen en er weer gezond gaat uitzien. Bovendien zullen de 200 componenten van Aloë Vera de huid diep voeden en de productie van talg regelen om Acné te helpen verwijderen.

Om jouw gezichtshuid en hals te hydrateren en te beschermen tegen onsteking gebruik de LR Aloë Vera Propoliscrème  (Aloë Vera Special Care Box) met zijn anti-bacteriële eigenschappen. De zachte lotion combineert Propolis uit bijenwas met hydraterende Aloë Vera Deze Aloë Vera met Propolis is de perfecte allrounder voor een droge en bijzonder veeleisende huid. Natuurlijk bijenwas extract Propolis doodt bacteriën en schimmels en stelt virussen op non-actief en zorgt voor intensieve hydratatie. Ook de zwaar belaste huid wordt effectief en duurzaam verzorgd.

Bij zware Acné kan je de LR Microsilver Plus Face Crème gebruiken. Deze vermindert huidonzuiverheden met puur zilver. Biedt antimicrobiële bescherming voor dag en nacht.

Last but not least! Het is ook belangrijk om elke ochtend een beschermende SPF bescherming aan te brengen. De LR Aloë Vera Anti-Aging crème met SPF 20 is hiervoor goed geschikt.

Hoe en wat?

1

LR Aloë Vera Concentrated Gel:

Sterk herstellende werking van de huid & hydratie boost

2

LR Aloë Vera Propoliscrème of Microsilver Plus Face Crème:

Doodt bacteriën & schimmels + intensieve hydratatie

3

LR Aloë Vera Anti-Aging SPF 20:

Veilige zonnefilter en extra antioxidanten

LR Aloë Vera Concentrated Gel

Deze Aloë Vera Concentrate is de ideale begeleider gedurende het hele jaar. De hoogste Aloë Vera-aandelen regenereren de huid. 90% pure Aloë Vera bladgel zorgt dat deze Aloë Vera Concentrate een samenstelling heeft uit bijna de oorspronkelijke vorm en consistentie. De Aloë Vera Concentrate staat ook bekend als Aloë Vera Gelly. Maximale hydratatie en een hoog aandeel Aloë Vera zorgen voor een elastische en frisse huid. Heeft een aangenaam verfrissende werking. Aloë Vera Concentrate heeft het hoogste aandeel pure bladgel in zijn oorspronkelijke vorm. Daarom geeft dit concentraat de maximale hydratatie en verfrist aangenaam. Het Aloë Vera Concentraat kalmeert de huid. Bovendien hebben de hydraterende eigenschappen van de Aloë Vera gel een gunstig effect op de onreine huid. De gel kalmeert en hydrateert ook de huid.

Gebruik:

Breng de verfrissende crème aan wanneer nodig. Speciaal na het zonnen geeft deze crème absoluut verkoelend genot voor uw huid en maximale vochtigheid. (Mag gebruikt worden op open wonden)

LR Aloë Vera Propolis Crème

Deze Aloë Vera met Propolis is de perfecte allrounder voor de veeleisende verzorging. Samenstelling uit bijenwas en 79% Aloë Vera zijn echte hydratatie boosters en geven de huid haar zachte soepelheid terug. Een bijzonder effectieve vochtinbrenger en verbetert de conditie van de huid. Een erg fijn verzorgingsproduct. De crème dient steeds binnen handbereik te zijn. De zachte lotion combineert Propolis uit bijenwas met hydraterende Aloë Vera tot een rijke crème. De crème is voor een droge en bijzonder veeleisende huid. Doodt bacteriën en schimmels en stelt virussen op non-actief. Natuurlijk bijenwas extract Propolis die zorgt voor intensieve hydratatie. De gevoelige Acné huid met deze crème effectief en duurzaam verzorgd. Kan ook gebruikt worden bij wondherstel om de genezing te versnellen. Propolis is al tijdens de oude Grieken bekend om zijn geneeskrachtige werking en is een krachtig antibiotica. Propolis werkt bacterie- en schimmeldodend.

Gebruik:

Direct op de huid aanbrengen wanneer nodig en masseren tot het in de huid ingetrokken is. (Niet gebruiken op open wonden, de concentrate en Emergency Spray daarentegen wel)

TIP!:

Ideeal als dag- en nachtcrème of massagecrème

LR MicroSilver Gelaatscrème

De Microsilver Face Cream de ideale verzorgingscrème voor de gevoelige Acné huid (werkt ook voor alle huidtypes). De werkzame stof Microsilver werkt regulerend en stabiliserend. In combinatie met waardevolle aanvullende inhoudelijke stoffen of mineraalverbindingen wordt de werking van de huidverzorgingsproducten geoptimaliseerd. De basis werkstoffen van deze crème zijn: zuiver zilverpoeder, zink & mineraal verbindingen, dexpanthenol. Zuiverend: zilver heeft een sterk regulerende werking. Ongewenste bacteriën op de huid worden sterk verminderd. Regulerend: de reeds aanwezige bacteriën worden gehinderd in hun vermenigvuldiging. Stabiliserend: de huidbarrière wordt versterkt en daarmee minder vatbaar.

Gebruik:

Na de gezichtsreiniging, deze crème 's morgens en 's avonds als verzorging op het gelaat aanbrengen en zachtjes inmasseren.

OPGELET!:

Geen Salicylzuur gebruiken als je allergisch bent voor aspirine. Dat komt doordat de chemische opbouw van salicylzuur op die van aspirine lijkt

LR Aloë Vera SPF 20

Een hoogwerkzame UVA-/UVB bescherming met SPF20 beschermingsfactor en de verzorgingskracht van Aloë Vera. De anti-aging zonnecrème heeft 40% Aloe Vera. De crème beschermt je een hele jaar door en is geschikt voor alle huidtypes.

Gebruik:

Gebruik 's morgens in combinatie met jouw verzorgingsroutine.

♡♡♡

Nog even KORT samenvatten...

 

's MORGENS 's AVONDS

REINIGEN

SIENNAX Micellar Make-Up Remover

LR MICROSILVER PLUS Face Wash

ZEITGARD occilerende Reinigingsborstel (optioneel)

SIENNAX Micellar Make-Up Remover

LR MICROSILVER PLUS Face Wash

ZEITGARD occilerende Reinigingsborstel (optioneel)

BEHANDELEN & KALMEREN

LR Aloë Vera Emergency Spray

LR Aloë Vera Clarifying Face Tonic

 

SIENNAX Kleimasker verwijderen (1x per week)

LR Aloë Vera Emergency Spray

LR Aloë Vera Clarifying Face Tonic

VERZORGEN

LR Aloë Vera Concentrated Gel + LR Aloë Vera Propoliscrème of LR Microsilver Plus Face Crème (bij zware Acné) LR Aloë Vera Concentrated Gel + LR Aloë Vera Propoliscrème of LR Microsilver Plus Face Crème (bij zware Acné)

BESCHERMEN

LR Aloë Vera Anti-Aging SPF 20

 

 

 

Skin Care Routine Planner

Hoe moeilijk ook, blijf van je huid af! Je handen zitten vol met bacteriën die de ontstekingen in je huid kunnen verergeren. Probeer overdag niet aan je gezicht te zitten en heb je jeuk aan je gezicht, veeg dan met de achterkant van je hand, hier zitten minder bacteriën op.
Ga niet zitten knijpen of graven, alleen als een puistje echt rijp is kun je het witte puntje met schone handen verwijderen. Voor de rest niet aan zitten. Door op de huid te drukken beschadig je kleine bloedvaatjes in de huid en kun je ook littekens veroorzaken.