RETINOL is VITAMINE A ✨

november 17, 2020 NewNew

♡♡♡

√ Vitamine A draagt bij tot een goede weefselstructuur van de huid.

√ Vitamine A vernieuwt de huidcellen en stimuleert de collageenproductie

√ Vitamine A staat ook bekend als antioxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen

√ Retinol serum geeft als resultaat een gladde en jongere huid zonder naalden of zware medicijnen

√ Retinol hecht zicht aan de bestaande huidcellen en verbetert de weefselstructuur van de huid

√ Bij dagelijks gebruik van Retinol vertraag je het ouder worden van de huid

√ Bij regelmatig gebruik verminderen ook pigmentvlekken ontstaan door de zon of het ouder worden van de huid

Wanneer Retinol gebruiken?

Er zijn verschillende percentages Retinol te koop. En het is eerder aan te raden om het gebruik ervan langzaam op te bouwen zodat de huid kan wennen. Als je te snel met een hoge concentratie aan Retinol start, kan het zijn dat je huid daarop gaat reageren en dit zou wel eens voor wat bijwerkingen kunnen zorgen (schilferigheid & roodheid van de huid). Het Retinol Serum van SiennaX daarentegen is een Vegan formule en kan ook gebruikt worden op de gevoelige huid. (Vrij van parabenen, gluten, kunstmatige kleurstoffen, GMO, PEG's, SLS, petroleum en minerale oliën, notenolie)

Ook belangrijk om weten: Retinol is geen exfoliant
Een product of behandeling met retinol kan er soms voor zorgen dat je huid lichtjes vervelt. Dat is een normale reactie en dus geen reden tot paniek. Het doet je misschien vermoeden dat het een exfoliërend product is dat de dode huidcellen helpt te verwijderen, maar dat is het niet. Een chemische  peeling bestaat uit zuren die de dode huidcellen oplossen. Retinol doet dat niet.

En dat je maar één van de twee mag gebruiken – ofwel een exfoliant, ofwel retinol – is ook een fabeltje. Om geen ongewenste reacties uit te lokken is het wel verstandiger om ze om de beurt aanbrengen. Gebruik de ene avond een chemische peeling  om de dode huidcellen te verwijderen. De volgende avond breng je het retinol serum aan, dat geeft je huid een boost en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen.

Het zijdezachte geconcentreerde serum (0,3%) van SiennaX breng je aan voorafgaand aan Sienna X Day Cream of Miracle Mask. Regelmatig gebruik is aan te raden voor een optimaal resultaat.

Last van ACNE?

Acne komt niet alleen voor bij pubers maar vaak ook bij volwassenen. Het ontstaat doordat er onzuiverheden zich ophopen in de poriën waardoor die gaan ontsteken. Een onregelmatige weefselstructuur geeft aan die onzuiverheden de kans om zich in de poriën te nestelen en ervoor te gaan zorgen dat je huid onsteekt.

Retinol kan ook hierbij helpen omdat dit ingrediënt de weefselstructuur van de huid verbetert en egaler maakt. Dus weg met die onzuiverheden! De poriën worden fijner en zullen dus minder snel verstopt geraken. Het is héél belangrijk om je huid steeds goed te reinigen en zuiver te houden. Zo wordt ook de Retinol beter opgenomen door de huid. (Gebruik bijv. een zachte exfoliator om dode huidcellen te verwijderen) Bij een acne huid is ook eerder af te raden allerlei verschillende merken te gaan gebruiken om de strijd tege acne aan te gaan. Wist je trouwens dat je het SiennaX Skincare gamma kan gebruiken voor alle huidtypes?

https://fauxglowspraytan.be/skincare-producten/

Tip!: Het gebruik van voedingssuplementen met Vitamine A heeft ook een gunstige werking op acne. Deze supplementen bevatten beta-carotene dat door het lichaam omgezet wordt in vitamine A en zo een hulp kan zijn voor een acne vrije huid.

Last van (acne) littekens?

We zien allemaal wel liever een mooie en egale huid. Maar littekens zijn quasi onvermijdbaar. Een wondje die geneest laat vaak een litteken achter (ook acne kan zorgen voor littekens). Dit kan eigenlijk goed behandeld worden met de juiste beauty producten op basis van Retinol. Bij regelmatig gebruik van het Retinol Serum zal je merken dat je huid zich gaat herstellen en het litteken minder zichtbaar zal worden. Dit is klinisch bewezen. (Ook bij een huid die last heeft van acne littekens)

Last van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken,of zonnevlekken zijn eigenlijk een verkleuring van de huid. Ook hierbij kan Retinol helpen! Omdat de huid door de Retinol zich gaat vernieuwen en opnieuw opgebouwd wordt, zal de verkleuring na verloop van tijd nauwelijks nog te zien zijn.

Last van Rosacea?

De combinatie van Rosacea (is een veel voorkomende huidaandoening die roodheid en zichtbare bloedvaten in uw gezicht veroorzaakt. Het kan ook kleine, rode, met etter gevulde bultjes produceren) en Retinol is geen goed idee! Ookal wordt er vaak gezegd dat Retinol helpt, in de praktijk is dit helaas niet zo en kan Retinol de Rosacea zelfs erger maken. Dus het beste is eigenlijk om geen Retinol te gebruiken bij een Rosacea huid. Je dermatoloog kan je bij dit type huid zeker raad geven!

Bescherm je huid tegen de zon!

Retinol kan je huid gevoelig maken en het is daarom echt wel belangrijk om op te letten met de zon! Ga na het gebruik niet in de volle zon zitten maar zoek eerder wat schaduw op. En bescherm je huid altijd met een goede SPF dagcrème om op termijn pigmentvlekken of verkleuringen van de huid tegen te gaan. Zeker bij het gebruik van Retinol producten.

Tip!: Beauty producten zijn ook gevoelig voor de zon, dus sluit ze goed af na gebruik en bewaar ze op een donkere en droge plaats.

♡♡♡

Gebruik

Eigenlijk is Retinol toch wel een super product! Je kan het serum zowel overdag als 's avonds gebruiken. Maar ik zou eerder aan raden om het serum 's avonds aan te brengen omdat Retinol ervoor zorgt dat je huid hard gaat werken aan het opbouwen en verbeteren van de weefselstructuur van de huid, en wat gevoelig kan zijn. Het zonlicht kan een net met Retinol behandelde huid gaan irriteren. En bovendien verliest de Retinol door de blootstelling aan zonlicht een groot deel van zijn werking. Voedingssuplementen met Vitamine A kan je daarentegen wel innemen overdag.

Tip!: Retinol werkt erg goed in combinatie met Vitamine C die een boost geeft aan zijn werking. Het SiennaX Retinol Serum bevat Kakadu Plum waarvan bekend is dat het 55 x meer vitamine C bevat dan sinaasappels. Dus een ideale combinatie voor een mooie teint, het verminderen van hyperpigmentatie en het beschermen tegen vrije radicalen, zoals vervuiling. En wist je dat de Pentavitin voor wel 72 uur hydratatie zorgt en is nog eens 97% natuurlijk ook!

Breng een kleine hoeveelheid Retinol aan op het gezicht als onderdeel van uw huidverzorgingsprogramma 's avonds, na het reinigen maar vóór het hydrateren, maskers en gebruik van zwaardere crèmes. (Niet gebruiken met andere retinoïde behandelingen). Vermijd het aanbrengen in de buurt van van de gevoelige delen van het gezicht zoals: de ogen, neus en mond. Gebruik bij voorkeur producten van hetzelfde merk en dezelfde lijn. Ook het liefst ongeparfumeerde en milde beauty producten. En vergeet 's morgens je SPF dag crème niet!

Tip!: Voor beginnende Retinol gebruikers of mensen met een gevoelige huid: breng de Sienna X Day Cream aan op de huid, tijdens de 1ste twee weken, voordat je het Retinol serum gebruikt om de intensiteit te verminderen terwijl de huid zich aanpast aan de behandeling. Begin met 1 - 2 keer/week en verhoog geleidelijk aan tot het dagelijks gebruik ervan. (Beëindig het gebruik moest er irritatie optreden)

Resultaat

Je zal snel merken dat de Retinol echt zijn werk doet, en je zal zien dat je huid zich gaat aanpassen. Maar voordat je ECHT resultaat ziet, zoals minder rimpels, minder acne of littekens, moet je toch tot een 12tal weken geduld hebben. Na 3 tot 5 maanden regelmatig gebruik kan je de 1ste echte resultaten gaan zien. Dus bij het gebruik van beauty producten is geduld altijd een zege! Niet opgeven is de boodschap... Gebruik het Retinol Serum minstens een jaar en probeer je bij hetzelfde merk te houden. Want van merk veranderen betekent ook dat je huid opnieuw zal moeten wennen aan het product.