Wat doet AIRCO met je huid?

juni 6, 2019 NewNew

♡♡♡

In een kamer zitten met airconditioning voor een langere periode (bijv. een gewone werkdag) kan een aantal schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid, zowel van je lichaam als in het algemeen... O.a. omdat al die bacteriën overal rondom je heen blazen en omdat Airco de lucht droogt en dus de vochtigheid in de ruimte vermindert.  Maar hoe zit het eigenlijk met je HUID?

Het blijkt dat AIRCO daar ook niet zo geweldig voor is. Het droogt je huid uit. Welk huidtype je ook hebt, dehydratatie maakt je huid makkelijk vijf jaar ouder. Dus kouder is niet altijd beter als het gaat om je huid. Die koele luchtstroom kan zelfs je huid doen jeuken en schilferen. En het is niet alleen de koude lucht, maar ook de synthetische vezels van het airco-filter die huidirritatie veroorzaken. Als je een gebarsten en droge huid wilt vermijden, is het toverwoord 'HYDRATEREN'. Zorg er ook voor dat je voldoende drinkt, want dit zal je huid en lichaam gehydrateerd houden. Je huid hydrateer je echt wel in eerste instantie van binnenuit!

Hier enkele tips om airco-lucht te slim af te zijn!

Neem af en toe een break uit het kantoor, en het liefst in de buitenlucht, het zal je huid goed doen!

Wanneer je huid droog en trekkerig aanvoelt, gebruik je best een ongeparfumeerde hydraterende dagcrème om het vochtgehalte van de huid terug aan te vullen. Ongeparfumeerd omdat (synthetisch) parfum de huid nog meer zal uitdrogen. De ultieme hydrateertip: gebruik onder je dagcrème een vochtaanvullend serum, zoals het hyaluronserum!

Zachte, rijke crèmes zullen het vochtniveau van je huid aanvullen, terwijl milde wasgels ervoor zorgen dat je (beschermende) bovenste huidlaag niet mee gestript wordt tijdens het wassen.

Onontbeerlijk in je handtas is een FACE MIST in handig miniformaat. Het verfrist je op elk moment dat je het wenst, zorgt er tevens voor dat je huid weer extra vocht opneemt en kalmeert de geïrriteerde huid. Vergeet ook je handen niet! Ik spray altijd face mist op mijn handen na het wassen, extra hydratatie!

Een gezichtsolie doet wonderen voor je huid en is ook in de zomer een must-have! De druppeltjes hebben een instant effect op je huid en het trekkerige gevoel verdwijnt als sneeuw voor de zon. Olie zorgt trouwens ook voor een sneller herstel van je huid.

Voor de drukke bijen 🐝 ...

Hier een SNELLE & EENVOUDIGE dagelijkse huidverzorgingsroutine:

✔️Maak je gezicht 's ochtends en' s avonds schoon

✔️Gebruik een toner

✔️Moisturize

👇

✔️LR ZEITGARD + HOLIKA HOLIKA Aloë Vera Gezichtsreinigend schuim

✔️LR Clarifying Face TONIC

✔️LANBENA Ceramide Verstevigend en hydraterend Ampullenserum

✔️LR Aloë Vera Hydraterende Fresh Face & Body Spray (Kokos Zomer Editie)

 

Om het je wat gemakkelijker te maken, heb ik een printable Skincare Routine planner gemaakt, je kan hem hier downloaden... ENJOY!

Skin Care Routine Planner