Onder de ZONNEBANK? Weetjes!

januari 31, 2018 NewNew

♡♡♡

Wat je moet weten voor je onder de ZONNEBANK gaat!

 

"Als het risico op huidkanker alleen niet genoeg is om je uit de zonnebank te houden, lees dan dit:"

♡♡♡

Er is niets gezond aan een gebruinde huid door UV stralen... Een gebruinde huid door de zonnebank is een beschadigde huid, ongeacht je leeftijd of huidtype!

♡♡♡

'ZON' VERSUS 'ZONNEBANK'

♡♡♡

√Zonnebankgebruikers worden blootgesteld aan uv-straling die zes keer sterker is dan die van de felle middagzon. Bovendien is de dosis UV die bij een zonnebankbeurt vrijkomt niet alleen sterk variërend per toestel, maar ook per sessie, waardoor zonnekloppers moeilijker op voorhand de kracht van de straling kunnen voorspellen en dus ook makkelijker verbranden.
√Ultraviolette straling is door de Wereldgezondheidsorganisatie geclassificeerd als kankerverwekkend. En de UV-straling van een zonnebank is minstens zo schadelijk of kan zelfs schadelijker zijn dan die van de zon.
√De meeste zonnebanken leveren minder UVB-stralen, maar ze geven een meer geconcentreerde dosis UVA-straling dan de zon.
UVA-stralen verbranden niet; De schade die zij veroorzaken is daarom minder snel zichtbaar. Deze stralen penetreren diep in de huid en versnellen veroudering, verhogen het risico op melanomen en andere huidkankers en onderdrukken het immuunsysteem.

♡♡♡

De beste manier om je te beschermen tegen huidkanker is om buitensporige blootstelling aan UV-straling te vermijden. Dat betekent wegblijven van zonnebanken en te veel zon!

"Het beschermen van uw huid moet uw eerste prioriteit zijn!"

Het bijhouden van veranderingen in je huid is ook belangrijk. Wees niet bang om je dermatoloog te zien, zelfs als je bruin bent. En gebruikers van zonnebanken moeten eigenlijk jaarlijks een huidcontrole krijgen.

Ondanks de vele inspanningen van artsen om het gebruik van zonnebanken en UV-stralen tegen te gaan, bestaan ​​er nog twee mythes:

Mythe 1: Indoor tanning is veiliger dan outdoor tanning.
Mythe 2: Indoor tanning is een veilige bron voor vitamine D.

Als je toch op een veilige manier een mooi, natuurlijk gebruinde huid wilt, kies dan voor sunless tanning die het werkzame bestanddeel dihydroxyaceton (DHA) bevat. Je kan deze vinden in de vorm van lotions, mousse, doekjes en sprays. De meeste zijn snelwerkend en geven je huid een natuurlijk "sun kissed glow" effect. En dit al na een paar uur. Het bruine kleurtje kan je ongeveer een week houden, mits een goede voor en na verzorging.

♡♡♡

TIP! Ga niet onder de zonnebank als uw bron voor vitamine D. Je kan vitaminen in de vorm van voedingssupplementen krijgen en kiezen voor een voedingsbron die rijk is aan vitamine D (zoals vis, vooral vette vis, sinaasappelsap, melk en een aantal andere zuivelproducten. Veel granen worden ook verrijkt met vitamine D.

TIP! Ga ook niet buiten overmatig zonnen. Als je veel in de zon zit, gebruik dan tenminste een SPF 30, dat is de minimum beschermingsfactor dat veel dermatologen aanraden, zelfs op dagen wanneer het bewolkt is.