WAXEN vs HUIDVERZORGING

februari 28, 2018 NewNew

♡♡♡

Als sinds eeuwen is een vrouw met gladde en vlekkeloze huid het symbool van sensualiteit en schoonheid. Een belangrijk onderdeel hiervan is het ontharen van je huid op die plaatsen waar je geen haar wil hebben. Tegenwoordig is ontharen een vast onderdeel van de regelmatige verzorging en hygiëne voor iedere vrouw.

De voor en na waxing verzorgingsproducten van SiennaX helpen de huidbarrière te versterken, huidgevoeligheid, roodheid en ontsteking te verminderen voor de meest comfortabele, bijzonder hygiënische en professionele waxbehandeling. Mijn favoriete professionele wax producten van SiennaX, ook voor thuis gebruik zijn, de Cooling Crème(*) en de Skin Guard 2in1(*).

√De Cooling Crème(*) van SiennaX is een verfrissende- en een rijke hydraterende crème om de huid af te koelen en te kalmeren. Is geschikt voor alle huidtypes (ook mensen met een gevoelige huid).

√De Skin Guard 2in1(*) is een poeder die vooral gebruikt wordt voor de oksels en de bikinilijn, zowel voor en na een waxbehandeling. Ideaal om de huid een cool en fris gevoel te geven, te kalmeren, of gewoon om te genieten van de frisse geur.

♡♡♡

√Wanneer kan ik beter niet waxen?
Als je huid geïrriteerd is, rood is, of op 1 of andere wijze is beschadigd, is het beter je wax behandeling uit te stellen.

√Welke voorzorg kan ik nemen voorafgaand aan een wax behandeling?
Vermijd de zonnebank of uitgebreid zonnen 24 uur voor je wax behandeling. Net gebruinde of rode huid is te gevoelig.

√Is er na de wax behandeling nog iets belangrijks?
Direct na het waxen is je huid heel gevoelig. Ga dus niet direct gaan zonnen, maar wacht 24 uur voordat je je huid weer aan de zon blootstelt. Wees ook voorzichtig met cosmetica op chemische basis en gebruik de eerste 24 uur geen deodorant met alcohol na het waxen van je oksels.

√Wanneer en hoe vaak moet ik scrubben?
Scrubben is altijd goed voor je huid. Dagelijks scrubben voorkomt dat nieuwe haartjes kunnen ingroeien, het verwijdert je dode huidcellen en het stimuleert de bloedsomloop. Maar wacht altijd 3 dagen na een waxbehandeling voordat je weer gaat scrubben.

♡♡♡

Do's

√Hydrateer je huid regelmatig.
√Scrub je huid dagelijks (maar pas 3 dagen na het waxen)!
√Laat je huid ademen! Losse kleding en natuurlijke stoffen helpen daarbij.
√Regelmatig waxen (iedere 3 à 4 weken) vermindert de haargroei en zorgt ervoor dat alleen zachte en dunne haartjes terugkomen.

Dont's

√Niet scheren tussen je wax behandelingen in!
√Ga niet in de zon onmiddellijk na het waxen.
√Scrub je huid niet tijden de eerste drie dagen.
√Bij een rode huid; voorkom heet baden, sauna en zonnen.
√Sport niet direct na je wax behandeling (geef je huid een paar uur rust).

♡♡♡

Tip voor spray tanners: Als je normaal gesproken gaat waxen of scheren, doe dit dan 1 tot 2 dagen voor je een spray tan behandeling laat doen.

(*) info over de hierboven vermelde producten is te vinden in mijn PRODUCTEN PAGINA - Enjoy!