Liefde is… Propere make-up borstels

juni 30, 2018 NewNew

♡♡♡

De Make-Up Brush Cleaner is een tool om je make-up kwasten grondig, hygiënisch te reinigen en gelijk te drogen. En ik beloof het je: Dit wondermachientje doet écht wat het belooft!

Ik laat je zien hoe het werkt!

Eerst: Wat zit er nu eigenlijk allemaal in dit wonderdoosje als je het bestelt???

Je krijgt een soort klein vissenkommetje, een machientje waar je je borstels op kunt zetten, verschillende rubberen houders om je borstels passend te maken, en een houder om de houders dan weer op te bewaren. De make-up cleaner zit er niet standaard bij. Deze kan je gerust los kopen. (*)

Het gaat dus als volgt:

√Je vult het kommetje met een laagje water en een klein beetje speciale cleanser(*).
√Je zoekt een houder voor je borstels en deze druk je in het machientje.
√Dan dip je de borstel even onder zodat de cleanser goed tussen de haartjes kan komen. Vervolgens hou je de borstel onder water (je moet de bodem niet raken) en dan laat je hem 10 seconden ronddraaien.
√Vervolgens draai je hem ook nog eens 10 seconden boven het water rond om te drogen. Daarna heb je dus echt een super propere, droge borstel.
√Indien nodig, kan je met je hand de borstel terug in zijn oorspronkelijke model drukken. Bij de foundation borstels gebeurt het wel eens dat de haartjes een beetje open blijven staan. Maar maak je geen zorgen hij blijft niet vervormd staan!

Het kommetje is niet groot, maar het formaat is precies groot genoeg om een kwast in rond te laten draaien. Het machientje laat gewoon je borstel rond draaien en werkt heel simpel. (Werkt op 2x AAA batterijen). Gewoon even het knopje 'aan' en 'uit' gebruiken. That's it! Het vierkante gaatje past in alle rubberen houders.

Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd. Met antibacteriële zeep, baby-shampoo en de Cosmetische Make-Up Cleaner. En eerlijk is eerlijk, het beste resultaat is toch de Cosmetische cleaner... Vooral foundation borstels zijn het moeilijkst proper te krijgen en zijn dan ook echt hygiënisch proper. Cosmetische cleansers bevatten oliën, die lossen andere vetten beter op, en je borstels zijn ook sneller droog na het schoonmaken. Door de oliën werkt de cleanser ook als een soort conditioner voor je borstels. Dit is vooral nuttig bij borstels gemaakt van natuurlijk haar. Bij de synthetische borstels is dit niet persé nodig.

Alle varianten werken goed, maar bij de antibacteriële zeep en baby-shampoo moet je de borstel gewoon iets langer laten droog draaien. Het resultaat mag er zijn, ze zijn goed proper, maar de dikkere foundation borstels zijn vaak ernstig vuil, en die moet je dus langer laten ronddraaien onder water. Voor mijn borstels werkt ook de zeep en baby-shampoo goed, omdat ik ze regelmatig reinig, maar geef toch mijn voorkeur aan de Cosmetische Cleansers. Die hoeven echt niet duur te zijn!(*)

Voor mij is dit wondermachientje echt een geschenk uit de hemel! Als ik mijn borstels op de ouderwetse manier was, dan lukt het ook heus wel. Maar dan sta je wel een half uur met de kraan open, je krijgt soms niet alle foundation eruit, je gebruikt veel zeep of shampoo, en het duurt gemiddeld toch wel 24 uur voordat de borstels terug droog zijn. En Ecologisch gezien, ook geen aanrader dus... Ik heb voor de budget vriendelijke Cleaner gekozen van de HEMA. Ben er heel tevreden mee.

TIP! Voor de #spraytanartists: je kan de Make-Up Brush Cleaner ook gebruiken om je Spray Tan Contouring borstels te reinigen. Ik doe dit na elk gebruik! En het werkt TOPPIE! Mijn gewone make-up borstels reinig ik om de twee tot vier weken.

♡♡♡

(*) Enkele voorbeelden van Make-Up Brush Cleansers

Cinema Secrets Brush Cleanser: €23,00

( https://brands.theartists.be/products/brush-cleaner?variant=8726404355 ; https://shop.makeupdesignory.be/products/brush-cleaner?variant=1078500098054 )

M.A.C. Brush Cleanser: €11,00

( https://www.maccosmetics.be/be/nl/product/13804/307/products/brushes-tools/brushes/eye-brushes/brush-cleanser )

 HEMA Cosmetic Brush Cleaner: €4,50

( kan je kopen in de HEMA winkels, heb deze niet online gevonden )

Kruidvat Professional Make-up Brush Cleaner: €2,99

( https://www.kruidvat.be/nl/kruidvat-professional-make-up-kwastenreiniger/p/2805734 )