5 Stappen naar een mooie huid!

april 11, 2019 NewNew

♡♡♡

Huidverzorging is niet alleen een kwestie van DNA. De dagelijkse gewoonten hebben een grote invloed op wat u in de spiegel ziet. Zorgen voor je huid is eenvoudigweg persoonlijk. Er is geen maat voor huidverzorging. Maar denk aan deze 5 hoofdstappen:

📌 Reinigen ~ Wassen van je gezicht

📌 Tonifiëren ~ Kalmeer de huid

📌 Exfoliëren ~ Dode huidcellen verwijderen

📌 Moisturize ~ Hydrateer en verzacht de huid

📌 Beschermen ~ Bescherming tegen schadelijke UVA- & UVB stralen

Maak van deze 4 stappen je dagelijkse huidverzorgingsritueel en vergeet niet: geef het tijd! Er is geen onmiddellijke oplossing, resultaten worden alleen bereikt door regelmatig gebruik. Over het algemeen moet je een schoonheidsproduct gedurende minimaal 6 weken gebruiken, één of twee keer per dag, om een ​​verschil op te merken.

TIP!: Breng huidverzorgingsproducten aan in volgorde van consistentie ~ van het dunste tot het dikste. (Reinigingsmiddel, toner, serum en vervolgens moisturizer)

HAVE FUN!


 

1) Reinigen / Cleanser ~ Wassen van je gezicht

Je gezicht wassen is de meest elementaire en essentiële stap in elke routine. Onze huid komt elke dag in contact met milieuverontreinigende stoffen, vuil en andere factoren die voorzichtig moeten worden verwijderd. Was tweemaal daags, 's morgens en' s avonds, om verstopte poriën, doffe huid en acne te voorkomen. Bij het reinigen worden vuil, overtollige talg, transpiratie en andere reststoffen verwijderd, zodat de huid schoon en gezond aanvoelt.

Voor dagelijkse reiniging:

VETTE HUID EN/OF ACNE: Gebruik een schuimende reinigingsgel - Wanneer geactiveerd met water of gepompt in je handpalm of reinigingsborstel, verandert deze reiniger in een luchtig schuim dat het vuil en overtollig talg helpt te verwijderen, en zorgt voor gereinigde poriën.

DROGE RODE HUID EN/OF ECZEEM: Gebruik een crème of een lotion - deze reinigers zijn geformuleerd met verzachtende middelen zoals glycerine of shea-butter, die onzuiverheden verwijderen en ook de huid hydrateren.

GEVOELIGE HUID: Gebruik een olie. - Je kan misschien denken of het gevoel hebben dat olie je gezicht niet reinigt. En toch doet de olie dat wel. (Denk maar aan: olie neemt olie op). Een olie zoals argan-olie is zeer fijn van structuur en niet-comedogeen, hierdoor kan het top diep in de huid doordringen zonder de poriën in de huid te verstoppen. Deze olie hydrateert en wordt goed door de huid verdragen.

MATURE/RIJPE HUID: Gebruik een balsem of serum - De natuurlijke huid barrière verzwakt met het ouder worden, waardoor ook andere belangrijke bouwstoffen kunnen ontsnappen. Uitdroging van de huid is immers een belangrijke factor in de vorming van rimpels. Een Regenererende en voedende anti-age balsem of serum geschikt voor de gevoelige en dunne huid helpen het anti-aging proces te vertragen.

ALLE HUIDTYPES: Gebruik Micellar water - Micellair water wordt al vele jaren gebruikt in de moderne cosmetologie, maar de belangstelling daarvoor begint nu pas door te breken. Afkomstig uit Frankrijk zelf, waar het is ontwikkeld voor de juiste verzorging van alle huidtypes. Micellair water is geschikt voor de lippen, en voor de ogen, en voor de nek en voor het gezicht. Deze zeepvrije reiniger bevat moleculen die onzuiverheden en olie aantrekken als een magneet zonder enige uitdroging te veroorzaken. Het is geschikt voor bijna elk huidtype en in tegenstelling tot andere reinigers, is het niet nodig om het af te spoelen of in te wrijven. Het is voldoende het gezicht af te vegen met micellair water.

Gebruik: ochtend + avond

 

♡♡♡

 

2) Tonifiëren ~ Kalmeer de huid

Een Toner is een goede manier om specifieke ingrediënten toe te voegen aan je skincare routine, die je misschien niet in je andere producten hebt. Toners moeten worden gebruikt na het reinigen en voor het aanbrengen van je moisturizer. Tonic verwijdert eventuele sporen van het reinigingsproduct, verfrist de huid en herstelt de natuurlijke pH-waarde. De traditionele manier van aanbrengen is met een ​​wattenschijfje, of giet gewoon een paar druppels toner in je handpalm, en ga over je gezicht. De meeste formules kunnen 's ochtends en' s avonds worden gebruikt, maar dat hoeft niet altijd. Je kan gerust eens een dagje overslaan of enkel een toner 's morgens of 's avonds gebruiken.

Gebruik: ochtend + avond

 

♡♡♡

 

3) Exfoliëren ~ Dode huidcellen verwijderen

Voor veel mensen is de exfoliant een onbekend product. Toch is het een belangrijk onderdeel van een goed huidverzorgingsprogramma. 

Een exfoliant is een manier om dode huidcellen te verwijderen, waardoor nieuwe huidcellen de ruimte krijgen om te groeien en de kans op rimpels afneemt. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd zal de huid ook meer stralen, gevormde pigmentvlekken kunnen verminderen en het voorkomt verstoppingen van talgklieren waardoor de kans op puistjes afneemt. Er bestaan verschillende manieren om te exfoliëren. Zo heb je onder andere exfoliërende peelings en scrubs.

Er bestaan exfoliants in de vorm van een gezichtsscrub met een hele kleine korrel. Met een gezichtsscrub is het de bedoeling dat je voorzichtig met een zachte beweging over de huid gaat, zodat het product zijn werk kan doen, maar de huid niet wordt beschadigd.

TIP!: Bij het scrubben van je gezicht moet je oppassen dat je geen grote korrel gebruikt, want het krassende effect hiervan kan de huidcellen juist beschadigen, ook al voelt de huid na gebruik glad aan. Dus gebruik dus nooit een bodyscrub voor je gezicht. 

Wat doet scrubben?
Scrubben betekent letterlijk afschrobben. Door de huid te scrubben slijp je de bovenste laag dode huidcellen weg. Zo help je de huid als het ware zich makkelijker te vernieuwen en voorkom je bovendien oneffenheden en puistjes. Dat is althans het idee. Maar met scrubben kan je de huid gemakkelijk beschadigen. Bij verkeerd gebruik, te grove korrels of door agressieve ingrediënten zal een scrub de huid juist irriteren in plaats van opfrissen. Het gevolg: meer oneffenheden. Een hele milde scrub kan wel…

Gebruik: avond

 

♡♡♡

 

4) Moisturize ~ Hydrateer en verzacht de huid

Iedereen moet zijn huid hydrateren, elke huid heeft vocht nodig, maar de textuur van je moisturizer zal verschillen, afhankelijk van je huidtype. Verzorgingsproducten hydrateren en voeden de huid. Veel producten zijn ook gericht op bepaalde huidproblemen en bieden een aangepaste behandeling aan. Het is eigenlijk heel simpel: serums zijn gevuld met geconcentreerde doses van actieve ingrediënten, ze kunnen een oplossing zijn voor de mature en rijpere huid, van donkere vlekken tot rimpels. "Zelfs als u geen specifieke problemen hebt, heeft iedereen 's ochtends nog steeds een anti-oxidant serum nodig om de huid te beschermen tegen dagelijkse schadelijke effecten van UVA en UVB stralen en tegen de warmte of kou.

Gebruik: ochtend + avond

 

♡♡♡

 

5) Beschermen ~ Becherming tegen schadelijke UV-stralen

 

Bescherming tegen de zon is belangrijk gedurende die dagen waarop uw huid wordt blootgesteld aan schadelijke UV-stralen, de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering. De meeste dagcrèmes hebben al een beschermingsfactor met SPF 15, speciaal voor het gelaat, decolleté en hals. Deze crèmes bieden een bescherming bij het zonnebaden tegen UVA- & UVB-stralen, voorkomt vroegtijdige huidveroudering, verzorgt en hydrateert de huid intensief.

Gebruik: overdag

♡♡♡

(*) Welke producten je het best kan gebruiken voor welk huidtype, leg ik uitgebreid uit in een aparte post!