Het wonderplantje Cistus Incanus

september 15, 2020 NewNew

♡♡♡

Cistus Incanus 

Cistus Incanus oftewel cistusroos is een lekkere thee met een milde bessenachtige smaak en kent door haar lange geschiedenis veel synoniemen, en streek tot streek verschillend. Cistusroos, Cistus, zonneroosje, cistrose en cistaceae. Historisch wordt de plant ook wel gekoppeld aan de Bijbelse mirre. De Cistus plant dat groeit in Sardegna noemt men de Cistus incanus.

Cistus Incanus thee bevat de meeste polyfenol-verbindingen van alle planten in Europa wat zeer goed is voor de gezondheid. Zogenaamde polyfenolen hebben een sterk anti-oxidatieve werking doordat deze vrije radicalen neutraliseert en daarmee het immuunsysteem versterkt. Deze thee kan helpen bij diarree, huidproblemen zoals eczeem, ontstekingen zoals tandvleesontsteking en griep. Verder helpt cistus bij allergieën en kan het een beschermde werking geven om gezondheidsproblemen te voorkomen. Het resultaat is afhankelijk van hoeveel je ervan drinkt. Ga voor medisch advies altijd naar je dokter! Wist je dat Cistus ook de afbraak van collageen in je huid tegenhoudt? Conclusie, is cistus thee gezond? Zeker weten!

Weetje: heeft al resultaten getoond bij de behandeling van o.a. de ziekte van Lyme, schimmelziekte, Epstein-Bar virus, herpes virus, menselijke endogene retrovirussen (HERV), autisme, ziekte van Parkinson, MS/ALS, chronische vermoeidheid, sommige gevallen van kanker en leukemie, hyper-activiteit bij kinderen, enz...

https://www.youtube.com/watch?v=oLJOfHcPkhk&t=277s

Het kweekproces van de Cistus Incanus plant is echter niet zo eenvoudig, aangezien de cistusroos met zijn grijze haren uitsluitend in het wild groeit. De Cistus Incanus plant komt overal in het Middellandse Zeegebied voor, waar hij het best gedijt op kalksteen of silicaatrotsen (macchia) te midden van verschillende heide- en struikformaties. Bij goede klimatologische omstandigheden groeit de plant tot een meter groot en draagt mooie roze tot violette bloemen in de bloeiperiode van april tot juni, die een diameter van 4 tot 6 centimeter bereiken.

https://www.youtube.com/watch?v=bKLk3cdNgJI

 ♡♡♡

Ingrediënten LR- Cistus Incanus thee (*)

16,99 € - 250 gr

95% Cistus Incanus-bladeren

5% Verfrissende muntbladeren

100% Natuurlijke ingrediënten

Zonder aroma's

Zonder cafeïne

Plantaardige anti-oxidant

Geschikt voor alle leeftijden, ook voor kinderen (bijv. bij hyper-activiteit)

Geen verkleuring op je tanden

Drink tot 8 kopjes/dag

(*) Bij de verwerking van Cistus Incanus gebruikt LR Health & Beauty uitsluitend de fijne snede van rijke bladeren van de hoogste kwaliteit. Houtjes, stengels of restanten worden zorgvuldig uitgesorteerd. Bovendien worden alleen planten gebruikt die in het wild groeien. Super belangrijk voor zijn goede werking!

Hier te koop: https://www.lrworld.com/NewNewlovesbeauty

 ♡♡♡

Hoe Cistus incanus-thee te maken?

Begin met 13 gram thee (ongeveer 1/3 cup)  op 1 liter water of een volle theelepel in een mok met 300ml water. Gebruik gefilterd water zonder mineraalgehalte en controleer de watertemperatuur want die mag niet minder zijn dan 75 °C en niet meer dan 90 °C (optimale temp: 85°C). Laat de thee 25-35 minuten en afgedekt met een deksel trekken. Haal het water van de kook en wacht ongeveer 90 seconden. Daarna de thee zeven. That’s it!

...

Theerecept LR Cistus Incanus en weinig tijd:

Hoeveelheid: 1 volle theelepel per 300 ml water
Watertemperatuur: 85 °C
Trektijd: 8-10 min

                                        Cistus Incanus droogblad                          Cistus Incanus Infusie                              Cistus Incanus Natblad

TIP!: Kook de thee zelf niet! Kook het water eerst apart en wacht ongeveer anderhalve minuut voordat je dat water gebruikt om je thee te zetten.

TIP!: De infusie kan naar smaak worden gekruid met citroensap en muntblaadjes of een beetje worden gezoet met b.v. honing, kokospalmsuiker of stevia poeder.

ZOMERTIP!: Een interessant idee is om Cistus thee in de vorm van ijsthee te serveren. Deze gezonde drank met toevoeging van ijsblokjes en muntblaadjes verfrist perfect!

Weetje: Het afkooksel van de thee kan worden herbruikt tot 3-4 keer per dag

♡♡♡

Stevia

Stevia van hele bladeren wordt in Zuid-Amerika al honderden jaren als zoetstof gebruikt. De steviabladeren werden verzameld, gedroogd en vermalen tot een fijn poeder. Omdat het stevia blad zowel zoete als niet-zoete componenten bevat, heeft het vaak een zoethoutachtige nasmaak.

Steeds meer producten, zoals ook Coca Cola Life, worden gezoet met stevia, waardoor wij als consumenten de indruk krijgen dat het gezond is. Dit staat dan ook op de verpakking: ‘Groene keuze’ of ‘Natuurlijk gezoet’. Niets is echter minder waar! Vrijwel alle fabrieken, dus ook Coca Cola, gebruiken geen natuurlijke stevia maar ‘stevia glycosiden’ (E960). Dit is voor 98% maltodextrine met een heel klein beetje geraffineerde stevia. Van Maltodextrine is trouwens geweten dat die de bloedsuikerspiegel nog meer verhoogt dan normale suiker.

Stevia in de vorm van druppeltjes, pilletjes of wit poeder? Fausse bonne idee! Stevia is een groene plant, dus van zodra het wit is of druppelvorm heeft een fabriek eraan gesleuteld en heeft het dus maar weinig natuurlijks meer. Lees en ontcijfer duidelijk wat er op het etiket staat en laat je niet misleiden!

Mijn persoonlijke keuze gaat eerder naar biologische kokospalmsuiker, 100% natuurlijke groene steviapoeder met stevia extract of koud geslingerde, ongefilterde honing van een imker bij jou uit de buurt. Gebruik ze echter met mate! Hoe minder suikers des te beter!

 ♡♡♡

Natuurlijke zoetstoffen

* Kokospalmsuiker: wordt gemaakt van het sap van de kokosnootbloesems. Deze suiker bevat veel mineralen en vitamines en heeft weinig effect op je bloedsuikerspiegel. Het bevat weinig glucose en fructose. Het is tevens uitgeroepen tot de meest duurzame suiker omdat er geen bomen voor hoeven worden gekapt en de boom ook gewoon kokosnoten blijft produceren. Ook hier moet je altijd opletten dat je pure kokosbloesemsuiker koopt die niet vermengd is met bruine suiker.

https://www.hollandandbarrett.be/shop/product/royal-green-kokosbloesem-suiker-bio-60017935?skuid=017935

* Honing: Ik heb altijd al een zwak gehad voor honing. Maar pas hier ook op want sommige honing bevat veel fructose én glucose, afhankelijk van de soort. Als je rauwe, koud geslingerde, ongefilterde honing kiest dan bevat het veel gezonde stoffen. TIP!: Bezoek eens een imker bij jou in de buurt en koop het daar zou ik zeggen.

https://www.imkerhofmarius.be/

* Groene stevia: de gedroogde blaadjes van de steviaplant gemalen tot poeder. Het bevat geen fructose of sucrose en heeft dus geen negatief effect op je lever of bloedsuikerspiegel maar bevat eigenlijk ook bijna geen gezonde stoffen. Dus de boodschap is weinig is ok.

https://www.hollandandbarrett.be/shop/product/nature-s-garden-stevia-poeder-60017682?skuid=017682

 

(*) De Wereldgezondheidsorganisatie definieert de aanvaardbare dagelijkse inname (ADI) als 4 mg stevia per kilogram lichaamsgewicht. Maar pas ook op met (producten gezoet met) stevia!

 

 ♡♡♡

Voilà nu weet je wat meer over de kracht van deze unieke plant! Breng het aan de kook, schenk en geniet!

Laat maar eens weten of je dit wonderlijke drankje aan je dagelijkse routine wilt toevoegen en wat effect het op je heeft?