Wat is een Jade Roller?

maart 22, 2019 NewNew

♡♡♡

Wat is een Jade Roller en waarom heb je er één nodig?

En ja, ik hoor het je al denken: De Watte?... Met een edelsteen over het gezicht rollen om rimpels, grove poriën, donkere kringen en wallen te verminderen? Yep! Please enter & welcome! De jade roller bestaat al sinds de 7de eeuw in het verre Oosten, en is nu terug een echte beauty hype. Het zijn eigenlijk mini gezichtsmassage-rollers die helende en verzorgende effecten zouden hebben voor je huid. Als het ware een verzorgingstool om de huid een work-out te geven, waardoor die weer gaat stralen. Dit soort beauty gadgets weten altijd wel mijn aandacht te trekken en deze gezichtsroller ziet er in ieder geval al heel mooi uit. Ik geloof wel in zijn bijzondere eigenschappen, dus heb ik het dingetje maar aangeschaft. Het misstaat ook zeker niet tussen al mijn andere beauty producten.

De mooie groene Jade steen staat bekend om haar gunstige fysieke effecten op de huid, spieren, botten en werkt eveneens ontgiftend, Wanneer je met de roller over de huid rolt, activeert het lymfesysteem om afvalstoffen af te voeren. De jade roller met zo'n prachtige geslepen groene steen eraan, is echt een top tool om vochtophopingen weg te rollen. Naast de fysieke voordelen heeft de jade steen ook een kalmerend en rustgevend effect. De Jade steen is meestal groen, maar kan ook grijs, paars, roos, rood, wit, geel of zelfs bruin zijn. De kleur is afhankelijk van de samenstelling. De typisch groene kleur wordt bepaald door de hoeveelheid chroom en ijzer. Hoe meer ijzer hoe groener, hoe meer chroom hoe meer briljant groen.

Dit is de Jade roller die ik  heb aangeschaft: https://www.youtube.com/watch?v=Z_FslUVTA2g

 

√ Wat zijn nu de voordelen van het gebruik ervan?

De meest bekende voordelen van het gebruik van een Jade roller zijn onder andere het verminderen van ontsteking en wallen van de huid, het verminderen en/of voorkomen van  donkere kringen onder de ogen. Het stimuleren van het lymfestelsel en de bloedcirculatie, verhelderende teint, aanscherping van de poriën, helpt ook fijne lijntjes te verminderen en zorgt ervoor dat huidverzorgingsproducten dieper en sneller indringen in de huid. Afgezien van deze waslijst met voordelen is het perfect te gebruiken voor een ontspannende gezichtsmassage (want dat is het echt, alleen daarvoor zou ik hem al aanraden). Een heerlijke manier dus om te ontspannen na mijn dagelijkse skin care routine net voor het slapen gaan. Ik merk dat na het gebruik van de Jade roller, mijn huid toch wel frisser en ontspannender aanvoelt.

 

√ Hoe gebruik je het?

Het gebruik van de Jade roller is eignelijk heel eenvoudig: 1 tot 2 keer per dag (ik gebruik hem 1 keer per dag, voor het slapengaan). Rol met de Jade roller zachtjes over je gereinigde huid. Je kunt dit ook op de droge huid doen, maardoor eerst je moisturizer of gezichtsolie/gel/crème aan te brengen zorgt de roller ervoor dat de werkzame stoffen beter opgenomen kunnen worden door de huid.

Ik bewaar mijn Jade roller in mijn koelkast, zodat hij koud en fris is als ik het dingetje ga gebruiken. Jade-rollen werkt het best als je het als een massage tool beschouwt: rol heen en weer, op en neer en van links naar rechts, werk rondom je gezichtscontouren en voeg iets meer druk toe met de opwaartse bewegingen. Ik heb ook gelezen dat jade-rollen kan helpen bij lymfedrainage als je vanuit je neus begint te rollen als centraal startpunt en dan naar buiten naar de zijkanten van je gezicht rolt; begin in het midden van je kin en rol naar je oren, daarna van bovenaan je nek en rol naar je borst toe. Dit rollende ritueel zou je huid helpen ontgiften...

Het wordt aangeraden om zo’n 5 tot 10 minuten per keer te rollen, maar ik merk zelf dat ik na een paar minuutjes wel klaar ben. Je oefent tijdens het rollen geen druk uit maar laat de Jade roller zijn werk doen en je kan hem droog maar ook in combinatie met een serum, gel, crème of olie gebruiken. Wat vooral handig is, is dat de Jade roller 2 kanten heeft waarbij je de grote kant voor je wangen, voorhoofd, hals en decolleté gebruikt en de kleine kant eerder rondom je mond, neus en ogen. Let wel op en ga voorzichtig met dit product om want de roller is breekbaar. Laat je hem vallen, breekt hij doormidden.

TIP!: Wie snel last heeft van wallen of donkere kringen onder de ogen, zal deze roller wellicht liever 's morgens gebruiken. De kleine steen in combinatie met het cooling effect is ideaal voor het gebruik onder de ogen en verminderen de zwelling snel!  Eigenlijk is deze roller een mooiere variant van de “koude lepeltjes uit de koelkast”.

Als je niet goed weet hoe je een gezichtsroller moet gebruiken, vind je tal van video’s op YouTube. Onthou vooral dat je van binnen naar de uithoeken van je gezicht rolt en de beweging zo’n drie keer per zone moet herhalen. Nog een tip: als je huid heel vermoeid en opgezwollen aanvoelt, kan je de roller even in de koelkast leggen vóór gebruik. Extra verkoelend effect gegarandeerd!

Benieuwd? Hier een tutorial: https://www.youtube.com/watch?v=tSlF8zPzha4

 

√ Het stappenplan:

Voorhoofd: Vanaf het midden van je voorhoofd rol je naar enkele keren naar links, daarna naar rechts. Begin net onder je haarlijn en werk zo naar het gebied net boven je wenkbrauwen toe.

TIP!: Gebruik de Jade roller ook tegen hoofdpijn. Rol bij je slapen, achter je oren, achter je nek en aan de binnenkant van je polsen om stress en hoofdpijn te verminderen.

Ogen: Wanneer je een dubbelzijdige roller hebt, gebruik je de kleine bol om over je oogleden te rollen. Begin bij je wenkbrauwen en rol van het midden naar de zijkanten van de wenkbrauw, doe dit net zoals bij het voorhoofd eerste enkele keren aan de linkerkant en daarna aan de rechterkant. Ga nu over op gesloten oogleden, rol zeer lichtjes van de binnenste ooghoek naar de buitenste. Daarna is het deel onder het oog aan de beurt, hier hoopt zich vaak veel vocht op, mensen spreken dan vaak van vocht wallen onder de ogen. Vertrek hier ook van de binnenste ooghoek naar buiten toe. Heb je last van kraaienpootjes rol dan zowel in horizontale als vertikale richting over de rimpeltjes.

Wangen, lippen, kin: Neem de grote jade roller zijde, en begin vanaf de neusbrug en rol tot aan het oor. Doe dit 4 à 5 maal aan elke kant van de neus. Daarna doe je hetzelfde aan de lippen en de kin. Je rolt altijd richting het oor en daarna terug naar je beginpunt.

Hals: Je vertrekt net boven het sleutelbeen naar boven toe tot net onder je oor, je rolt terug naar je beginpunt. Herhaal dit 4 à 5 maal aan elke zijde van je hals.

Op het lichaam: Wat je alleen nog niet wist, is dat de rollers ook op het lichaam gebruikt kunnen worden. Zo hebben sommige rollers - zoals deze - naast de 'normale' roller, ook eentje met noppen. En die is ideaal voor op het lichaam. Zo kan deze cellulitis, littekens en striae verminderen. En ook kunnen de rollers een remedie zijn voor een opgeblazen buik. Rol de brede roller voorzichtig tegen de klok in om de druk van je darmen te helpen verminderen. Ook een goede techniek om je lichaam strakker te laten ogen. De rollers zouden ook helpen om het lymfevocht beter af te voeren. Als je rolt naar de lymfeklieren in je lichaam (bij de oksel, de binnenkant van je elleboog, je onderbuik en bij je bovenbenen) wordt dat vocht beter in die afvoerkanalen afgevoerd waardoor vochtophopingen weg zouden gaan.

De Jade roller in combinatie met Aloë Vera:  Ik gebruik de roller zelf graag in combinatie met mijn Aloë Vera gezichtsverzorgingsproducten. Aloë Vera is geschikt voor alle huidtypes en de producten uit het LR Aloë Vera skincare gamma ruiken nog eens heerlijk erbij! Vooral de drogere huidjes zullen er gek op zijn vanwege de intens voedende, herstellende en beschermende werking. Het is niet voor niets de Aloë Vera plant de wonderplant wordt genoemd.

 

√ Last but not least: het reinigen van de Jade roller:

Je kan de Jade roller na gebruik reinigen met stromend lauw water en goed laten drogen. Nooit heet water en chemische reinigingsmiddelen gebruiken of je Jade roller laten weken omdat dit de Jade steen kan aantasten.

Hoe Gebruik je de Jade Roller