Op vakantie: To SPRAY TAN or not…

april 3, 2018 NewNew

♡♡♡

Iedereen heeft het wel al meegemaakt: die eerste paar dagen zon, en je ziet er nog witter uit dan een melkfles! Oh Oh...

Dus daar heb je het: is een pre-vakantie Spray Tan een goed of een slecht idee? Er gaan veel fabeltjes de ronde over dit onderwerp, dus hier even alles op een rijtje zetten.

 √Veel mensen denken dat het een slecht idee is om een Spray Tan laten doen voor je op vakantie gaat. FOUT!

Een Spray Tan net voor je vakantie, geeft je al die mooie ‘summer glow’ waardoor je minder de neiging zal krijgen om overmatig te gaan zonnen tijdens de 1ste dagen. Het is wel belangrijk om je huid steeds goed te beschermen tegen verbranding met je gebruikelijke zonnebrandcrème (minstens SPF30) want een Spray Tan biedt immers geen bescherming tegen UV stralen. Je wordt nog bruin  in de zon!

√Zwemmen na een Spray Tan?

Ga niet in het zwembad na een Spray Tan als je kleur zich nog ontwikkelt. Probeer de 1ste dag niet te zwemmen. Als je daarna toch gaat zwemmen, wees dan voorzichtig zijn, want chloor zorgt ervoor dat je bruine teint sneller gaat vervagen. Blijf ook je huid goed hydrateren! Als je in de zee zwemt, gelden dezelfde regels, omdat zout water je huid uitdroogt dus er ook voor zorgt dat je bruin sneller verdwijnt.

♡♡♡

TIP!

√Als je je regelmatig laat spray tannen, zal je opmerken dat bruinen zonder zon je huid vaak laat uitdrogen. Het slechtste wat je kan doen is een Spray Tan te laten aanbrengen op een doffe en uitgedroogde huid. Je zal dan ook nooit het gewenste effect bereiken van een mooie egale bruine teint. Je Spray Tan zal er dus simpelweg niet goed uitzien tijdens je vakantie. Een goed verzorgde en gehydrateerde huid is de SLEUTEL van een succesvolle Spray Tan. Wat ik altijd doe, is stoppen met sunless tanning 2-3 weken voor mijn vakantie + goed scrubben/hydrateren, voor een grondig gereinigde- en zachte huid.

√Gebruik zowel voor als tijdens je vakantie, elke dag, een milde douche gel om je vochtbalans op peil te houden. Ik gebruik dagelijks de Body Wash van SiennaX. Deze is geschikt in combinatie met Spray tanning en kan ook gebruikt worden voor het gezicht. Deze body wash bevat ook anti-oxidanten en zorgt ervoor dat mijn bruine teint niet te snel gaat vervagen.

√Ik kan het enkel blijven herhalen: SUPER belangrijk: Scrubben, scrubben en nog eens scrubben voor je vakantie! Exfolieer dagelijks gedurende 2 weken. Een goede voorbereiding is echt essentieel om je huid te laten stralen! Goed scrubben bevordert de celvernieuwing, dus gaat je huid er ook frisser en jonger uitzien. Ik gebruik hiervoor de Body Scrub van SiennaX, met anti-oxidanten zoal citroengras en gember.  De toegevoegde Shea boter, Cacao boter en zoete amandel olie zorgen voor een super gladde- en zachte huid. Deze scrub ruikt ongelooflijk lekker en reinigt verstopte poriën, verwijdert oliën, onzuiverheden en dode cellen. Deze scrub is ook geschikt voor de gevoelige huid door zijn milde maar effectieve reiniging.

√Vergeet zeker je body moisturizer niet op reis! Ik kan het niet genoeg herhalen dat goed hydrateren er zo veel aan doet om je bruine teint lang te behouden. Overdag gebruik ik de Tan Extender Mango Smootie van Suntana. Deze is lichtjes geparfumeerd met mango, bevat vitamine A, D en E en voelt lekker koel aan. Voor ’s avonds opteer ik eerder voor de Radiance Body Balm van SiennaX omdat die een licht shimmer effect heeft. (Ook de Shimmer Spray van SiennaX geeft nog wat extra 'sparkle' en een sensuele, zoete geur. Je kan kiezen tussen goud of zilver). Ik gebruik deze lotion zowel op het lichaam als op het gezicht. En voor het slapen gaan, geef ik nog eens extra aandacht aan mijn knieën, mijn ellebogen, tussen mijn borsten, mijn handen, mijn hielen en mijn voeten omdat dit plekken zijn waar de huid harder en droger is en dus meer hydratatie vraagt.

Hopelijk helpen mijn tips je een beetje om die fantastische GLOW te kunnen behouden, ook op je volgende vakantie! Niemand wil toch thuiskomen na vakantie met een bleke en doffe huid ;o)

♡♡♡

XOXO, NewNew