Mythes vs HAIR EXTENSIONS

oktober 28, 2018 NewNew

♡♡♡

Hair extensions, ze zijn weer helemaal in!

Deze hippe trend is bovendien niet alleen voorbehouden voor de modellen en BV’s. Dankzij een steeds hogere kwaliteit en een ruime keuze in zowel lengte als kleur, zijn ze op vandaag voor iedereen toegankelijk. En zeg nu zelf, glanzende lange haren in een oogwenk, wie droomt er niet van? Toch heeft iedereen wel een mening klaar over wat goed, en vooral niet goed, is aan het plaatsen van extensions. Maar is het ook waar wat er allemaal gezegd wordt?

♡♡♡

1. Extensions beschadigen je eigen haar

Extensions zijn niet schadelijk voor je eigen haar, op voorwaarde dat je ze laat plaatsen door een professional en dat je voor een systeem kiest aangepast aan jouw haartype. Er zijn verschillende systemen op de markt:

Microringen: aan de hand van kleine ringetjes worden de extensions op haarbanden aan je eigen haar bevestigd. Het is een eenvoudige techniek, zonder gebruik van schadelijke producten en in slechts één uur geplaatst. Het natuurlijke resultaat blijft zo’n 50 à 75 wasbeurten.

Keratine-extensions: de lokken worden in je eigen haar “gesmolten” door middel van warmte. Met dit systeem ben je 4 à 5 maanden goed, maar het kan je eigen haar wel beschadigen bij veelvuldig gebruik.

Tijdelijke extensions met plakband of clips: systeem voor wie één enkele avond wil schitteren. Ideaal voor een feestje of speciale gelegenheid, niet om te gebruiken op lange termijn! Je kan deze extensions trouwens zelf plaatsen.

“Weaving” extensions: de extensions zitten op banden die in je haar ingenaaid worden. Deze techniek wordt vooral gebruikt door Afrikaanse vrouwen. Het nadeel is dat het geen natuurlijk effect geeft en je de banden goed voelt zitten. Ook voor wie erg fijn haar heeft, is het af te raden, aangezien je haar kan afbreken.

2. Eenmaal je voor extensions hebt gekozen, kan je niet meer terug

Afhankelijk voor welk systeem je kiest, heb je dit volledig zelf in de hand. Je laat ze plaatsen bij de kapper en ben je ze beu of vertrek je bijvoorbeeld met vakantie en wil je liever niet teveel tijd aan het stylen van je haar besteden, dan laat je ze er gewoon uithalen en neem je ze mee naar huis voor een volgende keer. Praktisch!

3. Extensions laat je enkel plaatsen voor langer haar

Het is natuurlijk zo dat er vooral gekozen wordt voor extensions om langer haar te hebben, maar extensions lenen zich ook perfect tot het creëren van meer volume. Heb je fijn haar en slaag je er niet in om het te stylen zoals jij het wil? Dan zijn extensions dé weg naar een mooie, dikke haardos. Heel wat vrouwen die om deze reden kozen voor extensions, zouden zelfs niet meer zonder kunnen, gewoon omdat het zo makkelijk is.

4. Extensions plaatsen neemt uren in beslag

Dit hangt opnieuw af van het systeem waarvoor je kiest. Extensions met microringen kunnen op een uurtje tijd geplaatst worden. En ook het uithalen is in no time achter de rug. Geen reden dus om het niet te doen!