NewNew’s Self-Tanner-hacks

mei 28, 2019 NewNew

♡♡♡

De meest gezonde manier van bruinen komt van SELF TANNING ook wel FAKE TAN genoemd. In principe, alles wat niet van 'de zon' zelf is, omdat UV stralen vroege huidveroudering en (erger nog) huidkanker kunnen veroorzaken. Dus als je deze zomer voor BRONZED look gaat, is SELF TANNING de juiste keuze. Met de nieuwe generatie faux-glow-formules is een perfect en natuurlijk bruin kleurtje gemakkelijk te bereiken. Hieronder enkele TIPS!

♡♡♡

√ KIES JE METHODE:

Er zijn zo veel verschillende retail producten op de markt. Van een spray tan, tanning mousse, crème, doekjes, gel, tan in a can, enz... en ze zijn allemaal efficiënt, dus mijn TIP hier: kies de self tanner die het best bij je past en het gemakkelijkst is voor je in gebruik. De hele trend draait helemaal om levensstijl tanning. Hiermee bedoel ik: producten die passen bij je dagelijkse skincare routine en activiteiten.

SIENNA-X Q10 Tinted Self Tan Mist - 29,95€

SIENNA-X 1 Hr Self Tan Tinted Mist - 32,95€

SIENNA-X Express Q Tinted Sef Tan Mousse - 32,50€

SIENNA-X Tinted Self Tan Lotion - 29,95€

SIENNA-X 1 Hr Self Tan Lotion - 29,95€

SIENNA-X Gradual Untinted Self Tan Lotion - 20,95€

SIENNA-X Tanning Drops - 24,95€

√ RESPECTEER JE HUIDSKLEUR:

Een bronzed kleurtje moet er natuurlijk uitzien dus don't OVERDOE it. Als je een zelfbruiner gebruikt, gaat het om tenslotte om het verbeteren van je eigen kleur. Mijn TIP: Heb je eerder een porseleinen huid dan kan je het best kiezen voor een lichtbruine tot middelbruine kleur en niet de super donkere kleuren. Er is voor elke huidskleur wel iets op de markt. Sommige mensen met een donkere huid denken dat ze niet kunnen bruinen, en beseffen niet dat een self tanner een heel mooie gloed aan de donkere huid kan geven.

√ MAAR EERST, DE SELFIE:

Een veelgemaakte fout is het vergeten om een zelfbruiner eerst te testen om te zien of hij wel bij je huidskleur past. Dus mijn TIP: doe een patch-test. Dit is hoe: breng een kleine hoeveelheid self-tan aan op een onopvallende plek en wacht vervolgens tot deze zich ontwikkelt. Maak een selfie met de flits aan. Je zal zien of het kleur bij je past of niet. En als de kleur 'oranje' is, zal de foto dat ook laten zien. ;o)

√ EXFOLIËREN, DAN HYDRATEREN:

Een ruwe en droge huid is echt de boosdoener achter oneven, vlekkerige tan. Dus mijn TIP: exfolieer/scrub je huid van top tot teen en scheer of wax 24 uur voordat je je zelfbruiner aanbrengt. Gebruik GEEN op olie gebaseerde scrubs of douchezeep want olie kan voor je zelfbruiner een negatief effect hebben. Wat je wel mag doen is droge delen zoals de handen, voeten, ellebogen en knieën hydrateren na het exfoliëren. Want die nemen vaak het meeste kleur op indien te droog!

SIENNA-X Polishing Body Scrub - 15,75€

SIENNA-X PH Balance Face & Body Wash - 15,75€

SIENNA-X Radiance Body Balm - 15,75€

SIENNA-X Perfect Self Tan Primer (Barrier Crème) - 11,80€

√ TAN IN LAAGJES:

Breng je zelfbruiner aan in laagjes i.p.v. alles in één keer.  Zo ziet het er natuurlijk uit. Nog een TIP: deze methode zorgt er ook voor dat je zelfbruiner sneller gaat dogen, dus je bespaart ook meer tijd.

√ BEDEK ELKE CM:

Mijn TIP: voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals je rug, kan je een tan applicator gebruiken. Met de superzachte, elastische applicator kan je alle moeilijk te bereiken delen van je lichaam bedekken.

√ BEKIJK UW HANDEN:

Als je naar je handen kijkt, wil je geen lijnen tussen je vingers zien. Mijn TIP: Gebruik een tanning MIST... beter niet rechtstreeks crème of gel op je handen aan brengen, met een tanning mist verkrijg je de meest natuurlijke kleur. Dit is hoe: Om een mooi resultaat te creeën voor de handen en vingers, buig je je vingers zodat je hand eruit ziet als een klauw. Breng eerst een barrier crème aan onderaan de handpalm en je pols, tussen je vingers en op je nagels. Spray daarna één maal in een kruisvormige beweging over de handen. Dezelfde techniek geldt ook voor de voeten. That's it!

SIENNA-X Q10 Tinted Self Tan Mist - 29,95€

SIENNA-X 1 Hr Self Tan Tinted Mist - 32,95€

√ JE TAN ONDERHOUDEN:

Hydrateer je huid dagelijks om je mooie bruine kleur gaande te houden, overweeg om een elektrisch scheerapparaat te gebruiken of een scheermesje zonder gelstrip. Zo voorkom je dat je je mooie kleurtje afscheert. Breng niet opnieuw zelfbruiner aan totdat de bestaande kleur eerst vervaagd is. Een veel gemaakte fout is een nieuwe laag zelfbruiner bovenop de oude aan te brengen. Dit zorgt alleen maar voor vlekken en een oneven resultaat. Naarmate je kleur begint te vervagen, kan je je oude tan wegscrubben of een tan ereaser gebruiken. Dan pas kan je opnieuw je zelfbruiner aanbrengen.

SIENNA-X Radiance Body Balm - 15,75€

SIENNA-X Perfect Self Tan Primer (Barrier Crème) - 11,80€

SIENNA-X Skin Finish Illuminating Mist - 21,95€

SIENNA-X Radiance Body Balm - 15,75€

SIENNA-X ERASER Self Tan Remover met Scrub Handschoen - 24,95€

√ HERHAAL DEZE MANTRA:

Zelfs als je droomt van een Malibu Barbie bruine kleur, begin eerst langzaam. Minder is altijd meer met zelfbruiners. En oefen je techniek. Het aanbrengen van te veel product is niet moeilijk, maar het overtollig aan zelfbruiner wegwerken is wat ander! Gebruik ook een zelfbruiner van hoge professionele kwaliteit. Niemand wil er toch oranje uitzien als een wortel!