Goede hand hygiëne is belangrijk!

april 4, 2020 NewNew

♡♡♡

Wassen, wassen en nog eens wassen die handen. Je hebt er vast al heel veel over gelezen de laatste dagen. Heel goed, want het is echt heel belangrijk nu! 

Het zelf maken van deze gels echter een groot risico inhoudt. In eerste instantie is het cruciaal om de alcoholconcentratie goed te krijgen. Maar dit is niet eenvoudig. Indien deze verhouding lager is dan 60% is de handgel niet effectief om virussen te doden. Bij te hoge concentraties vervliegt de alcohol te snel om effectief te kunnen interageren met het virus en ondervind je nadelige effecten aan de huid. Slechtgemaakte handgels kunnen bijgevolg een valse perceptie van reinheid geven. Boodschap: was je handen met zeep en ga niet aan de slag met DIY handgels.

De LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLIC HAND SPRAY biedt optimale verzorging en hygiëne in één. De alcohol in de handspray bevrijdt de huid in zeer korte tijd van ziektekiemen en biedt zo een ideale allround bescherming. Door de combinatie met glycerine ontvouwt de alcohol zich volledig en is ook langer werkzaam. Bovendien zorgt glycerine voor een zijdezachte en goed verzorgde huid door zijn hydraterende eigenschappen met een voelbare filmvorming - zonder te plakken). De spray wordt zonder water gebruikt en is dus ideaal voor onderweg.

♡♡♡

HYGIËNISCH SCHONE HANDEN IN 6 STAPPEN:

✔️ Spuit meerdere pompbewegingen op je handen en wrijf beide handpalmen tegen elkaar. (1)

✔️ Wrijf met de rechterhand over de rug van de linkerhand - herhaal dit in omgekeerde volgorde. (2)

✔️ Wrijf de handpalmen samen met gekruiste, open vingers. (3)

✔️ Plaats de handpalmen met de buitenkant van de vingers op de tegenoverliggende handpalm en vergrendel ze. (4)

✔️ Plaats de rechterduim in de gesloten, linker handpalm - herhaal dit in omgekeerde volgorde. (5)

✔️ Pak de vingertoppen van de rechterhand samen en wrijf ze in de linkerhand - herhaal dit in omgekeerde volgorde. (6)

Regelmatig en voldoende lang handen wassen (minstens 20 seconden) met water en zeep mag echter niet worden verwaarloosd!

♡♡♡

Hoe werkt de LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY?

De LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY zorgt voor optimale verzorging en hygiëne in één. De alcohol in de handspray maakt de huid snel vrij van ziektekiemen en biedt zo een perfecte allround bescherming. In combinatie met glycerine is alcohol nog effectiever en biedt het ook langdurige bescherming. Bovendien heeft glycerine hydraterende eigenschappen en omhult het de handen in een voelbare laag met een zijdezachte huid als resultaat - zonder dat kleverige gevoel. De spray wordt zonder water gebruikt en is dus ideaal voor onderweg.

Hoe breng je de LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY aan?

Breng genoeg product voor je beide handen aan op je handpalm. Wrijf het product vervolgens ook op de achterkant van je handen en tussen je vingers.

Hoe vaak per dag kan ik de LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY gebruiken?

Je kan de spray zo vaak per dag gebruiken als je wilt. Zelfs bij frequent en langdurig gebruik is het goed te verdragen en droogt het je huid niet uit. Je dient je handen meerdere malen per dag grondig te reinigen om uzelf te beschermen tegen ziekteverwekkers.

Waaruit bestaat de LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY?

Een beproefde combinatie van ingrediënten: alcohol, glycerine en water.
Alcohol (alcoholgehalte ca. 75%)

  • Verwijdert snel de ziektekiemen op je huid - Biedt allround bescherming - In combinatie met glycerine blijft alcohol langer effectief
    Glycerine
  • Heeft hydraterende en verwennende eigenschappen - Omhult je handen in een voelbare laag met als resultaat een zijdezachte huid - zonder dat kleverige gevoel.

Wie zou de LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY moeten gebruiken?

Iedereen kan de spray gebruiken voor zijn of haar dagelijkse handhygiëne. Een volwassene moet kinderen helpen het product goed aan te brengen. De spray moet altijd goed gesloten, veilig en buiten het bereik van kinderen worden bewaard.

De alcoholische samenstelling van de LR PROTECTION HYDRO-ALCOHOLISCHE HANDSPRAY betekent dat deze bijzonder snel werkt. In combinatie met glycerine blijft de alcohol langer op de huid zitten maar verdwijnt / verdampt na een tijdje. De handspray is dus een "snelle hulp in noodgevallen"

Waarom is handhygiëne zo belangrijk?

Of je nu je neus snuit, naar het toilet gaat, een huisdier knuffelt of rauw vlees bereidt: je handen worden vaak blootgesteld aan ziektekiemen en je kan ze daarna overdragen op alles wat je aanraakt. Bij het geven van een hand of bij het delen van spullen kan je ook ziektekiemen van de ene hand op de andere overdragen. Bovendien kunnen ziektekiemen lang overleven op bepaalde oppervlakken en worden ze bij aanraking verder overgedragen.
Niet te vergeten: we raken allemaal - bewust maar meestal onbewust - onze gezichten ontelbare keren per dag aan. Daarom hebben ziektekiemen het zo gemakkelijk. Ze komen het lichaam binnen via de slijmvliezen van je mond, neus of ogen en kunnen zo een infectie veroorzaken. Regelmatige handhygiëne onderbreekt de overdracht van ziektekiemen.

Wat voor ziektekiemen kun je op je handen vinden?

De meeste kiemen komen via onze handen ons lichaam binnen. Of via voedsel dat is aangeraakt of bereid met handen die niet perfect schoon waren. Maar de zogenaamde druppelinfectie kan ook via de handen worden overgedragen.

Hoe en wanneer moet je zorgen voor een goede handhygiëne?

In de regel: altijd! Een snelle wasbeurt is ineffectief tegen elke soort ziekteverwekker. Een goede hygiëne houdt in dat u uw handen ongeveer 20 seconden wast - inclusief voorzichtig over je vingertippen, tussen je vingers en over beide duimen te wrijven met zeep.
Het is belangrijk om regelmatig de handhygiëne te onderhouden, maar bepaalde handelingen vereisen extra zorg. Natuurlijk moet je je handen altijd grondig wassen nadat je naar het toilet bent geweest, maar ook wanneer je de reling in de trein hebt vastgehouden, roltrappen hebt gebruikt, deurkrukken hebt aangeraakt of boodschappen hebt gedaan, moet je je handen goed schrobben. In de regel moet je altijd je handen wassen als je thuiskomt, voordat je eten klaarmaakt en voordat je gaat eten.
Als je regelmatig en grondig je handhygiëne onderhoudt, bescherm je jezelf en anderen tegen schadelijke bacteriën. Je vermindert het risico op het doorgeven van ziektekiemen aan familieleden, vrienden of collega's door middel van een handdruk, door eten of door het aanraken van de mond, neus of ogen. In tijden van epidemieën is dit bijzonder belangrijk.