Oorzaak allergieën

september 17, 2020 NewNew

♡♡♡
Ik zag gisteren een reportage op tv over de oorzaak van allergieën. Super interessant. Hier een korte samenvatting. Enjoy!

...

Eén op drie mensen lijdt aan allergieën zoals bijv. eczeem, astma of hooikoorts. In de afgelopen 30 jaar is het aantal gevallen aanzienlijk toegenomen. Deze verschijnselen, die zeldzaam waren, maken nu deel uit van ons dagelijks leven. De pathologie neemt epidemische vormen aan, en merkwaardig genoeg treft dit alleen onze westerse wereld. Maar waarom?


We kunnen aannemen dat onze omgeving zodanig moet zijn veranderd dat deze de genetica heeft beïnvloedt. Concreet wordt verondersteld dat de veranderingen in onze omgeving een impact hebben op ons microbioom: de bacteriën die in en op ieder van ons leven. De meest bekende vorm genoemd onze ‘darmflora’. Wetenschappers geloven dat deze veranderingen een sneeuwbaleffect hebben op ons immuunsysteem.

♡♡♡

Bacteriën zijn een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam. Het zijn enkele kleine microben die je niet kunt zien, maar wel nuttig zijn. De meeste bacteriën komen voor op de huid, in de mond- en lichaamsholten maar vooral in de dikke darm = ook wel de COLON genoemd.
Het menselijk lichaam bevat wel honderden en honderden bacteriën. Ze worden vaak gezien als ongedierte, een bron van ziekten en voedselbederf, maar bacteriën zijn over het algemeen goed voor ons. Ze produceren voedingsstoffen, stellen ons in staat voedsel te verteren en beschermen ons tegen besmettelijke organismen en spelen een actieve rol in het menselijk leven. Maar wat betekent diversiteit in termen van bacteriën?

Wist je dat maar 1 op de 1500 mensen die leven in het Masaai gebied lijden aan allergieën (door een goede bacteriële diversiteit) en 1 op 3 in West Europa… Het meest diverse ecosysteem zit in onze buik. Een goede bacteriële diversiteit = weinig allergieën. Daarom lijkt het erop dat de diversiteit van de darmflora de sleutel is tot het probleem van onze allergieën. Mensen met allergieën hebben een lagere bacteriële diversiteit in vergelijking met gezonde mensen. Gloednieuw onderzoek toont aan hoe dit gebrek aan bacteriën ertoe bijdraagt dat we meer vatbaar zijn voor allergieën. Onze blootstelling aan microben leert ons immuunsysteem om zich goed te ontwikkelen. Om te reageren op bepaalde pathogene elementen wanneer ze in hun aanwezigheid zijn. Zonder directe blootstelling aan bacteriën kan ons immuunsysteem excessief gaan reageren. De beste manier om deze bescherming te bekomen, is bij het begin van ons leven.

Er zijn voldoende aanwijzingen dat kinderen op traditionele boerderijen vaak beter beschermd zijn tegen allergieën. Misschien vanwege de grote verscheidenheid aan bacteriën die hen omringen. Het eerste levensjaar is cruciaal in termen van microbiële gezondheid. Het begint bij de geboorte. Het leven in de baarmoeder is totaal anders dan het leven erbuiten. In de baarmoeder bevinden baby's zich in een bijna steriele omgeving, maar dit alles verandert bij de geboorte. Een groep bacteriën genaamd de ‘lactobacillus’ zijn erg dominant. Deze bacteriën beschermen ons tegen bepaalde allergieën. Laat mij dit even verduidelijken : Bij een natuurlijke geboorte is de baby van top tot teen bedekt met deze bacterie. Ons 1ste anti-allergische microbioom wordt dus samen met ons geboren.
Er worden vaker kinderen geboren via een keizersnede. En bij een keizersnede worden de baby’s meer geconfronteerd met bacteriën op de huid en ziekenhuisoppervlakken dan door een natuurlijke bevalling . Dit zou dus kunnen verklaren waarom onderzoeken bij kinderen die met een keizersnede zijn geboren, 52 % meer risico lopen om astma te krijgen dan bij kinderen geboren door een natuurlijke vaginale bevalling. Ook moedermelk bevat ongeveer 700 soorten bacteriën, wat kan verklaren waarom baby's die enkel borstvoeding krijgen, minder vatbaar zijn voor allergieën.

Uit onderzoek blijkt dat het moderne leven kinderen de ‘nodige’ bacteriën ontneemt voor hun immuunsysteem. Dit probleem is vooral zorgwekkend bij kinderen die aan allergieën lijden (gebrek aan essentiële microben: ‘acinetobacter’. Studies tonen aan dat deze bacterie in zeer beperkte hoeveelheden aanwezig is bij kinderen met astma of eczeem (mogelijk een verband met allergieën). Acinetobacter is één van de bacteriën dat ons immuunsysteem opleidt.

Ons-microbioom.pdf

Er zijn ook ‘Bifidobacteriën’ (vaak aangetroffen in dranken en pro-biotische yoghurt). Ook weinig aanwezig bij allergische kinderen. Een studie toonde aan dat 5-jarige kinderen met eczeemallergie 28% minder bifidobacteriën hadden toen ze baby waren dan gezonde kinderen.
Wat ook een invloed kan hebben is bijv. vaak op jonge leeftijd antibiotica innemen. Antibiotica is nodig om infecties te bestrijden, maar het probleem is dat ze collaterale schade kunnen veroorzaken en de noodzakelijke elementen om ons immuunsysteem te programmeren elimineren.
Ook bijv. zuurstofgebrek bij de geboorte. Baby’s die op intensive care liggen bij de geboorte hebben misschien niet hun 1ste dosis nuttige bacteriën van hun mama gekregen. Ook onze manier van leven kan een grote invloed hebben op onze oude vijandige microvezels: bijvoorbeeld darmparasieten en tuberculose. De moderne gezondheidszorg heeft oude infecties uitgeroeid en hebben plaatsgemaakt voor nieuwe soorten infecties bij miljoenen mensen.

♡♡♡
Is er eigenlijk een oplossing tegen allergieën?

Misschien is de gemakkelijkste oplossing om onze eetgewoontes te heroverwegen.

Pro-biotica zijn meestal bacteriën die in de commerce te koop zijn, in de vorm van yoghurt, kaas en ander voedsel, of als voedingssupplement in pilvorm. Dit type product biedt goede gezondheidsvoordelen, maar je moet weten dat ze niet alles doen wat we graag zouden willen. Ze zijn geen charlatan verzinsels, maar ze moeten met verstand worden gekozen.
Een andere mogelijkheid is om voedingsmiddelen te eten die de natuurlijke groei van reeds aanwezige bacteriën kunnen stimuleren. Dit kan worden gedaan door een verscheidenheid aan groenten en fruit te eten wat wetenschappers Pre-biotica noemen. Ze bevatten over het algemeen koolhydraten en door ze te consumeren bevorderen we de natuurlijke proliferatie van bacteriën. Het helpt ons ook om essentiële voedingsstoffen op te nemen.

Maar weet dat het veranderen van het voedingspatroon door Pre-biotica en Pro-biotica te gebruiken enkel effectief is op de lange termijn. Er bestaat dus zeker geen snelle oplossing. En ook belangrijk om weten is dat niet enkel 1 bacterie alles kan doen. Het is enkel de ‘diversiteit’ die telt! Eén enkele voedselbron, één enkele bacterie en één enkele chemische stof in voedsel is niet genoeg om de diversiteit van het microbioom te waarborgen.

Pre-biotica en Pro-biotica alleen kunnen allergieën niet beheersen! Maar ze kunnen wel bepaalde infecties helpen voorkomen. Het komt erop neer dat het mircobioom de ontwikkeling van allergieën kan voorkomen wanneer het immuunsysteem zich ontwikkelt. Maar er is geen enkel bewijs dat het bestaande allergieën geneest.

Dus om de allergie-epidemie te kunnen bestrijden, moet je de goede bacteriën voeden. We moeten er echter ook voor zorgen dat we onszelf beschermen tegen schadelijke en pathogene micro-organismen. Hiervoor moeten we streven naar een goede hygiëne. Bijv. door alle keukenmaterialen zorgvuldig af te wassen. Door ziektekiemen te elimineren met water of een antibacteriële spray. Door de handen goed te wassen wanneer na een toiletbezoek en voor het eten. Het kom erop neer om gewoon een goed evenwicht te vinden.

♡♡♡

Ga naar buiten! De natuur en zijn bacteriën zijn goed voor onze gezondheid. Constant binnen zitten heeft ook gevolgen voor de diversiteit van onze microben. Bij een studie werden staaltjes genomen van afstandsbedieningen, tafels en de vloer en tonen aan dat oppervlakken bedekt zijn met huidbacteriën die ook in de darmen aanwezig zijn, zoals Staphylococcus en Bifido-bacteriën.

Thuis verspreiden we deze bacteriën door bijv. iets aan te raken dat ook iemand anders heeft aangeraakt of opgepakt heeft en ook door elkaar aan te raken. We brengen de omgevingsbacteriën van buiten naar binnen. Dus tijd ‘buiten’ doorbrengen kan een positief effect hebben op de verscheidenheid aan aanwezige bacteriën. De genen zijn erg belangrijk, maar ook de veranderingen in onze omgeving kunnen het ontstaan van allergieën verklaren.

Eigenlijk is ons leven is veel te ‘chemisch’. We moeten terug naar de ‘natuur’. Meer naar buiten gaan, in bomen klimmen, back tos ome basics… en we moeten ondanks de moderniteit een beetje recul nemen en onze manier van leven trachten te verbeteren.

Weetje: Wist je dat overdreven hygiëne tijdens de jonge kinderjaren en slechte gewoontes zoals stress, roken en drinken, te veel aan anti-biotica en familiale allergieën in ons genen ook een slechte invloed kunnen hebben…

♡♡♡

Pro 12 lr capsules

(een unieke combinatie van probiotische bacteriën voor algemeen welzijn)

De darm is een van de grootste organen van het menselijk lichaam, die verantwoordelijk is voor ons algemene welzijn en het welzijn van ons lichaam. De darmwand wordt gekoloniseerd door een groot aantal bacteriën. Pro12 heeft een dubbele micro-inkapseling die de bacteriën duidelijk efficiënter beschermt in vergelijking met andere producten op de markt. Daarnaast bevat elke capsule de ballasstof FOS (fructoöligosaaccharide). Deze werkt als aanvullende "starthulp" voor de bacteriën in het lichaam.

...

√ De Pro 12 Pro-biotics Capsules ondersteunen de darmflora

√ Elke capsule bevat in totaal 1 miljard probiotische bacteriën die zijn samengesteld uit 12 verschillende bacteriestammen (*)

√ Deze combinatie is uniek in zijn soort

√ De natuurlijke balans van deze bacteriën draagt in hoge mate bij aan de goede conditie van ons lichaam

√ Gepatenteerde micro-inkapseling (Patentnr.: EP 2 228 067 A1TIP)

(*) Bifidobacterium Iongum• Bifidobacterium breve• Bifidobacterium bifidum• Bifidobacterium infantis• Bifidobacterium lactis• Lactobacillus plantarum• Lactobacillus casei• Lactobacillus paracasei• Lactobacillus rhamnosus• Lactobacillus acidophilus• Lactobacillus bulgaricus• Streptococcus thermophilus

Hier te koop: https://www.lrworld.com/NewNewlovesbeauty

Gebruik:

Neem 1x per dag een capsule Pro12 samen met een glas water in. De aangegeven en aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden! Zorg voor een afwisselende en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. Product buiten bereik van kleine kinderen bewaren. Koel en droog bewaren.

TIP!: De ideale aanvulling op Pro12 zijn de Aloë Vera Drinking Gels van LR. Ze bereiden de darm optimaal voor op de in Pro12 aanwezige bacteriën!