SPRAY TAN vs zonnen … 

mei 18, 2020 NewNew

♡♡♡

Gebruik dan een olievrije zonnebrandcrème(*) voor een beschermde en gehydrateerde huid. Aangezien er geen SPF's zijn in de spray-tan vloeistoffen,  is het belangrijk een zonnebrandcrème van hoge kwaliteit te kiezen met antioxidanten en een zonnefilter van tenminste SPF30, die helpt de huid bruin te houden en er ook voor zorgt dat de huid niet verbrandt. Belangrijk: oliën zorgen voor het uitlopen van je bruine kleur! Conventionele zonnebrandcrèmes zijn een absolute NO WAY voor spray tanning. Dus, zou ik het toch sterk aanraden om een olievrije zonnecrème te kopen!

♡♡♡

Hier wat info over de inhoud van zonnebrandcrèmes

♡♡♡

In uv-filters kun je onderscheid maken tussen chemische en fysische filters. Chemische filters trekken in de huid en absorberen hier de uv-straling. Fysische filters leggen een laagje op je huid en ‘weerkaatsen’ het licht.

Een aantal chemische filters kunnen door het lichaam opgenomen worden en zo in het bloed terechtkomen. Anderen kunnen in reactie op zonlicht vrije radicalen genereren waardoor huidcellen zouden kunnen beschadigen. Ook staan een aantal chemische filters bekend als irriterend voor de huid, met als uiteindelijk gevolg veroudering van de huid. Let wel, dit gebeurt zeker ook als je je niet insmeert! Chemische filters zijn bijvoorbeeld: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone.

Liever fysische filters: Dit zijn titaniumoxide en zinkoxide. Ze geven een prima bescherming en blijven bovenop de huid. Zo komen er ook geen schadelijke stoffen in je lichaam terecht. Ze vormen als het ware een soort schild op je huid. Daarbij veroorzaken ze zelden een allergische reactie. Een nadeel van deze stoffen is dat ze een witte waas op de huid achterlaten.

Wat er tussenin zit is Tinosorb. Deze is relatief nieuw en ook een prima keuze. Deze stof dringt niet door in het lichaam en laat ook geen witte waas achter. De combinatie van Tinosorb S en M beschermt goed tegen zowel uv-A- als uv-B-stralen. Op de INCI lijst zijn deze stoffen terug te vinden als ‘bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine’ en ‘methylene bis-benzotriazolyl tetramethylbutylphenol’.

♡♡♡

Lancaster (*) weet dat een prachtige teint het resultaat is van goede bescherming. Sun Beauty Oil-Free Milky Spray Sublime Tan zorgt voor een mooie teint, terwijl de stevigheid en elasticiteit van de huid behouden blijft. Deze zonnebrandspray met SPF 30 is ideaal voor huid die niet snel verbrand en egaal en gemakkelijk bruint. Sun Beauty biedt efficiënte, perfect gecombineerde UVA/UVB filters, als tegen infraroodstraling. . Het is een luchtige, verkoelende zonnelotion met een olievrije, watervaste textuur voor het lichaam. De spray kan in alle standen - 360º - gebruikt worden. Door de lotion na het opsprayen met de handen over de huid te verdelen, wordt de textuur heel snel door de huid opgenomen. Plakt niet en laat geen wit laagje op de huid achter. (Mijn keuze in combinatie met spray tanning).

♡♡♡

LR cosmetics (*) en de kracht van Aloë Vera in Cosmetica...  Wie wil zonnen, moet smeren!

De zonneproducten van LR Cosmetics bieden de perfecte UVA/UVB bescherming voor ieder huidtype met de hoogste Aloë Vera verzorgingsaandelen voor een natuurlijke bescherming van het lichaam en het gelaat bij het zonnen. De huid kleeft niet na het aanbrengen! Het zonnegamma is van uitstekende kwaliteit en bevat gecertificeerde grondstoffen, is dermatologisch getest voor een  bevestigde huidverdraagzaamheid en vrij van parabenen, dierproefvrij en bevat geen minerale oliën. (*)Meer uitleg over de zonneproducten en het gebruik ervan kan je terugvinden bij mijn reviews over het Aloë Vera gamma.

 ♡♡♡

Als je dan toch geen spray tan hebt laten doen is Lovea een merk met een 100% natuurlijk zonnefilter. Bevat wel oliën dus niet zo geschikt in combinatie met spray tanning. Ook bevatten deze zonneproducten het verzorgende natuurlijke ingrediënten en de formules zijn helemaal vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums. De bescherming trekt niet in je huid, maar blijft er op liggen, zonder een witte waas achter te laten. Het leuke aan de natuurlijke filters in de Lovea producten is dat de beschermingsfactor niet terugloopt gedurende de dag, wat bij synthetische filters wel het geval is.  De natuurlijke bescherming in Lovea blijft ruim drie jaar goed, zodat je hem zeker helemaal kan opgebruiken en niet hoeft weg te gooien zoals velen van zijn tegenhangers. De producten hebben een ECOCERT certificering, dat houdt in dat de natuurlijke ingrediënten biologisch zijn. (Te koop bij de Tuinen & Etos)

♡♡♡

Happy Sunny Days!