Omega-3-vetzuren voor mens en dier

september 5, 2020 NewNew

♡♡♡

Dagelijks omega-3-vetzuren gebruiken helpt het immuunsysteem te versterken

Mensen zouden voedsel moeten eten dat rijk is aan eiwitten, vitamines en omega-3-vetzuren om de vorming van antilichamen te helpen verhogen en het immuunsysteem van het lichaam te versterken en te beschermen tegen virussen en bacteriën.

Omega-3 is te vinden in Chiazaad, zalm, noten en voedingssupplementen zoals omega-3-capsules. Omega-3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) staan ​​erom bekend bewezen gezondheidsvoordelen voor hart, hersenen en ogen te leveren, maar een groeiend aantal bewijzen toont aan dat er zoveel meer is. Omega 3 helpt ook bij het ondersteunen van sportprestaties, een positief humeur en een betere slaapkwaliteit.

IMMUNITEIT

Een gezond immuunsysteem helpt infecties en ziekten te bestrijden en studies tonen aan dat voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van een normale immuunfunctie. Ontsteking is een sleutelcomponent van het immuunsysteem. Omega 3 helpt om schade aan weefsels te minimaliseren en bevordert de genezing nadat de ontstekingsreactie is geactiveerd. Van EPA en DHA is aangetoond dat ze een rol spelen in dit proces en om genezing te ondersteunen. Bij personen met een laag gehalte aan omega-3 vetzuren kan het verdwijnen van de ontsteking vertraagd zijn, wat hun weerstand tegen ziekte en infectie kan verminderen. Immuniteit is nu… gezien de omstandigheden een topprioriteit voor mensen van alle leeftijden.

FITNESS EN RECOVERY

Bij een actievere levensstijl hecht de sporter veel belang aan een gezonde spiermassa, kracht, de algemene gezondheid en kwaliteit van leven. Dit geldt ook voor voedingssupplementen. Onderzoek heeft aangetoond dat omega-3 veel voordelen biedt bij sportprestaties, spierherstel en cardio-respiratoire fitheid. D.w.z. het vermogen van de bloedsomloop en het ademhalingssysteem om zuurstof te leveren aan skeletspieren tijdens langdurige fysieke activiteit. Dit helpt verder om de prestaties te verbeteren, aangezien studies ook hebben aangetoond dat EPA en DHA de hartslag en het zuurstofverbruik tijdens het sporten kunnen helpen verlagen.

Aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat omega-3 het hartritmeherstel na inspanning kunnen verbeteren. Samen met de positieve invloed op de eiwitsynthese van spieren, is het duidelijk dat omega-3 een belangrijke rol speelt bij de gezondheid en prestaties van de spieren en een actief leven kunnen ondersteunen.

EVENWICHTIGE GEMOEDSSTEMMING

Stemmingswisselingen zijn een steeds belangrijker onderzoeksgebied geworden, en steeds meer bewijs toont aan dat omega-3-vetzuren kunnen helpen bij het ondersteunen van een gezonde- en evenwichtig humeur. Het is bekend dat DHA tijdens het vroege leven een positief langetermijneffect heeft op de neurocognitieve ontwikkeling. Het wordt ook erkend als een essentiële voedingsstof voor de algehele gezondheid van de hersenen gedurende het hele leven. En ook EPA- als DHA-omega-3 vetzuren hebben recentelijk positieve effecten aangetoond op de vermindering van symptomen die verband houden met stemmingsstoornissen. Steeds meer bewijs toont aan dat lagere niveaus van omega-3 in het plasma verband houden met een slechtere geestelijke gezondheid. Deze theorie wordt verder ondersteund door studies die zich richten op prenatale depressie - een veel voorkomende stemmingsstoornis die bij sommige vrouwen voorkomt tijdens en na de zwangerschap. In een studie in 2014 toonden de resultaten aan dat omega-3-supplementen vrouwen hielpen om zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling een gezond humeur te behouden.

GOEDE SLAAPKWALITEIT

Een goede nachtrust is één van de belangrijkste fundamenten voor een optimale gezondheid. Zo is aangetoond dat regelmatige Omga3 de slaapduur en de kwaliteit van de slaap bij volwassenen verbetert. En deze voordelen van omega-3 met name DHA, zijn ook aangetoond bij kinderen en adolescenten. Meer en meer mensen maken zich zorgen over een goede nachtrust. Voor een goede slaapkwaliteit, is het duidelijk dat omega-3-vetzuren een aanzienlijk potentieel bieden om dit te helpen realiseren.

OMEGA-3 HOE EERDER HOE BETER!

Het is ook belangrijk onze jongeren bewust te maken van de voordelen van een meer preventieve– en proactieve benadering van de gezondheid. In plaats van te wachten tot de oudere jaren om hun eetgewoontes en levensstijl te verbeteren en omega-3 vetzuren spelen hierbij duidelijk een belangrijke rol. Zo is er een kans voor jongere volwassenen om nu actie te ondernemen en het risico op problemen later in het leven te verminderen.

♡♡♡

Nog even kort samenvatten:

 

Gezond Hart: Betere hartfunctie, gezondere bloedvaten, er zijn veel redenen waarom personen met hogere omega 3-waarden in hun bloed gezonder zijn.

 

 

 

Hersenen: Omega 3’s spelen een belangrijke rol in de gezondheid van de hersenen in elke fase van het leven. Van de hersenontwikkeling bij kinderen tot het behoud van de cognitieve functies (geheugen, concentratie).

 

 

Ogen: Omega 3-vetzuren zijn gekoppeld aan een betere gezondheid van de ogen en de ontwikkeling van het gezichtsvermogen.

 

 

 

Algemeen welzijn: Een hogere Omega 3-Index is gekoppeld aan gezond ouder worden en biedt verschillende voordelen voor lichaam en geest.

 

♡♡♡

Met de SUPER OMEGA Capsules van LR Health & Beauty heb je één van de beste voedingssupplementen op de markt!

De LR Super Omega 3 Capsules zijn een goede aanvulling op je voeding, zodat je de juiste vetzuren binnen krijgt.

√ Voedingssupplement voor een gezond hart

√ Omega 3-vetzuren

√ Met hoog aandeel EPA en DHA

√ De capsules zijn glad en slikken makkelijk weg.

√ Met visolie enkel van in vrijheid levende makrelen, sardines en tonijn

√ Neutraal van smaak (dus geen ranzige vissmaak door oxidatie)

√ Uitsluitend afkomstig van duurzame visserij met “Friend of the Sea”-kwaliteitslabel (*)

https://friendofthesea.org/company/lr-health-beauty-systems-gmbh/

(*) De waardevolle omega 3-vetzuren in Super Omega worden uitsluitend gewonnen uit hoogwaardige visolie afkomstig van makrelen, sardines en tonijnen. LR Health & Beauty gebruikt voor de productie van de capsules enkel in vrijheid levende vissen uit de Zuid-Amerikaanse Stille Oceaan. In tijden van overbeviste oceanen waakt LR Health & Beauty erover, dat de visvangst enkel uit gecertificeerde visserij stamt, die zich aan strikte richtlijnen houdt qua milieu en visbestanden. Het onafhankelijke kwaliteitslabel “Friends of the See” bevestigt dit engagement.

 

Gebruiksaanwijzing:

√ 3 x 1 capsule/dag met wat water innemen.

√ Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet.

√ Zorg altijd voor een gevarieerd, evenwichtig dieet en een gezonde levensstijl.

√ Bewaar het product buiten het bereik van kinderen.

SUPER OMEGA-3 bevat 985 mg EPA en 655 mg DHA: d.w.z. 1,6 g of 1600 mg per dag als ideale dosering.

 

VOOR WIE:

Geschikt voor alle leeftijdscategorieën en voor mensen die hun hartfunctie en cardiovasculair systeem willen versterken.

√ Verhoogde slechte cholesterol

√ Ter preventie van hart- en vaatziekten

√ Gewrichtsontstekingen zoals reuma, artritis…

√ Huidaandoeningen zoals Acne, psoriasis, neurodermitis…

√ Slechtziendheid

√ Zwangerschap en borstvoeding (de ontwikkeling van de hersenen en ogen van de foetus/baby)

√ Groei van kinderen

√ ADHD, hyperactiviteit

√ Ouderdom

√ Ter preventie van Dementie / Alzheimer

 

TIP! voor COMPLEMENTAIRE PRODUCTEN:

Combineer de LR Super Omega Capsules met de LR Aloë Vera Drinking Gel (Verschillende varianten zie catalogus)

Weetje: Bewaar de LR SUPER OMEGA Capsules in de koelkast. Zo vermijd je "visolie oprispingen" (in principe komt dit niet vaak voor bij een goede kwaliteit)

Weetje: Als je een hond of een kat met gewrichtspijn heeft, aarzel dan niet om de capsules door te prikken en de inhoud ervan de mengen met hun voeding.

 

Te koop op mijn persoonlijke website (zie link hieronder & klik op E-SHOP):

https://www.lrworld.com/NewNewlovesbeauty

 

♡♡♡

 

GEBRUIK VAN DE LR SUPER OMEGA CAPSULES BIJ DIEREN:

 

 

Huidproblemen

Een teveel aan Omega 6 werkt ontstekingsbevorderend en kan problemen met de vacht en huid geven: atopische dermatitis, neurodermatitis, atopisch eczeem en overmatig haaruitval. Omega-3 werkt juist ontstekingsremmend en gaat deze problemen tegen. Omdat je dier baat heeft bij Omega 3 maar dit via de voeding onvoldoende binnenkrijgt, wat zeker bij bijv. zwaardere honden het geval is, is het van groot belang dat EPA en DHA in hun zuivere vorm aan de voeding worden toegevoegd of gesupplementeerd. In de gangbare diervoeding zijn deze Omega 3 vetzuren niet of niet in de juiste verhouding aanwezig. En te veel of meer eten geven is uiteraard ook niet de ideale oplossing.

√ Soepele gewrichten

√ Een goede vachtconditie

√ Kan helpen bij de remissie van Colitis Ulcerosa, een ontsteking van de slijmvliezen van de dikke darm

√ Een beter immuunsysteem (minder allergieën)

√ Werkt ontstekingsremmend

√ Gaat erge verharing, droogheid, schilfers en een rode, jeukende huid tegen

√ Een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren kan het behoud van de vetvrije lichaamsmassa, de eetlust en een normaal hartritme ondersteunen

√ Verhoogde vetzuren in de voeding kunnen het risico op de vorming van urinestenen bij katten verminderen

♡♡♡

De invloed van Omega 6 op Omega 3 (Even ter verduidelijking)

Dieren krijgen, net als mensen, veelal te weinig goed opneembare Omega 3 binnen en te veel Omega 6. In droogvoer zit veel Omega 6. Door Omega 3 toe te voegen, wordt de juiste verhouding weer bereikt. Visolie, die rijk is aan Omega 3, biedt dan uitkomst als supplement voor je hond of kat. Ook in de juiste voeding voor een hond/kat met artrose is Omega 3 onmisbaar, evenals bij zwangere honden/katten. Via visolie is Omega 3 eenvoudig aan de voeding van je hond/kat toe te voegen.

Omega-3 vetzuren: hebben een ontstekingsremmende werking op het lichaam en ondersteunen het immuunsysteem. Vooral voor de ontstekingsreacties in de huid, nieren en gewrichten en heeft ook een ondersteunende werking op hart- en bloedvaten epilepsie, gebitsproblemen en remt de afname van de nierfunctie bij katten met chronisch nierfalen. Daarnaast kunnen omega-3 vetzuren ondersteunen bij dieren met huid- en vachtproblemen en allergieën. Ook is bekend dat deze vetzuren (en dan met name DHA) een positief effect hebben op zenuwcellen en dus bijdragen aan de gezondheid van het zenuwstelsel, waaronder de hersenen. EPA heeft effect op alle organen, DHA met name op hersenen en zenuwen.

Omega-6 vetzuren: zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Het bekendste omega-6 vetzuur is linolzuur. Dit zit in plantaardige oliën. Het lichaam kan dit niet zelf maken en daarmee is het een essentieel vetzuur. Andere omega-6 vetzuren zijn arachidonzuur (AA) en gamma-linoleenzuur (GLA). AA kan het lichaam zelf maken uit linolzuur. AA zit ook in eieren, gevogelte, orgaanvlees en dus vis. Omega-6 vetzuren hebben ook een positief effect op de gezondheid. Het remt de aanmaak van cholesterol en het versterkt het afweersysteem.

 

Toediening:

De capsules kunnen rechtstreeks gemengd worden in de voeding.

De ideale dosis omega-3 vetzuren voor de hond ligt rond de 40 mg per kg lichaamsgewicht per dag.

Hond: 1-3 capsules/dag

Kat: 1-2 capsules/dag

Weetje: Let op met zalmolie! De meeste zalmolie wordt namelijk gemaakt van gekweekte plofzalm die soms vervuild krachtvoer en antibiotica krijgen, wat niet wenselijk is voor je kat of hond. Bovendien moet er vaak een hogere dosering gegeven worden.

Zalmolie wordt veel aan een hond of kat gegeven om verharen, problemen met de gewrichten of een droge huid en schilfers te voorkomen. Maar waarom zalmolie? Een reden hiervoor is dat zalm goed klinkt maar de belangrijkste reden is dat zalmolie goedkoop is, vergeleken met andere visolie. Zalmolie wordt gemaakt van de resten van gekweekte zalm. Omdat er steeds meer zalm gekweekt wordt, zijn er steeds meer resten en is zalmolie dus nog steeds goedkoop. Hieronder enkele aandachtspunten wanneer je zalmolie wilt gaan kopen. De vraag is of je hierna nog zalmolie zal gaan kopen … 😉

Allereerst zitten bij de kweek van vis, dus ook bij zalm, de vissen veel dichter op elkaar dan in de natuur. Hierdoor ontstaan sneller ziektes. Medicijnen worden gebruikt om deze ziektes te bestrijden. Gekweekte zalm en zalmolie kan dus restanten van medicijnen bevatten.

Er wordt vaak verontreinigd voer aan de kweekzalm gegeven. In Noorwegen zijn journalisten bezig om hier verder inzicht in te krijgen. Ook is er veel te doen om de milieuvervuiling die optreedt bij de kweek van plofzalm.

Het Omega-3 gehalte van de gekweekte (plof)zalm is in de loop der jaren nogal achteruitgegaan. Dit komt omdat deze zalm niet zijn natuurlijke voeding kan zoeken, maar ook plantaardige brokjes gevoerd krijgt. Hierdoor is de kweekzalm een stuk minder vet dan de wilde zalm. De zalmolie bevat hierdoor minder Omega-3 EPA en DHA.

Er moet veel wilde vis (sardientjes en ansjovis uit Zuid-Amerika) gevangen worden om als vismeel(voer) voor de kweekzalm te dienen. Niet echt duurzaam dus. Zalmolie heeft dan ook nooit een keurmerk.

Mensen zullen zelf nooit zalmolie nemen vanwege de oxidatie. Waarom zou je dan wel zalmolie aan je hond of kat geven? Of aan je paarden? Als de visolie uit Noorwegen komt, is de kans groot dat deze heel snel in een koude omgeving wordt gemaakt. Hierdoor blijft de olie heel vers, wat de kwaliteit ten goede komt. Een goede test om te beoordelen of de Omega-3 vetzuren van een visolie in goede conditie zijn, is deze zelf te proeven. Wanneer deze een zachte smaak heeft zonder visgeur, weet je dat de olie van goede kwaliteit is. Wanneer deze een sterke vissmaak of visgeur heeft, dan kan het oxidatieproces al een tijdje aan de gang zijn.

Weetje: Het toevoegen van vitamine E aan een product met visvetzuren helpt om de olie te beschermen tegen verval. Daarnaast heeft ook vitamine E een gunstig effect op allergieën en immuunziekten. Als op het product dus staat vermeld dat er ook vitamine E aan is toegevoegd heeft dit dus een gunstig effect op de (werking) van de visolie.

♡♡♡

En last but not least... De misvattingen rond omega-3 en het belang van vetzuren helder toegelicht:

TestjeOMEGA3kennis(NL).pdf

TestjeOMEGA3kennis(FR).pdf

TestjeOMEGA3kennis(ENG).pdf