Good lashes, good mood

april 10, 2019 NewNew

♡♡♡

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER JE WIMPERS

We zijn niet allemaal gezegend met stralende Bambi-ogen en een volle rij lange wimpers. Lange wimpers worden geassocieerd met vrouwelijkheid en aantrekkelijkheid. In de jaren ’60 waren kunstwimpers met extreme lengtes trouwens al in de mode. Met valse wimpers help je moeder natuur een beetje en creëer je een prachtige, zwoele, intense blik. Met enige oefening heb je het aanbrengen van valse wimpers zo onder de knie! Een beetje vals spelen kan dus geen kwaad. Al zijn er wel enkele dingen waarmee je best rekening houdt voor je valse wimpers op je oogleden gaat kleven en bij het kiezen van een Mascara.

Eerst even... Wat zijn wimpers?

Wimpers zijn stugge haren die in een enkele rij op de oogleden groeien. Ze zijn relatief dik en dienen vooral om te voorkomen dat (stof)deeltjes in de ogen terecht komen. Tevens zijn de wimpers zeer gevoelig voor aanraking: wanneer de wimpers aangeraakt worden zullen de ogen zich in een reflex sluiten. De wimpers van de bovenoogleden zijn aanmerkelijk langer dan die van de onderoogleden. De kleur van de wimpers is meestal iets donker dan de kleur van het hoofdhaar. Aan de basis van de haarzakjes in de huid van de oogleden bevinden zich kleine kliertjes: de kliertjes van Zeis en de kliertjes van Moll. Wist je dat wanneer een wimper wordt uitgetrokken het ongveer 2 maanden duurt voordat een nieuwe wimper is uitgegroeid?

♡♡♡

Dit doen de mensen met mooie wimpers:

√ Ze zetten hun wimpers in de olie... Je kan je wimpers versterken door koudgeperste, ongeraffineerde olie (zoals marula, castor- of wonderolie) aan te brengen vanaf de wortels tot aan de puntjes. Deze oliën hydrateren je wimpers en wonderolie helpt zelfs om ze langer en sneller te doen groeien. Dit middeltje bevat ricinolzuur en essentiële vetzuren die in je wimperlijn zullen trekken waardoor de bloedcirculatie versnelt en je haartjes sneller gaan groeien. Kijk op het label en kies voor een 100% natuurlijke olie bijvoorbeeld van Holland Barret (voorheen De Tuinen). Het gebruik van deze olie is super simpel. Reinig eerst je ogen. Breng daarna de olie aan met een propere vinger of gebruik een wimperpenseel om de olie over je wimpers te verdelen. Vergeet de aanzet van je wimpers niet. Castorolie heeft een dikke, stroperige substantie en blijft goed zitten. Last but not least: Je moet dit echt wel een maand of 2 volhouden om resultaat te gaan zien.

√ Ze nemen Biotine: een soort vitamine die de sterkte van haar, huid en nagels bevordert.

√ Lange wimpers krijgen door voedsel: Kan je nu echt je wimpers langer ‘eten’? Het is niet zo dat ze direct met millimeters gaan groeien, maar het eten van bepaalde voedingsstoffen zorgt er wel voor dat je haargroei verbetert. Let er bijvoorbeeld op of je voldoende silicium binnenkrijgt, een mineraal dat haargroei helpt te verbeteren. Ook vitamine B, selenium, zink en ijzer dragen bij aan de haargroei. Silicium kun je vinden in onder andere zilvervliesrijst, volkorenproducten, komkommer en kool. Selenium zit in veel vis en schelpdieren en ijzer en zink is te vinden in volkorenbrood, peulvruchten, zonnebloempitten, donkergroene bladgroenten en zeewier. Met een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groenten en fruit krijg je veel van deze vitamines al binnen. Eventueel kun je ter aanvulling nog een multivitamine tablet nemen.

√ Ze krullen hun wimpers voordat ze mascara aanbrengen: Als je eerst mascara opdoet, loop je het risico dat je wimpers blijven plakken aan je wimperkruller en ze eruit worden getrokken als je de kruller weer opent. Als je je mascara er 's nachts niet afhaalt en ze in de ochtend opnieuw krult, heeft de oude mascara je wimpers droog en broos gemaakt waardoor ze nog eerder zullen breken. Veel mensen gebruiken de wimperkrultang ook niet op de juiste manier, waardoor wimpers onnodig afbreken. Gebruik de wimperkrultang bijvoorbeeld altijd vóór je mascara aanbrengt, zodat wimpers minder snel afbreken. 

√ Ze verwarmen hun wimperkruller met een föhn: Dit helpt je wimpers makkelijker te krullen en de vorm langer te behouden. Zet de föhn op je wimperkruller totdat hij is opgewarmd. Test de warmte op je hand zodat je zeker weet dat je je oogleden niet verbrandt. Krul dan je wimpers zoals je altijd doet. Deze truc doet hetzelfde met je wimpers als dat wat je krultang met je haren doet. Knijp je je wimperkruller eerst een paar secondes dicht tegen je wimperrand, dan in het midden van je wimpers en tot slot bij de puntjes.

√ Ze gebruiken babypoeder: Babypoeder geeft grip en dus is het een goed idee om het spul tussen je eerste en tweede laag mascara op je wimpers te poederen. Het zal je wimpers volumineuzer maken.

√ Ze krullen hun natuurlijke wimpers en doen mascara op voordat ze hun nepwimpers aanbrengen: Dit zorgt ervoor dat je echte wimpers makkelijker vermengen met je nepwimpers. Als je je valse wimpers hebt opgedaan, mix je ze met je vingers door je echte wimpers heen.

√ Ze gebruiken de juiste lijm voor hun nepwimpers: Een goede kwaliteit lijm is erg belangrijk. Als hij te sterk is, kan het spul je natuurlijke wimpers eruit trekken als je je valse wimpers eraf haalt.

√ Ze borstelen hun wimperextensions met een wimperpenseel: Wimperextensions zien er fantastisch uit, maar ze vereisen wel veel zorg. Als je wilt dat ze er 24/7 mooi uitzien, is het belangrijk om ze minstens twee keer per dag te borstelen met een wimperpenseel. Anders worden ze onstabiel wanneer ze uitgroeien en zullen ze allemaal andere richtingen op gaan staan.

√ Ze maken hun wimperextensions regelmatig schoon met babyshampoo: Mix een klein beetje babyshampoo met wat water en masseer dit met een contouring oogschaduwkwastje in de basis van je wimperlijn. Dit maakt de wimperextensions schoon en voorkomt een ophoping van bacteriën – wat weer kan leiden tot een ooginfectie.

√ Lange wimpers met wimperserum: Lange wimpers krijgen begint met een goede verzorging van de wimpers, iets dat vaak nog wel eens vergeten wordt. Je verzorgt je huid, nagels en haren, maar wimpers? Toch kan een goede verzorging echt bepalend zijn of je lange wimpers hebt. Een wimperserum is de ultieme verzorging voor je wimpers en helpt breekbaarheid en broosheid van de wimperharen tegen te gaan. De formule helpt niet alleen de flexibiliteit van je wimpers te verbeteren waardoor ze minder snel af kunnen breken, de wimpers kunnen er ook voller en langer uit gaan zien. De wimpergroeicyclus zit tussen de 30 en 60 dagen en als je wimpers breekbaar en droog zijn kunnen ze zelfs eerder uitvallen. Om dit te voorkomen is het slim om een groeiserum te gebruiken, dit spul gaat broosheid en breuken tegen.

√ Wimpergroeimiddel:  Bimatoprost is een geneesmiddel dat wordt gebruikt ter bestrijding van een verhoogde oogboldruk. Het middel heeft als bijwerking dat de wimpers langer worden. De cosmetische industrie heeft hier handig op ingespeeld en in de Verenigde Staten is inmiddels een product met bimatoprost op de markt gebracht dat specifiek tot doel heeft de wimpers te laten groeien. Deze formulering van bimatoprost heet Latisse. Of dergelijke producten veilig zijn vind ik lastig te beoordelen. Lange termijn onderzoeken zijn afwezig en hoewel we over Bimatoprost nog redelijk wat weten is er over de analogen die gebruikt zijn in de cosmeticaproducten bijna niets bekend. We weten wel dat dergelijke stoffen bij gebruik in het oog, buiten verlenging van de wimpers ook jeuk, huidirritatie, droge of branderige ogen, verminderd zicht door het dikker worden van de retina en zelfs donkere verkleuring van de irris (dit effect is blijvend) en pigmentvlekjes op de huid kunnen veroorzaken. Mocht je besluiten om dergelijke producten te gaan gebruiken zorg er dan voor dat er geen druppels in je oog komen en stop direct als je oog geïrriteerd aan gaat voelen. Realiseer je ook dat het effect verloren gaat als je stopt met gebruiken. 

Enkele jaren geleden werd bekend dat mensen die oogdruppels gebruikten met prostaglandine tegen verhoogde oogdruk lange wimpers kregen. De cosmetica industrie rook geld en ging deze stof in aangepaste vorm vervolgens ook toepassen in cosmetica. Of deze wimper-verlengende producten werken is helemaal afhankelijk van de ingrediënten die erin zitten en van de gebruikte concentratie, maar uit onderzoek is gebleken dat als er een stof met een prostaglandine werking (een zogenaamde prostaglandine analoog) toegevoegd is dat inderdaad je wimpers donkerder, voller en langer kan maken. Voorbeelden van dergelijke producten Revitalash, Latisse (op dokters recept), Neulash en Nutraluxe MD lash. Er zijn zoals gebruikelijk in cosmeticaland ook een heleboel ”neppers” op de markt. Als je op de ingrediëntenlijst geen Bimatoprost, Latanoprost, Travoprost, Isopropyl Cloprostenate, Dechloro Dihydroxy Difluoro Ethylcloprostenolamide, Methylamido Dihydro Noralfaprostal, 17-Phenyl Trinor Prostaglandin E2 Serinol Amide terug kunt vinden is de kans groot dat je een kat in de zak hebt gekocht. Uit een Zweeds onderzoek bleek dat bij een groot deel van de wimperverlengers het geval te zijn.

√ Wimpers primer en mascara: Dit duo vormt een gouden combinatie om meer lengte aan je wimpers te geven. De primer legt een dun laagje over je wimpers, waardoor ze voller lijken. Ook komt dit laagje over de gehele lengte van je wimpers, waardoor ook de dunne afgesleten punten een boost krijgen. Als je hierna een mascara aanbrengt kun je nog een extra laagje rond de wimpers aanbrengen en ze kleuren. Sommige primers bevatten al een kleur, anderen zijn doorzichtig. De primer in onze webshop bevat bijvoorbeeld een blauwe kleur, die het zwart van de mascara beter uit doet komen. Tip!: vervang je mascara en primer op tijd. De meeste mascara’s zijn na openen ongeveer drie maanden houdbaar, sommigen iets langer. Na deze periode neemt het aantal bacteriën in het flesje toe en dit kan je wimpers en ogen beschadigen.

√ Ze gebruiken een vochtinbrengende mascara: Je doet er goed aan een mascara te gebruiken die ingrediënten bevat als Panthenol en bijenwas. Deze ingrediënten zullen je wimpers hydrateren.

√ Ze wisselen iedere drie maanden van mascara: Elke keer dat je je mascara gebruikt en weer in zijn flesje terugdoet komt er lucht in. Dit droogt de formule uit en er kunnen bacteriën meekomen. Na drie maanden (wanneer je mascara toch wel bijna op is) kun je het beste een nieuwe kopen om klonterige, uitgedroogde wimpers te voorkomen – of erger nog, een oogontsteking.

√ Kijk heel kritisch naar je mascara: Heb je al eens goed naar je make-up producten gekeken? Zo blijft een waterproof mascara extra goed zitten, maar kan het wimpers ook sneller doen afbreken. Andere mascara’s bevatten synthetische vezels, waardoor je wimpers wel langer lijken, maar ook zwaarder worden. Ook zijn er mascara’s die alleen de wimpers donker maken en verharden, wat de gezondheid van je wimpers ook niet bepaald ten goede komt. Bekijk de mascara’s die je hebt kritisch en schroef de dagen dat je waterproof mascara gebruikt even terug. Wil je per se niet van de waterproof af omdat je zo'n last hebt van dat lekkere wisselvallige weer? Dan kan een waterresistant mascara een fijne tussenoplossing zijn.

√ Lange wimpers met spinnenpoten?: Heb jij wel eens last van spinnenpoten als je mascara aanbrengt? De wimpers worden dan zwaar en hard. De mascara is dan moeilijker te verwijderen waardoor je, daar gaan we weer, meer kans hebt dat je wimpers afbreken. Als je spinnenpoten wilt voorkomen, kijk dan kritisch naar het mascara-borsteltje dat je gebruikt. Voor sommige vrouwen is een borsteltje met hele fijne haren juist goed, terwijl anderen mooiere resultaten krijgen met een borsteltje met rubberen puntjes. Het is even uittesten, maar dan heb je ook direct geen last meer van die spinnenpoten. Lees er alles over in ons artikel mascara spinnenpoten voorkomen met deze mascara-tips.

√ Make-up reinigen: Het verwijderen van make-up is misschien wel de grootste oorzaak van afgebroken wimpers. Door het verkeerd verwijderen, te hard boenen of het verkeerde reinigingsmiddel kunnen wimpers sneller afbreken. Gebruik daarom altijd een reinigingsmiddel dat specifiek bedoeld is om oogmake-up te verwijderen en leg de wattenschijfjes even op je ogen zodat de mascara en oogmake-up goed kan losweken. Zo hoef je niet zo hard te wrijven en houd je je wimpers mooi en lang.


Wat is mascara?

Mascara is een cosmetisch product dat tot doel heeft om wimpers langer, donkerder en dikker te maken en bovendien de wimperharen van de ooglidrand weg te krullen. Door wimpers zo te behandelen wordt de oogopslag opvallender. Nadrukkelijk aanwezige wimpers worden geassocieerd met vrouwelijkheid en schoonheid. Grote ogen worden onbewust geassocieerd met jeugdigheid (kinderen hebben relatief grote ogen) en onschuld. Zowel de oude Egyptenaren als de Romeinen kenden al producten die hetzelfde doel hadden als onze moderne mascara.
Tegenwoordig zijn er vele soorten mascara verkrijgbaar (in poedervorm, als crème of als vloeistof). Elke mascara kent natuurlijk zijn eigen samenstelling maar allen bevatten wel tenminste bepaalde standaardpigmenten, hars, olie en conserveringsmiddelen.

Geschiedenis van de mascara:

Mascara kent al een lange geschiedenis. Al 5000 jaar geleden gebruikten de Egyptenaren een soort mascara die was samengesteld uit galena (een soort donkergrijs mineraal gesteente), malachiet (ook een soort mineraal gesteente), koolstof, honing en krokodillenpoep.
Ook de Babyloniërs, Grieken en Romeinen gebruikten deze mascara (ook wel ‘kohl’ genoemd) in gevarieerde samenstelling. Aan het begin van onze jaartelling werd dit product door de Romeinen ook in onze streken gebruikt door de elite. Met de val van het Romeinse rijk verdween ook de mascara weer. Pas 1400 jaar later, in de 19e eeuw, zou mascara in Nederland en de rest van Europa weer ten tonele verschijnen. Mascara in de 19e eeuw werd vooral nog thuis gemaakt of door plaatselijke apothekers bereid. Door de uitvinding van vaseline kreeg ook de ontwikkeling van mascara een impuls, onder meer door toedoen van de chemicus Rimmel en (in het begin van de 20e eeuw) Williams (Maybelline). Bruikbare mascara in crème vorm werd pas in de jaren ’50 van de vorige eeuw geintroduceerd door Helena Rubinstein en Elizabeth Arden. In het laatste kwart van de 20e eeuw werden de verpakkingen en applicators (kwastjes en stokjes) verbeterd zodat mascara nu zonder geknoei kan worden aangebracht.

Ingrediënten van mascara:

√ Kleurstof: De belangrijkste kleurstof is koolstof (zwart), zoals dat ook al werd gebruikt in de antieke Egyptische mascara. Bruin pigment wordt ook algemeen toegepast en betreft hoofdzakelijk ijzeroxides (varianten van roest, dus). Soms worden ook wel blauwe of groene pigmenten toegevoegd.

√ Oliën: Er worden veel soorten olie gebruikt zoals lijnzaadolie, sesamolie, eucalyptusolie, castorolie en lanoline.

√ Was: Dit zijn ondermeer paraffine, bijenwas en palmwas.

√ Overige ingrediënten: Aan sommige soorten mascara wordt een waterafstotend product toegevoegd om de mascara ‘water-proof’ te maken. Ook zijn tegenwoordig mascara’s met kunststoffen zoals nylon en rayon op de markt die de wimpers ook kunnen verlengen.

Hoe Mascara aanbrengen?:

De klassieke manier van aanbrengen van mascara lijkt misschien een universele manier maar is zeker niet de enige optie. Dus wordt het tijd om je horizon te verbreden en nieuwe manieren te ontdekken voor het creëren van je geweldig mooie wimpers!

√ BEWEEG DE BORSTEL: Houdt je van een langer blijvende krul? Breng dan zeker niet je mascara gelijkmatig aan over de lengte van je wimpers! In plaats daarvan moet je een dikkere laag aanbrengen bij de wortels van je wimpers door de borstel heen en weer te bewegen en vervolgens zachtjes naar de punten van je wimpers te kammen.

√ BRENG JE MASCARA VERTICAAL AAN: Naar een meer natuurlijke look? Dat is eenvoudig! Het enige wat je hoeft te doen is het borsteltje verticaal te houden en de mascara verticaal aan te brengen. Gebruik de punt van het borsteltje en beweeg het langs de lengte van je wimpers. Voilà – langere, meer natuurlijk ogende wimpers in een handomdraai!

√ FOCUS OP HET MIDDEN: Wie wil er nu geen grote, ronde ogen? We weten dat we dat willen! Dus hoe kun je dit bereiken? Maak mentaal een verdeling van je oog in drie delen. Breng dan mascara aan alleen op het middelste gedeelte door de punt van het borsteltje heen en weer in een opwaartse beweging aan te brengen. Je ziet het resultaat direct!

√ BRENG MASCARA DIAGONAAL AAN: Een andere manier om je ogen groter te laten lijken is door de mascara diagonaal aan te brengen. De sleutel tot deze techniek is door de borstel opwaarts te bewegen onder een hoek in plaats vanaf de wortels recht omhoog. Vervolgens eindig je de look door je buitenste wimperhoeken wat extra aandacht te geven.

√ BRENG WIMPERHAARTJES SAMEN: Doll-eyes, een andere, zeer gewilde look die ook niet moeilijk te creëren is, ook wel spinnen-wimpers genoemd. Deze look is voorzien van super-dikke wimpers samengeknepen in punten. Creëer deze look door het aanbrengen van een dikke laag mascara en gebruik een pincet om steeds enkele wimperhaartjes aan elkaar te plakken door deze samen te knijpen.

√ MAAK EEN HOEK IN HET BORSTELSTAAFJE: Vind je moeilijk om de binnenste hoeken van je ogen te bereiken? Dan is deze truc iets voor jou! Buig voorzichtig het uiteinde van het staafje van het borsteltje (zodat de borstel) in een hoek van 90° komt vanaf de handgreep zodat je makkelijker overal bij kunt komen. Echter, als het eenmaal is gebogen zal het misschien niet of moeilijk terug te buigen zijn, houd dit in gedachten voordat je het gaat proberen!

Problemen met mascara:

Mascara kan stoffen bevatten die een allergische reactie kunnen opwekken. Gedacht moet dan worden aan met name bepaalde kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De contactallergie kan dan leiden tot gezwollen oogleden en ooglideczeem.
Een eenmaal aangebroken verpakking kan slechts een aantal maanden gebruikt worden omdat in het product uiteindelijk bacteriën kunnen groeien. Het gebruik van mascara waar bacteriegroei plaatsvindt kan leiden tot hordeolum (strontjes), blepharitis (ooglidrandontsteking) en soms ook conjunctivitis (ontsteking van het oogslijmvlies). Een veel voorkomend probleem is een toegenomen uitval van wimperharen door het gebruik van mascara.

Welke mascara is het best?

'Extreme volume', 'mega volume', 'volume clubbing', 'hypnose drama' en 'colossal go extreme'. Prachtige namen, maar welke mascara geeft eigenlijk het meeste volume en doen de mascara's wat ze beloven?

Bron: https://kassa.bnnvara.nl

https://kassa.bnnvara.nl/gemist/nieuws/welke-mascara-is-het-best

Mascara_onderzoek 


Valse wimpers & Wimp-extensions:

Nepwimpers zitten nog een beetje in de taboesfeer, ze zijn tenslotte nep. Wat je je ook moet realiseren is dat nepwimpers een serieuze  commitment is. 

Hoewel valse wimpers in hun verpakking al gebogen zitten, kan je ze nog wat soepeler maken vooraleer je ze aanbrengt. Neem de wimpers voorzichtig aan beide uiteinden vast tussen je duim en wijsvinger, breng de uiteinden naar elkaar toe en beweeg ze afwisselend op en neer. Zo wordt de rand buigbaarder en zal hij zich beter aanpassen aan de vorm van je oogleden.

Als je de wimpers op je ooglid duwt meteen nadat je de lijm erop hebt aangebracht zullen ze heen en weer schuiven en zal het onmogelijk zijn om ze op de juiste plaats te kleven. Breng de lijm aan op de wimpers, wacht minstens 30 seconden en kleef de wimpers pas dan op je ooglid, zo dicht mogelijk tegen de wimperrand. De lijm heeft dan de tijd gehad om al wat harder te worden een kleeft net genoeg om meteen vast te hechten aan je huid.

Breng niet te veel lijm aan, een dun lijntje dat de band van de wimpers net bedekt is genoeg. Aan de uiteinden mag je iets meer aanbrengen, want die laten vaak het snelste los. Er bestaan speciale applicator tools om het aanbrengen van valse wimpers makkelijker te maken. Heb je die niet, gebruik dan een gewoon pincet om de uiteinden eerst vast te zetten. Knijp je pincet vervolgens dicht en gebruik ze om de volledige wimperrand aan te duwen.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor wimper-extensions, maar er zijn ook een aantal andere manieren die je eerst zelf thuis kunt proberen. Soms kan een kleine aanpassing in je make-up routine al het verschil maken, dus lees zeker even verder om onze tips voor lange wimpers te bekijken.

Wimper-extentions: is dat nu wat?

En geluk, dat is het. Hallo goddelijke fantastische, lange wimpers! Niet alleen ben ik knapper dan ooit, nog verslavender is de tijdwinst. 's Ochtends word ik wakker met wufte Bambi-wimpers, 's avonds hoeven de ogen niet schoongeboend. Pure luxe. MAAR!!!: Door het natuurlijke groeiproces van je wimpers, vallen ze zo nu en dan uit met grote gapende gaten in de wimperbos tot gevolg. Om de boel binnen de perken te houden zul je minstens eens in de drie weken naar je wimperdeskundige moeten, want wimperextentions zijn niet zelf te verwijderen.

Wees voorzichtig met nepwimpers en wimperextensions:

Nepwimpers zijn geweldig als je een feestje hebt: ze zijn er in alle soorten, maten, kleuren en je kunt zelfs kiezen tussen glittersteentjes op je wimperrand of wimpers gemaakt van veren. Wees echter wel voorzichtig als je met nepwimpers aan de slag gaat. De wimpers moet je vastplakken met een wimperlijm, dat je naderhand natuurlijk weer moet verwijderen. Let daarbij goed op dat je de lijm zo voorzichtig mogelijk verwijdert, anders trek je straks een aantal wimperharen mee. Als je wimper-extensions laat zetten, laat ze dan ook altijd weer verwijderen door je schoonheidsspecialiste. Zij hebben de juiste middelen om de wimper-extensions weer te verwijderen zonder je echte wimpers te beschadigen.

Cosmetische ingrepen bij de wimpers

Wimper transplantaties: deze ingrepen worden in België en Nederland niet of nauwelijks uitgevoerd. Hoofdhaar kan naar de wimpers worden getransplanteerd. Het uitgroeiende haar gedraagt zich echter als hoofdhaar en dient dus regelmatig geknipt te worden. Bovendien zijn de haren dunner en slapper dan de oorspronkelijke wimpers.