WAXING & Verzorging met SIENNA-X

februari 12, 2018 NewNew

♡♡♡

Waxen en harsen zijn in principe woorden voor dezelfde ontharingsmethode: een plakkerig goedje wordt op de huid gesmeerd en er vervolgens weer af getrokken, waardoor de haartjes er vanaf de wortel mee uit getrokken worden. Bij Sienna X worden beide termen voor dezelfde behandeling gebruikt. Het verschil dat door sommigen wordt benoemd is het product WAARMEE wordt onthaard. Hars is erg plakkerig en blijft vrij vloeibaar. Hars blijft behalve aan de haartjes, vaak ook aan de huid plakken wat de ervaring van het ontharen pijnlijker kan maken. Wax daarentegen, is een warme vloeistof die licht stolt en hierdoor de haartjes insluit.

Wat te doen NA het waxen. Het is namelijk belangrijk om je huid na het waxen goed te verzorgen voor het optimale resultaat. Het is ten eerste verstandig om 24 uur te wachten met zonnen of de zonnebank. Dit komt omdat je huid gevoelig is na het waxen waardoor het niet verstandig is om gelijk een enorme hoeveelheid UV-staling op te nemen. Daarnaast is het van belang om de huid 10 min extra af te laten koelen met koud water na het waxen. Ook producten als bodylotion en deo zijn niet verstandig om direct na een waxbehandeling te gebruiken. Deze producten bevatten namelijk vaak alcohol en parfum, waardoor je huid kan gaan irriteren.

Misschien denk je bij jezelf ‘Waarom Waxen als ik het ook gewoon kan scheren?’ Waarom adviseren wij jou waxen aan? Het overmatig gebruiken van scheermesjes zorgt vaak voor irritaties en beschadigen van de huid. Daarnaast kan scheren zorgen voor lelijke plekken op het lichaam. Waxen is de ideale oplossing voor de irritaties en de wondjes. De huid wordt bij het waxen zo min mogelijk belast, omdat de haartjes op een professionele wijze uit de huid worden getrokken. Daarnaast zorgt waxen ervoor dat je haartjes niet zo snel terug zullen groeien, omdat bij waxen ook de wortel wordt verwijderd.